Автор Тема: Дешаванки со кола ( тумбања, судари, несреќни моменти, одвратни искуства... )  (Прочитано 3079122 пати)

Отсутен Ipkisija Meskosa

• Легенда
  • Пораки: 8689
  • Пичлеме

Отсутен mmm121

• Сениор
  • Пораки: 3799
  • Ford Focus MKI 1.6 & MKII 1.4
И тоа на празно

Отсутен nekojtamu

• Редовен
  • Пораки: 1165
Пред половина час на раскрсницата помеѓу качанички пат и булевар Словенија, едно копито со CLA љубљански таблички, ладно си помина на црвено. Не она жолто па црвено туку црвено за нив беше барем 10 секунди.

Отсутен Allexxander

• Сениор
  • Пораки: 5834
Постојано гледам такви случаи. Особено во недела кога нема многу сообраќај. Последен пат со икс 5ка идиот,  стоиме на црвено 3-4 коли, не поминува од страна од лево во обратен правец, подзастана на раскрсницата и си сврте лево. За моторите да не праам муабет.

Отсутен ARMEX

• Сениор
  • Пораки: 3616
Време е изгледа да почнат честитки да стигаат. Ама онака посоленки, 1000евра и дозвола на година дена. Пак помини, повели.

Отсутен MarceCvarce

• Легенда
  • Пораки: 8953
(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)

Не знам дали сте приметиле, али баш во насока од Карпош кон Центар во скроз левата лента тука кај Универзална секогаш има вода. Тече од тој системот за наводнување и мокро е. Малиов летал, пробал да закочи, не можел ради водата, напраил беља.

Секако, да не летал in the first place немало да напраи беља, али да не било мокро можда ќе успеел да спаси глава.

Ова не е во насока накај центар него обратно. А теченото е негово.

Отсутен Chlink

• Легенда
  • Пораки: 8532
  • alfa 156 1.8 t.s & alfa 159 2.4 jtdm
Дечково дента го видов на Орце Николов, ме пушти да се убацам. Си викам види каков паметен возач со Алфа. И ете...

Отсутен MartinAlfista

• Легенда
  • Пораки: 17502
  • Alfa Romeo Corruption 1.4 Turbo
Цитат
Од сé уште неутврдени причини, автомобилот што најверојатно го управувал 14-годишник од Градец

Кур мој неутврдени. Овој што возел треба со нозете во коцка бетон да се стаи и од дома да не може да си излезе. Деген.

Отсутен stefanel984

• Редовен
  • Пораки: 1131
Вчера на движејки се од Гостивар према Стража од спрототивна насока Audi А6  буквално ми го откина ретровизорот на Kia-та, и тоа буквално престигнуваше шлепер надолу по средна лента во време кога колона од возила се упатуваа нагоре. Не ја видов таблицата....пријавив во полициска во Кичево.

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34097
  • Таков е животот... јебига
Абе тие регионалците се сосем ненормални. Тие немаат никаков респект према ништо живо и ничив живот. Зар и ти си до толку нездрав таму да возиш по средна лента? Или по десната возеше?

Отсутен MecheTo

• Легенда
  • Пораки: 14288
  • Пудингот на шоферството
Ako preticivual vo momentot na negova dozvolena sredna lenta togas pogodvaj na koja lenta vozel.
God created Turbo Lag to give VTECs a Chance! :D

Отсутен stefanel984

• Редовен
  • Пораки: 1131
Возев по крајна...десна........имаше колона од возила....кај каменоломот фремевме 10 минути помина владена делегација...и после тоа на чело на колона ко шо бев идиотов не гледа дека доагаме и фака да престигнува........И јбг го попив во ретровизо..ми летна надолу ретровизорот 50 метри....застанав на првиот паркинг....застана и уште еден дечко кого го погодил мојот ретровизор во врстс, и отифобме дирек во станица во Кичево, по препорака на полицаец кој беше на стража.

Отсутен achtung

• Сениор
  • Пораки: 6642
Да си имал камерче ќе го изедел и за напуштање на сообраќајката едно 300-400 евра

Отсутен pirat_07

• Легенда
  • Пораки: 8124
  • Rural fuckin society - we live in!!!
За науштање на лице место на незгода, обвинетиот во мојот случај беше казнет со 1 година условно во кривична постапка.
Е сега, во мојот случај јас бев повреден. Тој го виде тоа и замина.

Дали напуштање на лице место на незгода и непомагање на повреден од страна на учесници е исто, не би знаел да кажам.
Ова чисто како информација го споделувам.