Автор Тема: Дешаванки со кола ( тумбања, судари, несреќни моменти, одвратни искуства... )  (Прочитано 3866806 пати)

Отсутен onak

• Легенда
  • Пораки: 15993
  • сељаторе ин ил селандроре!!
    • КАНО еко системи
Во ред е, само да ви кажам дека се запали расплињачата која се наоѓа веднаш до бомбината која пак претходно фрлала искри и беше однесена на мајстор за тоа и според мене да беше на бензин немаше толку лесно да вивни... ама според вас експерти во секое поле од бензинот се запали, ако не беше возена 1 година на бензин и ја палевме на плин.

И пак ќе речам јас плин не, во рок од 2 мин се прошире низ цела кола, најверојатно тушеше од негде.
како виде дека расплињачата се запалила? па и самиот рече дека хаубата била затворена,  дека пламен излегло од под цела хауба, дека сте се тргнале на страна и сте се молеле што побрзо да дојде пожарната за да не се деси нешто пострашно т.е. да не експлодира.
Инаку пикапот го палевме на туркање и беше на плин наместен, застанавме 1 мин да одмориме и само на едно вртење на клуч за да запали се запали цел мотор. Се запали онака силно со само едно фуууууппп од звук и излезе пламен од секоја дупка кај хаубата... и после и да погинеш колку можеш ќе се спасиш се молевме само да не пукни да не оштети нешто наоколу, дури не дојде пожарна да го изгасни.

како виде дека е од расплињачата? одпосле можда видовте и констатиравте? имаше вештак некој кој потврди и донесе заклучок? или произволен заклучок е?

тоа дека навиват сите дека од бензинот се запалило е од мене и другите кои се упатени во таа проблематика. јас ти потврдувам дека заставините мотори стварно се со огромен феил изведени околу локација и движење на црева со струја и карбуратор. многу небезбеден од тој аспект. од друга страна има решение кое е уствари многу евтино и кошта 100 денари на 5 години... едноставно мењај ги цревата на секои 5 години и немаш проблем.

како и да е, човекот имал и сега има уште поголема мака... сигурен сум дека не го возел овој крш од кејф. сигурен сум дека и он би сакал поново возило за работа. повеке од сигурен сум дека сега има проблем уште поголем. се десило што се десило, тоа е тоа...
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk
https://www.facebook.com/kano.eko.sistemi
кликни на било кој, нема да утнеш, сите водат на исто место, во исто време

Отсутен FiLo

• Легенда
  • Пораки: 7114
Во ред е, само да ви кажам дека се запали расплињачата која се наоѓа веднаш до бомбината која пак претходно фрлала искри и беше однесена на мајстор за тоа и според мене да беше на бензин немаше толку лесно да вивни... ама според вас експерти во секое поле од бензинот се запали, ако не беше возена 1 година на бензин и ја палевме на плин.

И пак ќе речам јас плин не, во рок од 2 мин се прошире низ цела кола, најверојатно тушеше од негде.

Еве да речеме се запалила расплињачата. Викаш дека до неа одма била бобината. Значи ете грешка при монтирањето на плинскиот уред.
Тоа е исто како полначката за плин да ја ставиш од страната на ауспухот. ;)

Отсутен MAPJAH

• Легенда
  • Пораки: 7123
  • Бенве сие бенве
Дешавка... За жена кола не е, сум рекол 100 пати, прееска едно ѕидче не сакало да се поттргне и жена ми инает и тоа инает па резултат колата изгребана на спојлерот на прагот...:)

Отсутен Bicikle

• Легенда
  • Пораки: 10610
Се збори за плин атестиран или каубојци што го местеле?
За тие каубојските и јас сум скептик, а за атестираните кои се местени кај реномирани плинаџии сметам дека се сосема во ред.
Мое мислење, како нестручњак за случајот- и бензин да бил ќе се запалел...

Отсутен MecheTo

• Легенда
  • Пораки: 15123
  • Пудингот на шоферството
И од кај стручни се палеле. :)
God created Turbo Lag to give VTECs a Chance! :D

Отсутен зоки-златен

• Легенда
  • Пораки: 7067
  • хаУс мајстор
Неискусен младич ме загребал на преден браник на паркинг......

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34462
  • Таков е животот... јебига
Do you realize what you just said?

Отсутен FilipM

• Сениор
  • Пораки: 3999
  • Turbo
I’m so mean, I make medicine sick

Отсутен Marakana

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 886
Bolese li........
Коме је суђено да буде јебан, том гаће саме падају

Отсутен зоки-златен

• Легенда
  • хаУс мајстор
Денес,некаде кај 12 часот,се паркирав карши Жито Лукс во Капиштец на паркингот.Искочив од кола да одам до дуќанчето за ZASTAVA автоделови,а воедно невестата ја оставив во кола во случај некој ако излегува да ми јави.Пушев цигара пред дуќанот,пошто продавачот кењал најверојатно и беше заклучено.Во тој момент,еден шизик со Мерцедес А класа,го видов како маневрира по 30 пут за да искочи од паркингот напред назад.Си реков:абе овој ако не ме закачи еве на.Завршив работа со продавачот,идам накај кола,отварам врата и и' викам на невестата:-Да не ме закачи тој со мерцедесот случајно?
Она искочила да му кажува демек.......одма сватив дека ме чешнал.Идам пред кола и што да видам,наааааа онолкааа гребаница,срце ме стегна :(
Возев накај дома нервозен,со 3 пуна,цело време,од инат.Арно ама дома кога дојдов,ватив тоа крпчињата у рака,вода едно шише и мојот нокт од палецот,мислам десниот беше.За среќа,додека пцуев и трњав,се исчисти гребаницата,беше како растопена пластика тоа флеката,се исчисти ама остана мал дел кога ќе видите да не мислите дека лажам.Понатака си реков,здравје,тоа ќе се исполира.Сега јасно е? ;D

Отсутен DENDE - ARTEONED

• Сениор
  • Пораки: 5750
  • Formerly Lancered recently Arteoned!
    • http://forum.carclub.mk/index.php/topic,101.0.html
E sega im olesna da ti kazam pravo.
Oni pomislija ona drugoto   ;) :D ;D

Отсутен зоки-златен

• Легенда
  • хаУс мајстор
Пеери се,затоа одма на тоа мислат!

Отсутен Boshe

• Сениор
  • Пораки: 5433
  • Пиши лаже
Прееска имаше сообраќајка прилично лоша. Голф 4ката беше претворена во Лупо, предниот дел скоро и да го немаше.
Изгледа голфот се удрил во приколка за влечење коли или сл. Имаше полиција а на патарина прелета и брза помош. Ова беше кај 10 30 вечерта, на автопатот Велес - Градско. По исклучување од автопат, на ракрсницата за накај Кавадарци.
Remember to keep yourself alive, there is nothing more important than that

Отсутен Bicikle

• Легенда
И од кај стручни се палеле. :)
не ме чиди ако вујко им‘ го праел атесто...
Види сега ја има дизел па пала гуми хехе се зеза не? :P
 си возел плин и каубојски и атестирен, и фала богу до сеа не ми се десило ништо... Мада каубојскиот беже гној. Пре би дизел него плин. Али има добри плински уреди не велам не...

Отсутен Bicikle

• Легенда
Денес,некаде кај 12 часот,се паркирав карши Жито Лукс во Капиштец на паркингот.Искочив од кола да одам до дуќанчето за ZASTAVA автоделови,а воедно невестата ја оставив во кола во случај некој ако излегува да ми јави.Пушев цигара пред дуќанот,пошто продавачот кењал најверојатно и беше заклучено.Во тој момент,еден шизик со Мерцедес А класа,го видов како маневрира по 30 пут за да искочи од паркингот напред назад.Си реков:абе овој ако не ме закачи еве на.Завршив работа со продавачот,идам накај кола,отварам врата и и' викам на невестата:-Да не ме закачи тој со мерцедесот случајно?
Она искочила да му кажува демек.......одма сватив дека ме чешнал.Идам пред кола и што да видам,наааааа онолкааа гребаница,срце ме стегна :(
Возев накај дома нервозен,со 3 пуна,цело време,од инат.Арно ама дома кога дојдов,ватив тоа крпчињата у рака,вода едно шише и мојот нокт од палецот,мислам десниот беше.За среќа,додека пцуев и трњав,се исчисти гребаницата,беше како растопена пластика тоа флеката,се исчисти ама остана мал дел кога ќе видите да не мислите дека лажам.Понатака си реков,здравје,тоа ќе се исполира.Сега јасно е? ;D
  Ај тој имал поќе штета.
Така си го глеам крилото од корсата покојна бог да ја прости црно вдлабнато... да го обајсунивам чувството ?