Автор Тема: Дешаванки со кола ( тумбања, судари, несреќни моменти, одвратни искуства... )  (Прочитано 3960254 пати)

Отсутен D@ni

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 230
  • Citroen GS
и шо е најтрагично ако не дај боже ти причини штета, оди па покриј си ја, бидејки до 50 кубика веспите се рачунаат како велосипеди со мотор и не подлежат на осигурување. ај почна да им заладува ќе се раатисаме до април/мај месец наредна година :)
[/quote]
тука си гршка сите мораат да вадат осигурање. Јас си плаќам секоја година

Отсутен D@ni

• Јуниор
  • **
  • Citroen GS
Јас стално возам по средна лента али не поспоро од 50км/х зашто ако се тргнам на страна има поциенти што те бутаат во тротоар и 100% ке се убиеш затоа стрикно по средина и над 50 а за тие што им се брза постојат автопати

Присутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55268
  • Махер
Јас стално возам по средна лента али не поспоро од 50км/х зашто ако се тргнам на страна има поциенти што те бутаат во тротоар и 100% ке се убиеш затоа стрикно по средина и над 50 а за тие што им се брза постојат автопати
60кмч го решава проблемот со луѓето во коли. Зошто ретко кој во кола вози под 60 во град.

Отсутен D@ni

• Јуниор
  • **
  • Citroen GS
60кмч го решава проблемот со луѓето во коли. Зошто ретко кој во кола вози под 60 во град.
затоа напишав над 50 па до крај (75 :) :) :) )

Отсутен Chlink

• Легенда
  • Пораки: 8540
  • alfa 156 1.8 t.s & alfa 159 2.4 jtdm

Абе другар неможеш ти да му кажеш на некој колку да вози и каде, има полиција за тоа. Како може мене 2 пат семафор да ме фати а некој мангуп измеѓу оп пред мене дирекно па вози 30 не ме пушта, некој ден ќе полудам од ткави моторџии

Отсутен D@ni

• Јуниор
  • **
  • Citroen GS

Абе другар неможеш ти да му кажеш на некој колку да вози и каде, има полиција за тоа. Како може мене 2 пат семафор да ме фати а некој мангуп измеѓу оп пред мене дирекно па вози 30 не ме пушта, некој ден ќе полудам од ткави моторџии
Tука си во право неможе да излезам напред и да возам 30 али и не би застанал во колона со скутер кога можам да поминам без проблеми и второ ке се отрујам за 15 сек. од автобуси кој кога ке здими ништо не се гледа и некој стар дизел или некој што му троши 1кг уље на 1 км
Седни вози па дојди да ми кажеш дали ке стоиш во колона или не

Отсутен Chlink

• Легенда
  • Пораки: 8540
  • alfa 156 1.8 t.s & alfa 159 2.4 jtdm

Tука си во право неможе да излезам напред и да возам 30 али и не би застанал во колона со скутер кога можам да поминам без проблеми и второ ке се отрујам за 15 сек. од автобуси кој кога ке здими ништо не се гледа и некој стар дизел или некој што му троши 1кг уље на 1 км
Седни вози па дојди да ми кажеш дали ке стоиш во колона или не

Никогаш не пуштам мото  адрзастане пред мене, он иде напред јас уште понапред,  есаз има лек...

Отсутен RikiRulz

• Легенда
  • Пораки: 10640
  • *** UNDERCOVER ***
Bака се вози моторче...

Отсутен BokiCactusic

• Сениор
  • Пораки: 3853
  • Боинг 747
Bака се вози моторче...

Брат од Демир Хисар ти треба ли бројче имаме врски за таму:):):):)

Отсутен NUME

• Сениор
  • Пораки: 5729
 ;D ;D ;D ne mi go pipajte riki, on moja falinka e ke ideme zaedno po zeni  ;D ;D ;D :D ;)

Отсутен RikiRulz

• Легенда
  • Пораки: 10640
  • *** UNDERCOVER ***
;D ;D ;D ne mi go pipajte riki, on moja falinka e ke ideme zaedno po zeni  ;D ;D ;D :D ;)

За по жени, коа сакаш... не одбивам :)

Отсутен djidji

• Легенда
  • Пораки: 10557

Отсутен Sportex

• Легенда
  • Пораки: 7879
  • Иштван Беќар Пецарош
    • camouflage.mk
Ауууууу Бог да чува....морам да престанам да му контрирам на Дени оти очигледно ги има пратено боговите на VW во соработка со глупи пички да ми го демолираат АСХ/от.

Ја оставам сабајле малата во градинка и како и секое утро по истата улица одам на работа.

Скршнувам на кај дистрибуција на кај семафорите (Фаланга, Нуме и Џиџи знаат каде е тоа, точно на местото каде што ме чекаа) и одоздола колона возила како и секогаш и одеднаш од колоната излегува зелен Голф 4 да претица трактор.

Пичката олигледно уште спиеше или пак беше доволно глупа и тупа да не размисли дека пред тракторот има и други возила односно дека нема да стигне да претица цела колона на 50 метра растојание.

Уште кога видов дека тргна јас намалив скорз и застанав, мислејќи дека ќе застане и таа и некој ќе ја пушти да се врати назад во колоната.

Но глупата пичурина место да успори, лупна гас до даска мислејќи дека вози формула еден а не извозен Голф кој од позади фрла црно како нафтено ќумбе и дека во стилот на WRC возач ќе успее да ги помине сите до еден.

Кога видов дека нема ништо од запирање, на деснооооооо, гас и преку тротоар во дворот на гимназијата.

Тротоарот е висок 20 цм и со ниедна друга кола нема така брзо и лесно да го искачиш а при тоа да нема последици по колата.

Денеска бев пресреќен затоа што сум се одлучил да земам кросовер.

Пичката запра дури кога ме размина.

Фино и културно излегов од кола, и наредив се по список шо има женско дома на чело со неа, почнувајќи од уста па преку сите дупки у среде газ.

Бледо ме изгледа и си замина.

Отсутен djidji

• Легенда
  • Пораки: 10557
Аман беее !!! ц ц ц Бог да чува, чувај се, све има по светов - па и у Велес :) Него, плавуша рече дека беше ? ;)