Автор Тема: Дешаванки со кола ( тумбања, судари, несреќни моменти, одвратни искуства... )  (Прочитано 3418071 пати)

Отсутен darko mk5

• Сениор
  • Пораки: 3600
    • http://forum.carclub.mk/index.php/topic,7477.0.html
Еве за да не се давите ко мачорине надвор јас ќе ви кажам, бидејќи го имам работено тој проект и кај нас, чека на договор помеѓу банките па да се спроведе.
Камери мораат да имаат сите возила кои се купени на лизинг и други начини каде сопственик на возилото е банката или осигурителната компанија. Поволности при осигурување никаде нема (барем не се спомнуваат во project scope-от). Дополнително имаат сензор за алкохол, SIM картичка и често имаат камера назад. Предвидена е и конекција со OBD па банката има и црна кутија во случај на сообраќајка. Секое едно возење под дејство на алкохол се забележува во банката. Исто така банката има можност да зема скриншотови од камерата на нивна дискреција. Ти на сето тоа се согласуваш кога го потпишуваш договорот за лизинг.

Банката против тебе може да поднесе пријава за одземање на возилото ако често возиш под дејство на алкохол. Банката има цел куп начини како да те следи и контролира дали НИВНОТО возило го користиш како што е редот или не.

Ova se ceka da se donese kaj nas? ozbilen si?

Отсутен achtung

• Сениор
  • Пораки: 6642
Кој го интересира зашто камери во русија бујрум.
http://youtu.be/GIHyoaitHcQ

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34294
  • Таков е животот... јебига
Еве за да не се давите ко мачорине надвор јас ќе ви кажам, бидејќи го имам работено тој проект и кај нас, чека на договор помеѓу банките па да се спроведе.
Камери мораат да имаат сите возила кои се купени на лизинг и други начини каде сопственик на возилото е банката или осигурителната компанија. Поволности при осигурување никаде нема (барем не се спомнуваат во project scope-от). Дополнително имаат сензор за алкохол, SIM картичка и често имаат камера назад. Предвидена е и конекција со OBD па банката има и црна кутија во случај на сообраќајка. Секое едно возење под дејство на алкохол се забележува во банката. Исто така банката има можност да зема скриншотови од камерата на нивна дискреција. Ти на сето тоа се согласуваш кога го потпишуваш договорот за лизинг.

Банката против тебе може да поднесе пријава за одземање на возилото ако често возиш под дејство на алкохол. Банката има цел куп начини како да те следи и контролира дали НИВНОТО возило го користиш како што е редот или не.

Ova se ceka da se donese kaj nas? ozbilen si?

Епа чим нашите банки веќе бараат драфт понуди за технички решенија, логично е дека размислуваат во таа насока. И судејќи по досегашниве состаноци прилично се сериозни. И не е само во Русија тоа така. Секаде е. Некаде позастапено некаде помалку.

Отсутен DarthJe5us

• Авиону, сломићу ти крила..
  • Легенда
  • Пораки: 20212
Дали тоа за алкохол реагира и на патници? :D

Отсутен Luki Junior

• Сениор
  • Пораки: 5140
  • The Spartan General
Breathalyzer мора да дувнеш во него прво, па после да ја палиш. Но имаш право, некој трезен патник ќе дувне и ќе му даде на пијаниот да вози.
 И тоа сите во кола ќе имаат барем факултет завршено (некои магистри, некои доктори). Која иронија.  :-[
Fehlende Pferde Sterken sind mit Wahnsinn ersetzt.

Присутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55107
  • Махер
Балонче ќе си чуваш во кола. Или боцичка со компримиран воздух за чистење лаптопи.

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
Дали тоа за алкохол реагира и на патници? :D

Веројатно да.

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44367
  • Il Moderatore
Кој ќе дувне, на тој ќе реагира. Може да реагира и на куче и на маче, ако ги натераш да дувнат во бреталајзерот :D

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Allexxander

• Сениор
  • Пораки: 5841

Отсутен smole

• Сениор
  • Пораки: 3134
Breathalyzer мора да дувнеш во него прво, па после да ја палиш. Но имаш право, некој трезен патник ќе дувне и ќе му даде на пијаниот да вози.
 И тоа сите во кола ќе имаат барем факултет завршено (некои магистри, некои доктори). Која иронија.  :-[

И тоа се решава.

Сите врати и прозори затворени, сензор за присуство на патник врз седиштето, лево бреталајзерот, двете раце на волан и дувај.

Само немојте сега со муабети - што ако шоферот нема 1 рака :)

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44367
  • Il Moderatore
Ќе му седне у скут некоја трезна...

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен achtung

• Сениор
  • Пораки: 6642
Или евентуално ќе го стави ку**т на волан :D

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
Toa se se protokoli koi nekoj gi mislel. Dali site ke se usvojat i upotrebat zavisi od mnogu faktori. Jas sekako ne bi kupil kola na lizing ako mora da mi vgradat 300 iljadi stvari vo kolata neli?

Отсутен lans

• Редовен
  • Пораки: 1297
Toa se se protokoli koi nekoj gi mislel. Dali site ke se usvojat i upotrebat zavisi od mnogu faktori. Jas sekako ne bi kupil kola na lizing ako mora da mi vgradat 300 iljadi stvari vo kolata neli?
ako kupuvas kola na lizing,kamerata treba da e 'must' bez povolnosti.i black box.
ako si ja kupis kolata vo gotovo,kamerata treba da ti nosi poniska premija na godishno nivo,zatoa sto si napravil extra napor i pomalce zaebancii kje ima osiguritelnata kompanija so snimka,namesto rekla-kazala i vestacenje so dodgy cajkani koi prepravaat zapisnici za odreden nadomest.
VW Passat 2.0TDI 2015
Skoda Fabia 1.2TSI 110PS DSG7 2016
Honda SH150i  2020

Отсутен DarthJe5us

• Авиону, сломићу ти крила..
  • Легенда
  • Пораки: 20212