Автор Тема: Дешаванки со кола ( тумбања, судари, несреќни моменти, одвратни искуства... )  (Прочитано 3960260 пати)

Отсутен google

• Редовен
  • Пораки: 2396

EDIT: Абе не ми е јасно како можеа бе да го заебат така кружниот тек? Не е круг. Има еден агол безвезен и прават повторно крст помеѓу два правци и пак гужва.... Аман до толку се фатени во главите??
fala bogu eden da me svati deka nisto ne postignale so toj glup krug...ako sakas da prodolzis nakaj centar pak se vkrstuvas so ulicata od kaj N.Makedonija, teska glupost

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34484
  • Таков е животот... јебига
http://kurir.mk/republika/skopje/44111-VIDEO-Vozacite-se-zaglavija-na-turbo-kruzniot-tek
Господе боже... „маркетинг кампања за да се едуцираат возачите“
Мајко мори, од каде испаѓаат новинариве не ми е јасно.

Отсутен Jove

• Сениор
  • Пораки: 3129
http://kurir.mk/republika/skopje/44111-VIDEO-Vozacite-se-zaglavija-na-turbo-kruzniot-tek
Господе боже... „маркетинг кампања за да се едуцираат возачите“
Мајко мори, од каде испаѓаат новинариве не ми е јасно.
Испаѓаат од кај тие твоите..марсовците ;D
Losers always whine about their best, winners go home and fuck the prom queen :)

Отсутен osmica8

• Легенда
  • Пораки: 11888
  • Архитект

EDIT: Абе не ми е јасно како можеа бе да го заебат така кружниот тек? Не е круг. Има еден агол безвезен и прават повторно крст помеѓу два правци и пак гужва.... Аман до толку се фатени во главите??
fala bogu eden da me svati deka nisto ne postignale so toj glup krug...ako sakas da prodolzis nakaj centar pak se vkrstuvas so ulicata od kaj N.Makedonija, teska glupost
]

Абе незнам  јас кој го правел, кој бил толку голем мозок. Фантазија невидена е направено.

Отсутен osmica8

• Легенда
  • Пораки: 11888
  • Архитект
Малку копав по интернетов и видиш, научив нешто. :) :)
Ова не е обичен туку е Турбо кружен тек, еден од повеќето видови на кружен тек. Измислен, нормално, од Холаѓани. Направен е за побрз проток на сообраќајот и спојување на улици од кои еден правец е со предност на минување.

Копирано од build.com.mk

*турбо кружен тек е нов вид на кружен тек кој од пред некое време почнува да се изведува во Холандија (има преку 70) и Белгија.

*во турбо кружен тек НЕМОЖЕ да се направи цел круг, лентите се физички ОДВОЕНИ и мора да одберете лента пред да влезете во кружниот тек. Целта е да се елиминираат конфликтни ситуации при менување на лентите внатре во кружниот тек. Овој креужен тек е побезбеден од конвенционалните бидејки може да се предвиди движењето на возилата.

*турбо кружен тек е дизајниран специјално за место каде главен и фрекфентен пат се крстосува со пат од помало значење, при што на главниот пат има 2 ленти за право, а на другиот една. (значи испаѓа дека релацијата треска-нова мкд. е пат со понизок приоритет)

*Има исклучоци каде што не се физички одвоени лентите внатре во кружниот. Тоа е случај онаму каде во одреден период од годината има снег и на овој начин се избегнува проблемот со чистење на снегот.

*Турбо кружен тек со 2 ленти и слободно вртење на десно (случај треска-н.м.) ја зголемува проточноста за до 20% во однос на конвенционалните кружн итекови со 3 ленти.

турбо кужен тек
http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/e/e4/Turborotonde.svg

Отсутен MecheTo

• Легенда
  • Пораки: 15155
  • Пудингот на шоферството
околу 16-17 часот,враќајки се од Рек,на кружниот тек во Битола се имаа пернато Југо и камион Волво,поточно камионот го имаше салам перната Југото,кое било во кружниот тек,а кога се обидело да излези,овај со Волвото го спречил во тоа....среќа нема повредени ;)
God created Turbo Lag to give VTECs a Chance! :D

Отсутен Cuore Sportivo

• Легенда
  • Пораки: 17676
  • Alfa155 & AlfaGT
Сабајле на раскрсницата пред Мост Близнак тип со зелен Калос намерно прегази куче и го усмрти на лице место. Не ни проба да закочи.

Отсутен Sportex

• Легенда
  • Пораки: 7879
  • Иштван Беќар Пецарош
    • camouflage.mk
Сабајле на раскрсницата пред Мост Близнак тип со зелен Калос намерно прегази куче и го усмрти на лице место. Не ни проба да закочи.

Шо не го стигна и да го нокаутираш?

Отсутен RikiRulz

• Легенда
  • Пораки: 10640
  • *** UNDERCOVER ***

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34484
  • Таков е животот... јебига
http://kajgana.com/tipichen-den-na-ruskite-ulici
Е така така, само ќотек и уште повеќе казни за моторџиите. И после јас сум имал стереотипи.

Отсутен DareBmw

• Сениор
  • Пораки: 4305
  • К’мет

Абе он сакал , ама неможе .

Отсутен Sportex

• Легенда
  • Пораки: 7879
  • Иштван Беќар Пецарош
    • camouflage.mk

И тоа шо викаш !  ;D

Отсутен nsx-r

• Легенда
  • Пораки: 9214
mnogu e slozeno po kruzen tek,samo vidi levo dali ima kola ako ima pusti ja i cepaj samo i toa na nasiov narod treba da mu se izdzvaka ,obuka? a sto e so vozackata dozvola ili tamu ne spagja vozenje po nov signaliziran kruzen tek

Отсутен S16-HGT

• Сениор
  • Пораки: 4442
  • НУКЛЕАРЕН КОМАРЕЦ

Се извинувам на вокабулар ама доколку видам некој пред мене да го направи тоа ЌЕ МУ ЈА ЕБАМ МАМИЦАТА У ПИЧКА.

Отсутен Jove

• Сениор
  • Пораки: 3129

И тоа шо викаш !  ;D
Не палела коцката  :)
Losers always whine about their best, winners go home and fuck the prom queen :)