Автор Тема: Дешаванки со кола ( тумбања, судари, несреќни моменти, одвратни искуства... )  (Прочитано 3860334 пати)

Отсутен pirat_07

• Легенда
  • Пораки: 8347
  • Rural fuckin society - we live in!!!
Направил штета непотребно, златно дрво он у ѕидот отишол...

Отсутен Mercury

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 799
  • Т(д)ркач
Да бе после казна за сечење дрва на диво да му опнат :)

Отсутен koce1102

• Редовен
  • Пораки: 1572
Знае ли некој дали ова е вистнина : при сообраќајка кога с епраави полициски записник и  двајцата учесници се казнувале по 250 евра (и кривиот и правиот) ??

Отсутен nekojtamu

• Редовен
  • Пораки: 1165
Знае ли некој дали ова е вистнина : при сообраќајка кога с епраави полициски записник и  двајцата учесници се казнувале по 250 евра (и кривиот и правиот) ??
Првпат слушам за ова. Едно време беше ако нема повредени не мора полициски записник туку само европски за осигурување. Доколку виновникот не сака европски се повикува полицијата и истиот плаќа за нивното излегување на терен.

Отсутен DarthJe5us

• Авиону, сломићу ти крила..
  • Легенда
  • Пораки: 20380
Тој што е виновен му пишуваат пријава. Мислам 300 евра беше, а можеби и 250.

Отсутен koce1102

• Редовен
  • Пораки: 1572
Јас го слушнав пред некој ден , а и можно е кривиот да го лажел правиот за да не прават полициски з. Демек двајцата го нарушувале јавниот ред и мир .

Отсутен DarthJe5us

• Авиону, сломићу ти крила..
  • Легенда
  • Пораки: 20380
Ако има над 600 евра штета мора да дојде полиција како и да е. Или ако едно од возилата не е во возилата не е во возна состојба.

Отсутен negoznam

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 541
Нема врска колкава е штетата, зарем за пукнат фар на х5-ка треба да доаѓа полиција.

Битно е возилата да се во возна состојба, да се регистрирани и возачите да се согласат кој е виновникот за да се направи европски.

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20888
Има врска колкава е штетата. Је5ус убо си кажа за кога мора да дојде полиција. Плаќањето 250 евра е за кога може да се направи Европски, ама нема согласност од барем еден од учесниците. Плаќа тој што ја вика полицијата.
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен Allexxander

• Сениор
  • Пораки: 5850
Нема врска штетата. После тоа и 1500 евра да проценат ако се завршило со европски немаш гајле. А за другото ако возилото не е во возна состојба да, ќе мора полиција да дојде. Исто така мислам дека не е точно тоа дека плаќа тој шо ја вика полицијата, логички тој што е крив ќе сака ли да викне полиција? Па уште да плаќа? Не му е во корист... Другиот ќе сака да викне ама што не е крив ни дужен зар треба да ја плаќа полицијата? Кој ќе викне полиција? Ќе се степаат попрво.  :D Не може да е така, плаќа тој што е крив.

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20888
Ја кажувам како е, не навлагам у тоа дали е логично или не :)
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен AllMightyMe

• Легенда
  • Пораки: 7240
Аман веќе правен е муабетов 100 пати... Се додека возилата се во ВОЗНА состојба не се вика полиција без разлика на штетата.

На страна, алхохол, нерегистрирано, странски таблици итн...

Отсутен onak

• Легенда
  • Пораки: 15993
  • сељаторе ин ил селандроре!!
    • КАНО еко системи
веле е во правао.. ТОЈ ШТО ЈА ВИКА, ТОЈ ПЛАЌА!!
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk
https://www.facebook.com/kano.eko.sistemi
кликни на било кој, нема да утнеш, сите водат на исто место, во исто време

Отсутен Carpathian Lord

• Легенда
  • Пораки: 15308
не сум јас де :) achtung уште сабајле ми пиша, и тој помислил дека сум јас :)
овај не носел ни кацига ни ништо..

кими, ваш сум ;D

Присутен miksi

• Редовен
  • Пораки: 1558
Ја кажувам како е, не навлагам у тоа дали е логично или не :)
Нема врска колку е штетата тоа сигурно, еве мојава е окулу 1000 евра, на еден пријател мој му беше 1800 и немаше никаков проблем. Значи сега за сега како ми изгледа работата е некој мит дека до 600 евра е со евро записник.
Нелогичноста е во тоа што ако ти е колата постара од 5 години, за секој нов вграден дел треба да си платиш 10% од цената, без разлика дали си крив или каков записник имаш... Никаде во свет го нема ова.
In an Alfa Romeo, looking good is more important than looking where you’re going.