Автор Тема: Дешаванки со кола ( тумбања, судари, несреќни моменти, одвратни искуства... )  (Прочитано 3168884 пати)

Отсутен onak

• Легенда
  • Пораки: 15993
  • сељаторе ин ил селандроре!!
    • КАНО еко системи
па кога ке погледнеш подобро смартот си го одработил своето и повеќе од доволно за разлика од оштетувањето на ферарито.

па и ферарито го сработило своето.. направено е да се гужва од напред а да не настрада никој од патниците во него... повеке од сигурен сум дека ако имало совозач во смартот имал во нај мала рака потрес на мозок, што не би рекол дека во ферарито се десило нешто посилно од јако чешање муда во моментот на ударот...
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk
https://www.facebook.com/kano.eko.sistemi
кликни на било кој, нема да утнеш, сите водат на исто место, во исто време

Отсутен RedEco

• Сениор
  • Пораки: 4631
  • Passat B8
NiJe i zapadot sme dva razlicni sveta. Vo ovoj slucaj kaj nas se komentira koj ima poveke/pomalce steta, bidejki sme utepani so pari. Dodeka na  zapadot ovoj slucaj se komentira lele super e ferarivo, da bese nekoja druga kola od postarive od smartof ni s nemase da ostane...
I se taka nataka... :(
ps: da ne se razbereme pogresno I moe da bese Ferivo srce ke me bolesee :)
sfe e do sistemot, i pozicijata na popametnite vo nego.

Отсутен n1kola

• Сениор
  • Пораки: 6919
  • French diamond
Комшија ако не те заеби кој  ;D  Излегвал од уличе на рикверц, а стариот мој си возеше по патот на 2 метра пред да се паркира пред куќа и овај кошијата застанал в место ама не се свртил десно глупердата и пак си тргнал наназад за да излези на патот... па резултатот е набиено и изгребано задно крило кај мене

Утре ќе се оди во неговото осигурување да се пополни европски.

Отсутен MecheTo

• Легенда
  • Пораки: 14380
  • Пудингот на шоферството
За оваа штета не вреди да го губи осигурувањето.Подобро да плати кај мајстор.
God created Turbo Lag to give VTECs a Chance! :D

Отсутен n1kola

• Сениор
  • French diamond
Бев денес во Winner и ми проценија штета од 2 700 денари - 30% ако сакам да ми платат во кеш, значи ми дават 2 000 денари или праење кај нивни мајстор. Нивниот мајстор е меѓу најнефалените низ Битола и се сомневам дека за тие пари ќе ја среди како што треба, па не ми се носи кај нив (ГИШОН).

Кај 4 други мајстори низ Битола, никој не ми се нафаќа под 3 500 денари да го среди како што треба... па сега ќе му се пуштат 3-4 понуди од други мајстори на Winner, ако сакат да прифатат за таа цена да се прај кај друг мајстор, бидејќи кај нивниот не ми одговара.

И на крај овие даваат најмала проценка на оштетата, најгнасно осигурување било така сите мајстори спомнаја.

Отсутен kalimero

• Редовен
  • Пораки: 1855
Избегнувам да коментирам ама сега морам.

Зошто е најгнасно осигурување? И ако може да ми ги кажеш кои се тие мајстори што го викаат тоа.
Што имаш ти лошо видено од нив, нивни вработен те носи кај нив за да пријавиш по европски, иако тој што те удрил, нема возачка.
Друга работа, малку ти биле парите а, ти сакаш да земеш можда 1000 евра за тоа, и да си го направиш кај локалец за 50 евра.
Јас сум сигурен дека никој не те тера да одиш кај Гишон со сила, оди во кој сакаш сервис и достави фактура за поправката извршена по записникот, и ќе ти платат толку колку што е фактурата.

Отсутен Allexxander

• Сениор
  • Пораки: 5839
Никола, не се мафтај за џабе какви понуди пуштање какви бакрачи, како што ти рече калимеро, оди кај сакаш напрај ја пушти фактура, побарај гарантно писмо, дај го во сервисот и терај.

Отсутен vele85

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 590
Бев денес во Winner и ми проценија штета од 2 700 денари - 30% ако сакам да ми платат во кеш, значи ми дават 2 000 денари или праење кај нивни мајстор. Нивниот мајстор е меѓу најнефалените низ Битола и се сомневам дека за тие пари ќе ја среди како што треба, па не ми се носи кај нив (ГИШОН).

Кај 4 други мајстори низ Битола, никој не ми се нафаќа под 3 500 денари да го среди како што треба... па сега ќе му се пуштат 3-4 понуди од други мајстори на Winner, ако сакат да прифатат за таа цена да се прај кај друг мајстор, бидејќи кај нивниот не ми одговара.

