Автор Тема: Дешаванки со кола ( тумбања, судари, несреќни моменти, одвратни искуства... )  (Прочитано 3426194 пати)

Присутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55107
  • Махер

Отсутен achtung

• Сениор
  • Пораки: 6642
Тој што летна 20 годишен надежен кошаркар доживотно парализиран

Отсутен pirat_07

• Легенда
  • Пораки: 8218
  • Rural fuckin society - we live in!!!

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34295
  • Таков е животот... јебига

Отсутен Tommy

• Легенда
  • Пораки: 7565
Ебаси животах, низ гепек "излезе" ...

Отсутен BokiCactusic

• Сениор
  • Пораки: 3825
  • Боинг 747
Да споделам еден момент што ми се деси во четвртокот.
На автопат Скопје Петровец Велес во 01:45 ч после Макпетрол типче сакаше да се самоубие (ваљда).
Стоеше на средна лента со раширени раце и чекаше да го собере некој.
Имав среќа па со време го видов и изреагирав но и откако го одминав не се помрдна.
Толку врме сум зад волан и по патишта вакво нешто не ми се има десено до сега.
Фала богу стрес невиден од самата помисла што се можеше да се случи.

Имено ситуацијава беше баш ваква (само што успеав да го забележам со време и одбегнам)

http://193.111.141.18/download/photo/photo/gif62/3.gif

Отсутен achtung

• Сениор
  • Пораки: 6642
Јас во Неделата вечерта (Велигден) околу полноќ пред стража на едно километар-два во правец од Зајас накај Стража на јака десна кривина баш каде што немам ич прегледност, налетав на еден млад дечко со некои си 30 години мафтајки ми раце како да го ебат, среќа возев некои 60-70 па избегнав и подзастанв скроз со мисла да не излетал некој, гледам банкините чисти - асфалтот исто чист, гааассс нагоре влагање у лук оил и им кажав на дечките па викнавме одма полиција... Ваљда ја опраиле работата, само мене некако ми личеше повеке на класична заседа него на било што друго....

Отсутен Drive-r

• Легенда
  • Пораки: 7477
  • FB Vlecna Suzba Niko-m
Веќе не возам позади камиони.

Отсутен Igor

• Легенда
  • Пораки: 9498
Ke me imashe vo temava za malku. Idam od saem nakaj aerodrom od kaj zheleznichka i semaforov beshe zelen ali znaev deka kaj i da e ke zatvori. Bev uletan ali na vreme zakochiv, koga poglednav na retrovizor eden so felicija se uletal od pozadi i me zaobikoli od sprotivnata lenta (poshto ja bev na najlevata) i si produzhi na dlaaaboko crveno. Tele nevideno.

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44369
  • Il Moderatore
Немој ни пред нив да возиш.

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен RedEco

• Сениор
  • Пораки: 4631
  • Passat B8
pred I pozadi kamJon vozi no ne mu se priblizuj nogu ostaj malce rezerva , ovoj odzadi postojano pratigo na retrevizoor :D
sfe e do sistemot, i pozicijata na popametnite vo nego.

Отсутен filipv

• Легенда
  • Пораки: 7511
  • и сега?
Пред и позади секое возило треба да се остава охохо резерва простор, не само пред и позади камиони. Држењето растојание е основна возачка лекција.

Отсутен Drive-r

• Легенда
  • Пораки: 7477
  • FB Vlecna Suzba Niko-m
Немој ни пред нив да возиш.
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=OwDfBGGYqSc[/youtube

Мислев и на тоа, ама не допишав.

Отсутен FiLo

• Сениор
  • Пораки: 6831
Пред и позади секое возило треба да се остава охохо резерва простор, не само пред и позади камиони. Држењето растојание е основна возачка лекција.

Потполно се согласувам, ама на горното видео од мотика и 5 метри да имаше растојание мегу колата и камионот напред што е, овој од позади пак ке го напикаше под камионот напред.

Отсутен mmm121

• Сениор
  • Пораки: 3799
  • Ford Focus MKI 1.6 & MKII 1.4
гледај господ да не чува ........