Автор Тема: Дешаванки со кола ( тумбања, судари, несреќни моменти, одвратни искуства... )  (Прочитано 3169404 пати)

Отсутен onak

• Легенда
  • Пораки: 15993
  • сељаторе ин ил селандроре!!
    • КАНО еко системи
па муабетот и почна со членови од форумот. едно 30-40-50 страни нананзад негде на темава...
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk
https://www.facebook.com/kano.eko.sistemi
кликни на било кој, нема да утнеш, сите водат на исто место, во исто време

Отсутен stefanel984

• Редовен
  • Пораки: 1152
Шофер на автобус пред два дена сведочеше за истово............

Отсутен kalimero

• Редовен
  • Пораки: 1855
Пред неколку години, 4-5 години сигурно, на Велешката патарина во 12 навечер ме сопреа 30-тина испаничени полицајци. Ми смрзна гомно, сто мисли ми поминаа низ глава.
За да ме прашаат дали сум начекал коли кој се движат во спротивен правец, јас не видов, но вработените на патарината пријавиле две возила кој им избегале во спротивен правец.
Ми требаа 30 минути да се смирам, бидејќи вечерта имаше огромна колона грчки камиони и цело врме возев во лева лента, а не возев полека за да би можел да изреагирам кога некој би ми излегол од спротива.
Па во тие 30 тина минути си муабетев со полицајците.

Инаку во муабет со нив ми кажаа дека повремено се случувале такви дешавки, претежно од луѓе кој имаат куќи во близина после патарината или пред ако идеш од Скопје нели, па правеле такви глупости.Се приклучувале од исклучувањето за езерото.

Отсутен UrSa1986

• Редовен
  • Пораки: 1506
Пред неколку години, 4-5 години сигурно, на Велешката патарина во 12 навечер ме сопреа 30-тина испаничени полицајци. Ми смрзна гомно, сто мисли ми поминаа низ глава.
За да ме прашаат дали сум начекал коли кој се движат во спротивен правец, јас не видов, но вработените на патарината пријавиле две возила кој им избегале во спротивен правец.
Ми требаа 30 минути да се смирам, бидејќи вечерта имаше огромна колона грчки камиони и цело врме возев во лева лента, а не возев полека за да би можел да изреагирам кога некој би ми излегол од спротива.
Па во тие 30 тина минути си муабетев со полицајците.

Инаку во муабет со нив ми кажаа дека повремено се случувале такви дешавки, претежно од луѓе кој имаат куќи во близина после патарината или пред ако идеш од Скопје нели, па правеле такви глупости.Се приклучувале од исклучувањето за езерото.

На приклучокот нема знаци за предупредување дека е автопатот во една насока. Ако не ти текне, махинално си вртиш лево за накај Скопје. 

Отсутен Harris

• Редовен
  • Пораки: 1285
    • http://www.facebook.com/RenaultOwnersClubMacedonia

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20699
Значи на аутопут се приклучуваш, не треба да си доктор на MIT за да знаеш дека се вози во една насока. Ако ти треба знак за да ти каже такво нешто, налет.
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен achtung

• Сениор
  • Пораки: 6642
така им одговара.

Отсутен Harris

• Редовен
  • Пораки: 1285
    • http://www.facebook.com/RenaultOwnersClubMacedonia
дефинитивно треба ваков знак да стаат  :)

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55048
  • Махер
Незнаат англиски.

Отсутен Allexxander

• Сениор
  • Пораки: 5839

Отсутен зоки-златен

• Легенда
  • Пораки: 7068
  • хаУс мајстор
Дебилна работа, на овие доживотно одзимање на возачка без можност за повторно полагање, 1000 евра казна и 3 до 6 месеци затвори.
Околу надлежните, па џандарите си дремат по бензински или кафичи и ќе искочат 2 пати за викенди да стопираат, ќе испоказнат све живо и диво у рок од саат време и си завршиле работа.
Само Фаланга им е лекот,би им ја препишал неговата рецепта!

Отсутен UrSa1986

• Редовен
  • Пораки: 1506
Значи на аутопут се приклучуваш, не треба да си доктор на MIT за да знаеш дека се вози во една насока. Ако ти треба знак за да ти каже такво нешто, налет.

70 посто од нашите автопати се со по една лента по правец. Затоа реков, ако махинално влезеш, плус што не ја гледаш лентата со спротивна насока, ако нема знак голема е шансата да погрешиш.

Отсутен achtung

• Сениор
  • Пораки: 6642
не ме заебавај, сакаш да кажеш дека 70% ако се деси да возат во погрешна насока на автопат по дефолт е крив самиот автопат дека е со две ленти па не се приметува?

Отсутен onak

• Легенда
  • Пораки: 15993
  • сељаторе ин ил селандроре!!
    • КАНО еко системи

70 посто од нашите автопати се со по една лента по правец. Затоа реков, ако махинално влезеш, плус што не ја гледаш лентата со спротивна насока, ако нема знак голема е шансата да погрешиш.

е кој автопат кај нас е со една лента во правец? ако е со една лента по правец, тогаш тоа не е автопат туку е обична улица и е двосмерна.
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk
https://www.facebook.com/kano.eko.sistemi
кликни на било кој, нема да утнеш, сите водат на исто место, во исто време

Отсутен Kimi R

• Сениор
  • Пораки: 3009
  • "Just leave me alone, I know what I'm doing"
Тогаш е магистрален пат или пат наменет за движење на моторни возила. Се знае што е автопат, 2-3-4-5 ленти у еден правец, видно и безбедно оддалечени од лентите во спротивниот правец.