Автор Тема: Дешаванки со кола ( тумбања, судари, несреќни моменти, одвратни искуства... )  (Прочитано 3416656 пати)

Отсутен tomaso

• Редовен
  • Пораки: 2276
Дали е со знаци бележана раскрсницата?
Ако не е тогаш од осигурање ќе добиеш оштета кога саша матич ќе види фотос во крстозбор.Во случајот ти си тој што удира.

Отсутен Carpathian Lord

• Легенда
  • Пораки: 14708
Ако има знак за првенство на минување тогаш немаш гајле. Ама ако нема, правило на десна страна јбг.

Што рекоа џандарите?

Отсутен Бузуки

• Сениор
  • Пораки: 6302
Главниот пат е уствари булевар.. Тој иде од споредна улица.. Има и знаци и све.. Џандарите рекоја дека со комбето е крив ама не било сигурно, све си бива и да се донеси заклучок демек не сум возел според условите на патот па пак тој да добие..
Тука на местово е дозволено 20.. јас возев најмалце 35...

п.с. тој се вади дека пуштил кола да помини од десна страна па логички било да закочи..

Отсутен vele85

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 590
Што е со кичевчани работава,мене пред 4 год. ми се деси слично,се гребнавме со едно комбе во с.Зајас ми призна вина.Одиме во албсиг  за европски да направиме,почнаа меѓу себе да шушкаат (возачот и проценителот) проценителот ми вика потпиши тука,јас ке го средам европскиот, гледам јас крив,се расправавме и така остана.
Друга случка
Во с.Добрешинци закачив кола со комбето јас викнав полиција,мислејки дека штетата на колата е голема.Дојде полиција виде дека може со европски да помине,не праша дали може да се договориме кој е крив,се договориме ни земаа податоци и кој ја признал вината, отидовме во Триглав и завршивме работа.
 У твојава ситуација џандарите лошо постапиле,сега може да се натегате колку закате.

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44367
  • Il Moderatore
Европски записник се пополнува и потпишува на лице место. Ако некој од учесниците не е согласен тоа да го направи на лице место, се вика полиција. Нема потпишување европски утредента, или кај осигурителната компанија.

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34294
  • Таков е животот... јебига
Така е Симо. Мене овде ми мириса на дубара или на нуб-изам.

Отсутен Luki Junior

• Сениор
  • Пораки: 5140
  • The Spartan General
Ова денски, или темно беше?

На возење со 30 на час да биде сообраќајка? Без да се размозга што ситуација е?
И полицијата не можеше да утврди кој е крив?
И после три дена ќе правите европски?
Комбето регистрирано ли беше?
Fehlende Pferde Sterken sind mit Wahnsinn ersetzt.

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34294
  • Таков е животот... јебига
Нели луки малку безвезе е ситуацијава :D

Отсутен Luki Junior

• Сениор
  • Пораки: 5140
  • The Spartan General
Нели луки малку безвезе е ситуацијава :D

Малку??? Многу е безвезе ситуацијата...  ;D ;D

Никој ништо не знае, ниту пак признава, а имало дешавка некоја, па дури и полиција викнале. И пак ништо не се знае на крајот.  :)
Fehlende Pferde Sterken sind mit Wahnsinn ersetzt.

Присутен riki_staff

• Сениор
  • Пораки: 6004
Главниот пат е уствари булевар.. Тој иде од споредна улица.. Има и знаци и све.. Џандарите рекоја дека со комбето е крив ама не било сигурно, све си бива и да се донеси заклучок демек не сум возел според условите на патот па пак тој да добие..
Тука на местово е дозволено 20.. јас возев најмалце 35...

п.с. тој се вади дека пуштил кола да помини од десна страна па логички било да закочи..
Ти си у право во оваа ситуација ама си се заебал шо одма не си направил европски кога полицијата била таму,сега може и да не се појави тој со комбето и ништо неможеш да сториш,имав и јас таква ситуација пред 6-7 години само шо јас бев тој шо му го пресеков патот на другиот (таксист),само шо јас немав воопшто преглед дали некој доага од другата страна ( имаше насадено дрва и беа расшумени) а тој таксистот сигурно возеше со 100+ на булеварот а дозволено беше 50, имаше 11.5 метра траги од негово кочење (4 тркала) + кога удри во мене (совозачката страна) ме влечеше во страна 1.5 метри,јас испаднав крив оти сум го пресекол патот

Отсутен Prof. Greenthumb

• Сениор
  • Пораки: 4043
  • MadaFunker
Абе Бузуки, ке возиш бицикла пак ти...така мириса работава. Одма требало европскиот да го напрајте, сеа мојт тој да се прајт на будала а ти со искршена кола да останиш..од џандарите помош не очекуј. Иначе на кое место се удривте?
New blood of old school

Отсутен Бузуки

• Сениор
Кај тутунска.. пред 25ка..вчера крај 19 часот.. Полицијата кажа дека со комбето е крив дека лошо проценил.. Ама од друга страна можело и јас да испаднам пошто сум возел малце побрзо од дозволеното.. А и камери има тука од 300 страни (банки, тмобиле, суд, бутици..) ...

Иначе сабајле појдовме со човекот, бивши комшија ми е па се знаеме.. Се потпиша дека е виновен ги наместивме колите како што беше случката сликаа и тоа.. Запиша (чак и натпиша) тој од осигурителната што има за мењавање ова она.. Го однесовме клиото кај пријател, кој соработува со триглав па ќе биди полесно и побрзо :) ...

Отсутен onak

• Легенда
  • Пораки: 15993
  • сељаторе ин ил селандроре!!
    • КАНО еко системи
дозволено е 20??? велиш БУЛЕВАР?? у пм, кај живееме еј...
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk
https://www.facebook.com/kano.eko.sistemi
кликни на било кој, нема да утнеш, сите водат на исто место, во исто време

Отсутен Бузуки

• Сениор
Абе булевар ама не е баш како во Скопје... еве нека кажи Принц повеќе знае... Не објаснив баш убаво на сликата еве од гугл мапс..

Отсутен Fic_CC

• Легенда
  • Пораки: 16755
  • Keep it 100