Автор Тема: Дешаванки со кола ( тумбања, судари, несреќни моменти, одвратни искуства... )  (Прочитано 3415335 пати)

Отсутен Skywalker

• Сениор
  • Пораки: 4020
По крш улици возам полека зошто колата не ми е за фрлање, арно ама скоро секогаш кога има некој зад мене ми блендира или свири да забрзам. Мислам ако нив им се колите за кршење мене не ми е. И после колите не чинеле се растропувале, не е до колите туку до гојдата шо ги возат. Ова не само во Скопје туку секаде е појава.
Lt. Commander Data: "I will always be puzzled by the human predilection for piloting vehicles at unsafe velocities"

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34292
  • Таков е животот... јебига
Ја сум единствен провинцијалец на форумов што повеќе ужива во градско возење во Скопје отколку во родното место? Или до родното место е проблемот?
Не, ти си баш таков возач каков треба да бидеш. Да сакаш да искусиш нови работи, да те влече напредокот напред кон нови достигнувања.

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44367
  • Il Moderatore

Никаде ми немаат толку свирено, колку што ми имаат свирено во Скопје. А Скопје нит е најголемиот град во кој имам возено, нит пак е најголемата гужва во која имам возено.

Исто и мене.

Тебе ти свират пошто си позната фаца у градов ;D

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен darko mk5

• Сениор
  • Пораки: 3600
    • http://forum.carclub.mk/index.php/topic,7477.0.html

Отсутен Fic_CC

• Легенда
  • Пораки: 16755
  • Keep it 100
Мене пежото ме одучи од свирење. Додека ми текне дека свирката беше на левата ракета, помина лутината.

Инаку во последно време ептен е во тренд паралелно влечење со 40 додека свети зелено на семафорот 200 метри понатаму. Жив ѕид за тие што не планираат да остарат во кола.

Отсутен Bicikle

• Легенда
  • Пораки: 10576
По крш улици возам полека зошто колата не ми е за фрлање, арно ама скоро секогаш кога има некој зад мене ми блендира или свири да забрзам. Мислам ако нив им се колите за кршење мене не ми е. И после колите не чинеле се растропувале, не е до колите туку до гојдата шо ги возат. Ова не само во Скопје туку секаде е појава.

a kaj ima ubaj ulici xD

Отсутен Johnny625

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 195

+1

Особено ме нервираат типци и типки што свират со службени коли кој и онака не им е галје дали службената кола ќе се растропа ако не е веќе растропана xD

Отсутен Cuore Sportivo

• Легенда
  • Пораки: 17676
  • Alfa155 & AlfaGT
Бегај подалеку од тие Џони посебно на паркинзи, кур ги боли кога отвараат врата. Никако паркирање до нив ...

Отсутен RedEco

• Сениор
  • Пораки: 4631
  • Passat B8
ЧЕТИРИГОДИШНО ДЕВОЈЧЕ ПОВРЕДЕНО ВО СООБРАЌАЈКА ВО СИНГЕЛИЌ

Четиригодишно девојче е повредено во сообраќајна несреќа вчера во скопски Синѓелиќ, кога автомобил удрил во него, соопшти полицијата.ubistvo-singelic-12-540x360

Околу 10:30 часот на ул.„Антон Попов“ во скопското село Сингелиќ, М.Б. (42) од Скопје управувајќи автомобил „Голф“ со скопски регистерски ознаки, удрил во дете пешак на возраст од четири години.

Девојчето било пренесено во Градската општа болница „Наум Охридски“ каде и биле констатирана фрактура на десна надколеница и била задржана на лекување.

Полицијата работи на целосно расчистување на случајот.

http://mkd-news.com/chetirigodishno-devojche-povredeno-vo-soobrakajka-vo-singelik/
sfe e do sistemot, i pozicijata na popametnite vo nego.

Отсутен Kimi R

• Сениор
  • Пораки: 3009
  • "Just leave me alone, I know what I'm doing"
Јас пазам, секогаш. Во голема мера ја возам како да е моја службената, нормално, не се потресувам и не цепидлачам, ама не глеам причина зашто би се понашал ко сивоња и би ја дрнкал, кога утре коа ќе ми затреба пак, ќе треба раздрнкана да ја возам. Не го сфаќам тоа размислување, службена е, еби и мајката. Мада коа ќе ми текне како луѓе си ги одржуваат и се понашаат со сопствените коли, ништо не ме чуди.  

Отсутен brm brm

• Редовен
  • Пораки: 2653
Тоа е тој македонски менталитет. Удри на државен грб. Државата ќе среди тоа, државата ќе купи она... Така ни е останато одамна. :/ небитно и да е на приватна фирма. Битно ако не е наше...

Отсутен Ineedmoney

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 71
Завчера на враќање од Ниш, на делницата за исклучување кај Лесковац на А1, при брзина од 130 km/h удрен зајак во лева лента. Иако возев со дугачки светла бидејќи немаше никој во таа доба, скокна пред кола. Пробав да го избегнам, но беше преблиску.
Штета, на браникот, лево доле, пластиката кај халогенката, халогенката, долна пластика за заштита и испукан лак на тој дел од браникот,

Да беше на наша страна, ќе го правев ручек, огромен беше.
Ова е тоа што остана од зајакот.

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44367
  • Il Moderatore

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Allexxander

• Сениор
  • Пораки: 5841
Сторил ниет зајко зајко да изгине. Па ми летнал зајко низ српски друмчиња там си сретнал зајко до два три возача си искинал гаѓи размрсил мустаќи искинал џамадан.

Не се дигнал и не се провикнал.
« Последно менување: 27 Ноември 2016, 12:30:11 pm Allexxander »

Отсутен Mercury

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 799
  • Т(д)ркач
Фала ку*цу шо имам кука на колава назад, инаку партал ќе ми беше задницата
Преѓе една будала на снегот засилен со ауди а4 ме опна од позади.Аудито фиран направено од напред,пунтото само со гребаница помина на браникот.Се средува со полир