Автор Тема: Дешаванки со кола ( тумбања, судари, несреќни моменти, одвратни искуства... )  (Прочитано 3417909 пати)

Отсутен RedEco

• Сениор
  • Пораки: 4631
  • Passat B8
se tumbal ovoj, i ima dobra prikaznaa za deca... :D  ;D

Тешка сообраќајна несреќа вчера вечерта се случила на булеварот Партизански одреди на раскрсницата кај Силбо. Во автомобилот кој бил удрен одзади бил Богдан Илиевски – Бетмен, еден од предводниците на инициајтивата За заедничка Македонија.

http://denesen.mk/web/?p=526799

Тој утрово својата верзија за настанот ја објави на Facebook

Без многу драмење, вака стојат нештата:
-синоќа на пат за дома виа Силбо бев во автомобилот (сребрениот мерцедес) на наш многу добар пријател, заедно со брат ми - јас седев на задно, брат ми на сувозачко седиште
-50 метра пред вртењето за Силбо од средна во десна лента, уредно со сигнализација и брзина по пропис (што е и нормално кога треба да вртиш), од позади со голема брзина не удира црн мерцедес, без свирење, без ништо. Шибал во трета лента, имал доволно време малку да не избегне и да не удри на ќошот на автомобилот. Слушнав само тресок, не ми беше јасно што се случува, се вртевме неколку пати и застана колата. Луѓе моментално дотрчаа на помош, излеговме прекачувајќи се преку вратите кои беа свртени нагоре.
....
https://www.facebook.com/ilievski/posts/10155346575757138
sfe e do sistemot, i pozicijata na popametnite vo nego.

Отсутен Mercury

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 799
  • Т(д)ркач
Пациент на Times Square им влегол во толпа народ
http://www.earthcam.com/usa/newyork/timessquare/?cam=tsrobo3
Камера во живо е линков

Присутен MarceCvarce

• Легенда
  • Пораки: 9226
а баш вчера се чудев кој ги собрал стубчињата кај силбо.

мислам дека кај нас треба да почнат да се ставаат зајакнати заштити на пешачи од вакви случаи, незнам како било ама ако имало луге таму замислете што ке било

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55107
  • Махер

мислам дека кај нас треба да почнат да се ставаат зајакнати заштити на пешачи од вакви случаи, незнам како било ама ако имало луге таму замислете што ке било
Аууууу даааа. И јас видов ама не поврзав што се десило. Мислев дека копале нешто, тоа некој ги одвалил.

Присутен zlatkoa

• Сениор
  • Пораки: 3298

Отсутен Molec

• Сениор
  • Пораки: 4768
  • (Oo\(|||)°(|||)/oO)
Во средата сабајле на раскрсницата кај ЈБТ/Доминос/Мамас комбево и стара џета јако беа здрвени...гарант некој на црвено поминал или пробал да врти лево од кај драмски накај Кузман.

Истиот ден на рекорд спарк од позади имаше удрено др кола....и накај 12 кај тутунски сребрено BMW7 удри човек пред мене...пешакот беше крив истрча од позади паркирано комбе без да погледне.

Отсутен Bicikle

• Легенда
  • Пораки: 10576
se tumbal ovoj, i ima dobra prikaznaa za deca... :D  ;D

(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)

Тешка сообраќајна несреќа вчера вечерта се случила на булеварот Партизански одреди на раскрсницата кај Силбо. Во автомобилот кој бил удрен одзади бил Богдан Илиевски – Бетмен, еден од предводниците на инициајтивата За заедничка Македонија.

http://denesen.mk/web/?p=526799

Тој утрово својата верзија за настанот ја објави на Facebook

Без многу драмење, вака стојат нештата:
-синоќа на пат за дома виа Силбо бев во автомобилот (сребрениот мерцедес) на наш многу добар пријател, заедно со брат ми - јас седев на задно, брат ми на сувозачко седиште
-50 метра пред вртењето за Силбо од средна во десна лента, уредно со сигнализација и брзина по пропис (што е и нормално кога треба да вртиш), од позади со голема брзина не удира црн мерцедес, без свирење, без ништо. Шибал во трета лента, имал доволно време малку да не избегне и да не удри на ќошот на автомобилот. Слушнав само тресок, не ми беше јасно што се случува, се вртевме неколку пати и застана колата. Луѓе моментално дотрчаа на помош, излеговме прекачувајќи се преку вратите кои беа свртени нагоре.
....
https://www.facebook.com/ilievski/posts/10155346575757138
Не разбрав каде дома... дома-дома или окрит дома xD

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20802
У штаП на дебрифинг.
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен brm brm

• Редовен
  • Пораки: 2653
Еве го решението, оние метални ступчиња што автоматски се подигаат од асфалт, такви на сите семафори штом светне црвено, оп ступче

Резултат ова:

Па помини пак на црвено да те видам

Отсутен Klen

• Редовен
  • Пораки: 2327
  • Продавам течност за жмигавци
На семафори ова кај нас и нема никад раскрсница да поминеш од кренати коли на стубчиња :D
Замисли да си кола и да ти вградат плин :(
Попрво оди кај некој дома во гаража него во М Кар поголеми ти се шансите да си ја средиш колата

Отсутен brm brm

• Редовен
Знаеш колку ќе ми направи ќеиф бар еден таков да видам, улетан со 80 со намера да помине на црвено, бааам у ступче.

Отсутен Klen

• Редовен
  • Пораки: 2327
  • Продавам течност за жмигавци
Инстант на отпад колата после ваков удар
Замисли да си кола и да ти вградат плин :(
Попрво оди кај некој дома во гаража него во М Кар поголеми ти се шансите да си ја средиш колата

Отсутен LosiPatista

• Легенда
  • Пораки: 12136
  • Duh sa TDI-jom
Правац бугарија па македонија.

Torsion Beam - The Only Axle You Will Ever Need

Отсутен brm brm

• Редовен
Поарно колата у отпад одколку пешаци у болница

Отсутен AUUU

• Легенда
  • Пораки: 7230
Истото сакав да прашам, тие стуБчињата ги ставаат за естетика или да заштитат при сообраќајка ?   Очиглено се за да спречат паркирање само.

Вакви се лекот за кај нас на семафори: