Автор Тема: Дешаванки со кола ( тумбања, судари, несреќни моменти, одвратни искуства... )  (Прочитано 3848647 пати)

Отсутен FilipM

• Сениор
  • Пораки: 3999
  • Turbo
Во 5ка го нема, назад стоеше 2.0 TDI :)
I’m so mean, I make medicine sick

Отсутен Kimi R

• Сениор
  • Пораки: 3009
  • "Just leave me alone, I know what I'm doing"
Епа која генерација на Голф идеше со 2.0 тди во изведби од 110 и 140 коња?

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55239
  • Махер

Отсутен FilipM

• Сениор
  • Пораки: 3999
  • Turbo
I’m so mean, I make medicine sick

Отсутен Cuore Sportivo

• Легенда
  • Пораки: 17676
  • Alfa155 & AlfaGT
Секоја чест за пилотот и за патниците. Без паника еден по еден си се искрцаа.

Отсутен filipv

• Легенда
  • Пораки: 7511
  • и сега?
Одлично изведено принудно слетување. Звукот „тииииит“ (stall warning) неколку секунди пред допирањето на водата значи дека пилотот успеал да ја доведе брзината на леталото на апсолутен, pre-stall минимум на само неколку сантиметри над водата. Тоа не го може баш секој, тоа бара многу искуство и талент. Секоја чест.

Отсутен n1kola

• Легенда
  • Пораки: 7655
  • French diamond
Да прашам, ако некој на пример ме удри или се удриме треба да се вика полиција ? Што ќе биди ако ме удри тој и тој е крив, а јас да викнам полиција, ќе треба да платам за тоа или ?

Знам дека со европски до 700 евра не се вика полиција, ама од кај ќе израчунам јас дали ќе фати толку поправката или не.

Отсутен onak

• Легенда
  • Пораки: 15993
  • сељаторе ин ил селандроре!!
    • КАНО еко системи
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk
https://www.facebook.com/kano.eko.sistemi
кликни на било кој, нема да утнеш, сите водат на исто место, во исто време

Отсутен Bojan j

• Сениор
  • Пораки: 3063
Да прашам, ако некој на пример ме удри или се удриме треба да се вика полиција ? Што ќе биди ако ме удри тој и тој е крив, а јас да викнам полиција, ќе треба да платам за тоа или ?

Знам дека со европски до 700 евра не се вика полиција, ама од кај ќе израчунам јас дали ќе фати толку поправката или не.
Полиција се вика ако не можеш после тоа да се качиш во кола и да ја однесеш до сервис, односно ако не е во возна состојба.

Отсутен Drive-r

• Легенда
  • Пораки: 7477
  • FB Vlecna Suzba Niko-m

Полиција се вика ако не можеш после тоа да се качиш во кола и да ја однесеш до сервис, односно ако не е во возна состојба.

Не се секирај битно во возна состојба да е возилото, штетата и 100,000е да е ќе ја исплати осигурањето.

Отсутен Tommy

• Легенда
  • Пораки: 7788
Секоја чест за пилотот и за патниците. Без паника еден по еден си се искрцаа.

Еден е фалити.

Ама секоја чест, како глатко слетаа. Ме насмеа тој што пробуваше појасот да го стави откако скокна во вода.

Отсутен RedEco

• Сениор
  • Пораки: 4631
  • Passat B8

ako toj e vinoven i ne priznae tuku i ti viknes policija; koga ke se utvrdi deka e vinoven negovata osiguritelna polisa ke ti ja plati stetata a toj licno ke go plati doaganjeto na policijata i ostanati troskovi... ;)

potocno bez razlika sto ti mislis deka e toj vinoven , isto taka toj misli deka si ti vinoven... :) i poradi toa ne mozete da se dogovorite za da go  potpolnite evropskiot, ja vikne policijata se pravat premeruvanja/zapisnici se odi na sud... koj od vas ke bide vinoven plaka... :)
sfe e do sistemot, i pozicijata na popametnite vo nego.

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34462
  • Таков е животот... јебига
На европскиот пишува дека не е потребно двете страни да се сложат кој е виновен, односно не е битно. Проценителите ќе утврдат кој е виновен базирано на дадените изјави.

Отсутен RedEco

• Сениор
  • Пораки: 4631
  • Passat B8
proceniteli? dvajcata ke dadat razlicni izjavi..!? ako sluzbeno lice ne izvrsi uvid so zapisnici i gi izmeri site potrebni fakti, spored sto ke odlucat soobrakajnite vestaci... ?
sfe e do sistemot, i pozicijata na popametnite vo nego.