Ауууууу Бог да чува....морам да престанам да му контрирам на Дени оти очигледно ги има пратено боговите на VW во соработка со глупи пички да ми го демолираат АСХ/от.
Ја оставам сабајле малата во градинка и како и секое утро по истата улица одам на работа.
Скршнувам на кај дистрибуција на кај семафорите (Фаланга, Нуме и Џиџи знаат каде е тоа, точно на местото каде што ме чекаа) и одоздола колона возила како и секогаш и одеднаш од колоната излегува зелен Голф 4 да претица трактор.
Пичката олигледно уште спиеше или пак беше доволно глупа и тупа да не размисли дека пред тракторот има и други возила односно дека нема да стигне да претица цела колона на 50 метра растојание.
Уште кога видов дека тргна јас намалив скорз и застанав, мислејќи дека ќе застане и таа и некој ќе ја пушти да се врати назад во колоната.
Но глупата пичурина место да успори, лупна гас до даска мислејќи дека вози формула еден а не извозен Голф кој од позади фрла црно како нафтено ќумбе и дека во стилот на WRC возач ќе успее да ги помине сите до еден.
Кога видов дека нема ништо од запирање, на деснооооооо, гас и преку тротоар во дворот на гимназијата.
Тротоарот е висок 20 цм и со ниедна друга кола нема така брзо и лесно да го искачиш а при тоа да нема последици по колата.
Денеска бев пресреќен затоа што сум се одлучил да земам кросовер.
Пичката запра дури кога ме размина.
Фино и културно излегов од кола, и наредив се по список шо има женско дома на чело со неа, почнувајќи од уста па преку сите дупки у среде газ.
Бледо ме изгледа и си замина.