И на крај овие даваат најмала проценка на оштетата, најгнасно осигурување било така сите мајстори спомнаја.
Konj da imam vo Winer ne go osiguram! Naj tapa osiguritelna kompanija.
Cim mi pravea problem za 1000 den na steta od 11 000 den mozam da zamislam na pogolema steta sto ke bide.

Отсутен pirat_07

• Легенда
  • Пораки: 8157
  • Rural fuckin society - we live in!!!

А да си ја направиш ти кај сакаш и да му пуштиш фактура со барање за наплата па ако не сакаат, терај ги на суд...

А тоа 30% за парите одма да му кажеш да си го напикаат кај шо не му грее!

Отсутен n1kola

• Сениор
  • French diamond
Избегнувам да коментирам ама сега морам.

Зошто е најгнасно осигурување? И ако може да ми ги кажеш кои се тие мајстори што го викаат тоа.
Што имаш ти лошо видено од нив, нивни вработен те носи кај нив за да пријавиш по европски, иако тој што те удрил, нема возачка.
Друга работа, малку ти биле парите а, ти сакаш да земеш можда 1000 евра за тоа, и да си го направиш кај локалец за 50 евра.
Јас сум сигурен дека никој не те тера да одиш кај Гишон со сила, оди во кој сакаш сервис и достави фактура за поправката извршена по записникот, и ќе ти платат толку колку што е фактурата.

Тој што возеше нема возачка и колата е на брат му, затоа наместија дека брат му возеше и двата бевме исправни... а најтапа осигурување е заради тоа што секогаш гледаат да извадат најмала проценка и договор за поправка со нивни мајстор кој не работи салам и за наефтино ти ја прат колата. Да не ти сликам сега од Triglav каде за една 10цм гребнатинка му исплатија 5 000 денари без збор, а не за удрено кое треба пеглање и фарбање пола крило и дел од браникот.

И да,  да ми прифатат да си ја прам кај друг мајстор по мој избор, кој го знам и е фален во градот тоа барам. Не барам никакви пари во кеш, само не прифаќаат друг освем кај нивни луѓе. Или затоа барам 3 500 денари колку што кошта поправката кај салам мајстор (4 иста цена ми дадоја), за мене ич не рачунам да извам ќар, само сакам да си ја попрам салам колата, а не од Пелистер да се гледа дека е фарбана.

Како и да е собрав 4 понуди од мајстори со цена повисока од нивната(реална) и ќе видам утре или другиден дали ќе прифатат.

Отсутен Drive-r

• Легенда
  • Пораки: 7476
  • FB Vlecna Suzba Niko-m
За инает однеси ја во овластен сервис нека ја прават таму!

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34146
  • Таков е животот... јебига
Мојот случај со осигурување и сервиси на најкраток начин:
Осигурителна полиса ми викаат, батка, 9000 денари ние ќе ти покриеме. Сакаш кај наш сервис или ги сакаш парите на трансакциска.
Ја викам нејќам пари, сакам средена кола. Они викаат може во Олимпија моторс? Ја викам може, неме интересира. Олимпија моторс викаат баткла ова не се прави, треба ново. Ја викам кажете тоа на Осигурителна полиса. Они кажуваат на Осигурителна полиса и осигурителна мене ми викаат: Може да ти смениме врата во изнов ос 32.000? Ја викам прајте шо сакате, ја сакам кола без мана. Они ми ја праат, овие им праќаат фактура, ја добивам нова врата.

End of story. Шо туку комплицирате не ми е јасно.

Отсутен Lo17

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 229
BTW, Triglav sega za sega e lider vo makedonskiot pazar za osiguruvanje. Vekje 7 god gi registriram vozilata tamu (prethodno Vardar), sekoj problem go resile vo najdobar nacin i bez muabeti.

Отсутен vele85

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 590
BTW, Triglav sega za sega e lider vo makedonskiot pazar za osiguruvanje. Vekje 7 god gi registriram vozilata tamu (prethodno Vardar), sekoj problem go resile vo najdobar nacin i bez muabeti.
Potpolno se soglasuvam

Отсутен n1kola

• Сениор
  • French diamond
Мојот случај со осигурување и сервиси на најкраток начин:
Осигурителна полиса ми викаат, батка, 9000 денари ние ќе ти покриеме. Сакаш кај наш сервис или ги сакаш парите на трансакциска.
Ја викам нејќам пари, сакам средена кола. Они викаат може во Олимпија моторс? Ја викам може, неме интересира. Олимпија моторс викаат баткла ова не се прави, треба ново. Ја викам кажете тоа на Осигурителна полиса. Они кажуваат на Осигурителна полиса и осигурителна мене ми викаат: Може да ти смениме врата во изнов ос 32.000? Ја викам прајте шо сакате, ја сакам кола без мана. Они ми ја праат, овие им праќаат фактура, ја добивам нова врата.

End of story. Шо туку комплицирате не ми е јасно.

Епа ова објаснува зошто ги нарекувам Winner најгнасна компанија... освем ако не беше и ти кај нив ?