Автор Тема: Дешаванки со кола ( тумбања, судари, несреќни моменти, одвратни искуства... )  (Прочитано 3869812 пати)

Отсутен gOJDO

• Легенда
  • Пораки: 7684
  • Хорска Секција
На улица пред зградата каде работам се деси удес Q7 и Пежо 107. Тажно за сопственикот на 107, смешно за сите останати. Да не беше валкана Q7-ата немаше да се познава каде е удрена. Што би рекол Фаланга „немаше да знае од каде и влегол“. Кутрото 107-че, слично како Матизчето што се насади во браникот кај мене: браник, хауба, крило, фар и додатоци...

Судирот се случи кога кога младиот пичурник со Q7-цата возејќи на рикверц, со цел да се паркира, го збичи непрописно паркираното 107-че од ЈП Водовод и канализација.
Ум шо идит отпосле не јет ум!

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34462
  • Таков е животот... јебига
Тоа Q7 треба да се вози со Ц категорија и да се има минимум 10 години возачко искуство. А не да го вози некој ретардиран парајлија што не знае гзот да си го избрипе без татко му

Отсутен gOJDO

• Легенда
  • Хорска Секција
Хахаха, зашто така бе Фаланга? Па ако така гледаш можеш исто да кажеш и за Мазда 6. Демиџот и во двата случаи беше подеднакво опасен односно безопасен :)

Патем, по таа логика и за Спарк би требало да се има минимум 10 годни возачко искуство. Но за разлика од Q7 ќе треба да се вози со А категорија (поточно А2, со мотор над 150 кубни сантиметри) исто како и четирициклите.

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
Гојдо, дали Q7  е класифицирано како градско возило и дали е градско возило по било кој критериум?
Јас велам дека е време да се испоштува забрана за носоодветни возила во тесните градски улички исто како и забрана за производство на блесаво високи возила од кои страдаат оние кои се правени да бидат практични и економични

Отсутен MarceCvarce

• Легенда
  • Пораки: 9521
nemozes da zabranis da se vozi tolkavo vozilo toa e toa, zatoa ke si ja plati stetata i jebiga, da imase coek vnatre ke svirese ke se izbegnese mozebi to je to

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
nemozes da zabranis da se vozi tolkavo vozilo toa e toa, zatoa ke si ja plati stetata i jebiga, da imase coek vnatre ke svirese ke se izbegnese mozebi to je to
Не можеш да забраниш ама би сакал да е така.

Отсутен MarceCvarce

• Легенда
  • Пораки: 9521
abe i da go zabranat ke dojde utre nekoj so tamce ke te zalepi, taka tatko mi pred 4 godini na semafor coekot si sedi i tip so tamce se buta da pomine kako kola da vozi zosto 15 sek porano so ke stigne mnogu ke mu smenat i od celo krilo mu odite, baska i toa ljopeto kinda mme.. ama sreka na ladata togas 1000 bese celo krilo :D

Отсутен gOJDO

• Легенда
  • Хорска Секција
Попрво би забранил мали возила како 107 одошто големи како Q7. Како и да е, смешно е да посакуваш да се забрани возење на Q7 низ град кога е дозволено возење на автобуси, камиони, комбиња, комбајни и слично. Дури и да не беше Q7 туку некоја друга лимузина, верувам дека исходот од удесот ќе беше подеднакво поразителен за 107. Што би рекле верниците „да не даде господ“ да си со возило ко 107 и да те удри некој со било што поголемо. Ете и кај мене тоа коковчето што ме удри, имаше подеднакво штета како овој со 107-цата, а јас имав испукана боја на браникот. Гугле го виде кога го извадивме за фарбање, воопшто не беше ни пукната пластиката. Така да не е до Q7-цата туку до 107-цата.

Фаланга, ти посакувам да си купиш поголем семеен автомобил, по можност нешто како Q7 и да направиш споредба. Мислам дека Спаркот нема да сакаш да го видиш. Јас кога ја купив маздата сеуште ја имав фиестата и тоа неколку месеци. Ниеднаш не ја возев освен кога требаше да ја продавам па со муштериите. Жена ми чат пат ја повозуваше пошто јас ја киднапирав маздата и ја држев во заложништво. Разлика од едно до друго е како ден и ноќ. А тек можам да си замислам како би ти било од Спарк да се префрлиш на Q7...time traveling...

Отсутен kimi makedonski

• Сениор
  • Пораки: 3415
  • Хюндай Тюсон
Попрво би забранил мали возила како 107 одошто големи како Q7. Како и да е, смешно е да посакуваш да се забрани возење на Q7 низ град кога е дозволено возење на автобуси, камиони, комбиња, комбајни и слично. Дури и да не беше Q7 туку некоја друга лимузина, верувам дека исходот од удесот ќе беше подеднакво поразителен за 107. Што би рекле верниците „да не даде господ“ да си со возило ко 107 и да те удри некој со било што поголемо. Ете и кај мене тоа коковчето што ме удри, имаше подеднакво штета како овој со 107-цата, а јас имав испукана боја на браникот. Гугле го виде кога го извадивме за фарбање, воопшто не беше ни пукната пластиката. Така да не е до Q7-цата туку до 107-цата.

Фаланга, ти посакувам да си купиш поголем семеен автомобил, по можност нешто како Q7 и да направиш споредба. Мислам дека Спаркот нема да сакаш да го видиш. Јас кога ја купив маздата сеуште ја имав фиестата и тоа неколку месеци. Ниеднаш не ја возев освен кога требаше да ја продавам па со муштериите. Жена ми чат пат ја повозуваше пошто јас ја киднапирав маздата и ја држев во заложништво. Разлика од едно до друго е како ден и ноќ. А тек можам да си замислам како би ти било од Спарк да се префрлиш на Q7...time traveling...

Гојдо пошто имаш супер браник ти нудам јас и ти некогаш да ги удриме браник на браник па да видиме што ќе биде :)

п.с. кај мене на ѕид стои 20цм гребаница а на браникот не се познава ништо. :)

Отсутен gOJDO

• Легенда
  • Хорска Секција
А да дојдам со службениот џип па со него да се пробаме. Може и малку побеќе да ти завлезам, така едно полметро-метро, ама секако исто ме боли к*р за службениот џип и твојот автомобил. Јас и така џипот си го кршам понасекаде, башка ми е каско осигуран од штеточини. А за маздата ми е жал да си ја удирам плус ок ми е вака браникот, офарбан и сензориран.

Отсутен eli428

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 276
Тоа Q7 треба да се вози со Ц категорија и да се има минимум 10 години возачко искуство. А не да го вози некој ретардиран парајлија што не знае гзот да си го избрипе без татко му

Imam drugarka so Q7 automatik, i sreka sto e automatik :) :) :)
Брзината и совршенството не одат заедно :)

Отсутен Schmitt

• Редовен
  • Пораки: 1818
И среќа што е најубав и сите од мука го гребат низ град! ;D
Never drive faster than your Angels can fly.

Отсутен Chlink

• Легенда
  • Пораки: 8540
  • alfa 156 1.8 t.s & alfa 159 2.4 jtdm
Што е бе со жениве и џиповиве???

Отсутен eli428

• Јуниор
  • **
Navistina  e ubava kola, dzip, kamion sto i da e :) no ne e za zenski ssofer!

Отсутен eli428

• Јуниор
  • **
Што е бе со жениве и џиповиве???

Pa najlesno e za zena da vozi dzip...Em ne znae da vozi, em ne gleda nisto od visina, em i da pregazi nessto... UPSss nisto ne se sluci neli, kolata ne se pomesti :D :D :D