Автор Тема: Дешаванки со кола ( тумбања, судари, несреќни моменти, одвратни искуства... )  (Прочитано 3859491 пати)

Отсутен Tommy

• Легенда
  • Пораки: 7791
Не мислам дека возеле 200, но не возеле ни 60, сигурно...

Секоја кола има слаба точка, а на најголемиот дел од возилата, тоа се стубчињата од страна и кровот.
Моја претпоставка е дека удриле точно со шофершајбната на горниот ќош од влезната врата од магацинот.
Нешто слично кога ке се пикнеш од позади под шлепер.

Според тоа што Нуме го говори, ако колата стварно ја сечеле пожарникарите во неколку дела, мислам дека немала големи оштетувања од првичниот удар, освен кровната конструкција.

Ударот изгледа не бил со јачина да располови Е60-ка, ама бил доволно прецизен за да биде фатален...

Тоа горе е најверојатно крв, како што забележа Мартин...

Отсутен DarthJe5us

• Авиону, сломићу ти крила..
  • Легенда
  • Пораки: 20380
Крв е затоа што завчера немаше ништо таму..

Отсутен Спенсер

• Легенда
  • Пораки: 7609
Секоја кола има слаба точка, а на најголемиот дел од возилата, тоа се стубчињата од страна и кровот.
Моја претпоставка е дека удриле точно со шофершајбната на горниот ќош од влезната врата од магацинот.
Нешто слично кога ке се пикнеш од позади под шлепер.
Ударот изгледа не бил со јачина да располови Е60-ка, ама бил доволно прецизен за да биде фатален...

Според мои неофицијални информации, од пожарникар... Како што кажа Томи, колата исто како да поминала под приколка на шлепер, односно се направила кабриолет на некој начин :/   И Нуме како што кажа, телата... ај да не продолжувам.

Мислам дека доколку возеле ПОБРЗО, колата повеќе би отскокнала (од тротоарот) и би удрила фронтално со предницата во ѕидот. Мислам дека тогаш шансите за преживување би биле поголеми, ама ова се само претпоставки, да не тропам глупости. А можеби се и глупости.

Отсутен DasAuto.

• Сениор
  • Пораки: 4594
  • ~ Full of soul ~
A извини, ти редовно „цепиш“ Е60?
Da, nesto protiv?
↯↯ Don't try to follow me ↯↯

http://www.youtube.com/watch?v=b_v5fPI-DUw

Отсутен LosiPatista

• Легенда
  • Пораки: 12136
  • Duh sa TDI-jom
Трагедија.

Torsion Beam - The Only Axle You Will Ever Need

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55239
  • Махер
Toa so udiranjeto vo kamion ne e slucaj so Zadnite patnici. Ne bi trebalo da se cepnati zadnite patnici ako bilo muabetot so udiranje vo prednite stubovi na kolata.

Drugo se slucilo.

Отсутен Apostolski

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 90
џабе дискутираме на оваа тема, кој знае што се случило, ова е мн дискутабилна сообраќајка, со оглед на последиците и какви се, тоа е нешто мн страшно... а според мене возачот возел премногу,премногу брзо поради х фактори и некој некако му го одвлекол вниманието за секунда и завршиле каде завршиле, а на 20-30 метра од прометна раскрсницата.... да не претпоставуваме што ке се случело..бог да ги прости..

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44959
  • Il Moderatore
Тоа тоа! Да не претпоставуваме што ќе се случело на раскрсницата кај тутунски, ако ја фател кривинава со таа брзина! Таму и во 3 сабајле има сообраќај.
Alfa Romeo 159TBi
Alfa Romeo 166 2.5 V6 24v
VW e-up!

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Sportex

• Легенда
  • Пораки: 7879
  • Иштван Беќар Пецарош
    • camouflage.mk
Zalosno, 5 mladi zivoti otidoa za dzabe, za nisto!

Tesko na roditelite !

Neka im e lesna zemjata !

Отсутен nsx-r

• Легенда
  • Пораки: 9214
http://press24.mk/se-gledaa-samo-krv-i-crnila-potresenite-ochevidci-raskazhuvaat-za-tragedijata-vo-koja-zgasnaa-pet

240km/h

мислам дека заклучно со утре ќе се стигне до 300км/х

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44959
  • Il Moderatore
Лимитиран е на 250км/ч
Alfa Romeo 159TBi
Alfa Romeo 166 2.5 V6 24v
VW e-up!

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55239
  • Махер
Pa mize 240, ama nema kaj da digne tolku. :)

Отсутен Sportex

• Легенда
  • Пораки: 7879
  • Иштван Беќар Пецарош
    • camouflage.mk
Ne mora da znaci deka vozele 150 za da letnat tolku visoko i udrat so krovot vo zidot nad vlezot na garazata!

Koga kolata ke udri vo trotoar so pogolema brzina toa ja izdignuva povisoko osobeno pri pogolemi brzini!

Kumot moj e ziv svedok, se vozat vo 101 so 90 km na cas, i kaj gimanzijata udiraat vo trotoar i se kacuvaat 4 metra na drvo. Kolata ostana zaglavena vo krosnite na drvoto. Site prasanja bea, "Kolku vozevte za vaka da letnete, najmalku 140  ?

Sreka deka se zaglavija vo krosnata  inace ke zavrsea slicno kako decava vo BMW to.

Drugar mi pogina so 80 km na cas, udro vo stranicno ispupcuvanje na patot i go isfrli kako katapult, pa padna vo prolaz od 10 metri visina!

Zatoa nepotrebno ne komentirajte i ne tresete informacii od rakav!

Kako prvo, zalosno e i greota!

Kako vtoro, nikoj ne znae sto se slucilo navistina, duti i detalite od istragata ke se temalat poveke od 50% na predpostavki!

Отсутен Боби Л.

• Редовен
  • Пораки: 1273
  • I live my life a quarter mile at a time...
Последна што прочитав јас беше дека возеле со 200 a сега гледам друга брзина извадиле... Сепак жално што згаснаа млади животи :)
https://www.youtube.com/watch?v=-Lc9QZqITc4
Брзината не е опасна,туку будалата шo седи зад воланот :)

Отсутен FiLo

• Легенда
  • Пораки: 7112
Мислам дека доколку возеле ПОБРЗО, колата повеќе би отскокнала (од тротоарот) и би удрила фронтално со предницата во ѕидот. Мислам дека тогаш шансите за преживување би биле поголеми, ама ова се само претпоставки, да не тропам глупости. А можеби се и глупости.

Ако возеле уште побрзо и удреле фронтално со предницата во ѕидот, голема е веројатноста и ова да им се случело: