Автор Тема: Дешаванки со кола ( тумбања, судари, несреќни моменти, одвратни искуства... )  (Прочитано 3424245 пати)

Отсутен Anton

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 825
aко стварно бил со ќерка му и овие претпоставувам подолг период го малтретирале од сите страни, оправдано според мене,
ИАКО никој од нас појма нема што се случувало претходно, од оваа почетна точка веќе пробуваат да го застанат и да му направат истото што му го направија на крај на видеото, така да оправдано самоодбрана.
само веќе кога почна со vehicular manslaughter, ја би идел до крај и кој како ми се приближи од страна мавај, па да видиш како ќе се повлечат сите.
а во меѓу време додека ги мавам, телефонот во рака и ало полиција, пробуваат да ме убијат овиe ;D
Jay Leno: Racecar driving is like sex. All men think they are good at it but...

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34294
  • Таков е животот... јебига
Ја како што прочитав никој не погинал. Ама тоа не е ни важно, неговото прегазување можеше да биде фатално и затоа контра реакцијата на моторџиите е оправдана.
....
Што си бараше тоа си доби моторџијата.
Што си бараше тоа и си доби возачот во џипот.

Така де. И двајцата си добија.

Само ја би извадил митралез и би ги испоубил сите што ќе ми се доближат на 2 метра од колата.

И тие ќе извадат 100 митралеза...

Ама они немаат како мојот митралез. Мојот прави рататататататата и сите окулу паѓаат. Како Џон Вејн

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55107
  • Махер
aко стварно бил со ќерка му и овие претпоставувам подолг период го малтретирале од сите страни, оправдано според мене,
ИАКО никој од нас појма нема што се случувало претходно, од оваа почетна точка веќе пробуваат да го застанат и да му направат истото што му го направија на крај на видеото, така да оправдано самоодбрана.
само веќе кога почна со vehicular manslaughter, ја би идел до крај и кој како ми се приближи од страна мавај, па да видиш како ќе се повлечат сите.
а во меѓу време додека ги мавам, телефонот во рака и ало полиција, пробуваат да ме убијат овиe ;D
Колку си сигурен дека ќе се повлечат? Биди малце реален, ќе чекаат да застанеш... Денес, утре, задутре... Тоа е уште полошо, нема да си раат додека не умреш следната недела.

П.С. Апла се гледа дека е курчало и по колата и по понашањето дегенско. Не зезај. Куртон. Сега веќе без вилица.

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 30074
    • CARclub.mk
Не знаеме што точно се десило. Дека можело другачие да се реши, можело. Мене ако ми е фамилијата загрозена, не преку еден, преку пеесе моторџии ќе поминам. Па уште со Рејнџ Ровер? Ќе пукаат као зрели патлиџани.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Махер
But, but...

Aaah nevermind.

Отсутен Tome-Colt

• Близок до администрацијата
  • Сениор
  • Пораки: 4619
  • Муфљуз
И ич не пуштам гас...
„Јас, Филип, кењам по форуми и не треба човек ништо да ми верува. Се што пишав за брзината на возење е куп гомна од коњ.“

Отсутен Tommy

• Легенда
  • Пораки: 7565
Колку си сигурен дека ќе се повлечат? Биди малце реален, ќе чекаат да застанеш... Денес, утре, задутре... Тоа е уште полошо, нема да си раат додека не умреш следната недела.

П.С. Апла се гледа дека е курчало и по колата и по понашањето дегенско. Не зезај. Куртон. Сега веќе без вилица.

А овие моторџииве па...

Отсутен Vlatzki

• Редовен
  • Пораки: 2069
Дени, многу погрешно и детско ти е размислувањето. Малце размисли. Нели виде колку моторџии имаше. Нели виде колку деца со твое размислување беа во таа група на моторџии. Секако дека ќе се курчат дека е нивен патот и дека ќе ги бркаат сите од патот да се тргнат.
Ако убаво загледаш, ќе видиш на почетокот дека веќе има тензија помеѓу неколку моторџии и СУВ возилото. Се гледа дека едниот моторџија намерно му се мести пред возачот на СУВ возилото за да го застане. И да застанеше, и да не застанеше, пак ќе го јадеше ќотекот. Пошто моторџиите се во огромна група и знаат дека не им можат ништо (освен некој забеган батка со калашникови да се распука)...

Ти да беше на местото на возачот на СУВ возилото, и ти ќе беше без вилица сега. Без разлика како и да постапиш. Во вакви ситуации е најдобро да не бидеш на местото на настанот воопшто. Пошто оваа ситуација ти е без излез.

Лично сум влегол еднаш у ваква ситуација. Го јадев немиен од 5-7 браќа... Без никаква причина, без никаква провокација. Едноставно бев на погрешно место у погрешно време, исто како и возачот на СУВ возилото на видеото.

Се согласувам дека возачот на видеото малце го претера со прегазувањето, но во такви моменти не можеш да размислуваш трезвено. Едноставно те поплавува адреналин и инстиктот за преживување кога ќе видиш колкава група на моторџии ти се с’снала.

Биди реален, не може све да биде така едноставно како што мислиш.

Отсутен Busav

• Сениор
  • Пораки: 3930
Некој да ми ја загрозува фамилијата и јас да бидам со Рејнџ, цела улица моментално ја фарбам црвена и кога ке осетам дека сум му ја прегазил главата со гума крева ручна за поголема флека да се направи :) ке ги цртааат на улица! :))
Барам девојка која ке си го продаде бубрегот за да си купам кола :)

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Махер
Дени, многу погрешно и детско ти е размислувањето. Малце размисли. Нели виде колку моторџии имаше. Нели виде колку деца со твое размислување беа во таа група на моторџии. Секако дека ќе се курчат дека е нивен патот и дека ќе ги бркаат сите од патот да се тргнат.
Ако убаво загледаш, ќе видиш на почетокот дека веќе има тензија помеѓу неколку моторџии и СУВ возилото. Се гледа дека едниот моторџија намерно му се мести пред возачот на СУВ возилото за да го застане. И да застанеше, и да не застанеше, пак ќе го јадеше ќотекот. Пошто моторџиите се во огромна група и знаат дека не им можат ништо (освен некој забеган батка со калашникови да се распука)...

Ти да беше на местото на возачот на СУВ возилото, и ти ќе беше без вилица сега. Без разлика како и да постапиш. Во вакви ситуации е најдобро да не бидеш на местото на настанот воопшто. Пошто оваа ситуација ти е без излез.

Лично сум влегол еднаш у ваква ситуација. Го јадев немиен од 5-7 браќа... Без никаква причина, без никаква провокација. Едноставно бев на погрешно место у погрешно време, исто како и возачот на СУВ возилото на видеото.

Се согласувам дека возачот на видеото малце го претера со прегазувањето, но во такви моменти не можеш да размислуваш трезвено. Едноставно те поплавува адреналин и инстиктот за преживување кога ќе видиш колкава група на моторџии ти се с’снала.

Биди реален, не може све да биде така едноставно како што мислиш.
;D ;D ;D :D :D :D :D ;D ;D ;D ;D ;D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D

Отсутен Pal Zileri

• Сијка Пиштолова
  • Редовен
  • Пораки: 2464
Што дочека Господ ;D ;D
www.domitalia.mk

Замисли како би ни изгледале колите по форумов да имавме нормални 5000еур месечна плата by Deni

Отсутен Anton

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 825
Не знаеме што точно се десило. Дека можело другачие да се реши, можело. Мене ако ми е фамилијата загрозена, не преку еден, преку пеесе моторџии ќе поминам. Па уште со Рејнџ Ровер? Ќе пукаат као зрели патлиџани.

exactly what i said!
Jay Leno: Racecar driving is like sex. All men think they are good at it but...

Отсутен djidji

• Легенда
  • Пораки: 10557
Дени ја мислам дека ништо од ќотекот што го збориш. Ако се осетил повторно загрозен, можда згазил уште два-тројца назад што му се нашле :) Ова со кацигата им е само ете за пред камера да не испаднат пички, а 200 моторџии се - банда ово оно, капираш. Башка у град се више и сведоци гледаат, а кој ти вика и дека немал можда пиштол у кола? Тој чим еднаш бил спремен така да изреагира и на него не му сече многу паметот, а кој знае и што работи. Тогаш беше сам на пат, опкружен од „фраериве“, нормална е таква реакција-дури и блага по мене. Има право да вози по средна лента, а тие не смеат да го завземат цел пат, да претицаат од десна чента и да го зауставуваат зашто така сакале у моментот осеќајќи се силно во чопорот. Се знае како се вози организирано во колона ... Штета што не почна сите да ги удира како кегли :D

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 30074
    • CARclub.mk
But, but...

Aaah nevermind.

Што? Знаеш што се десило пред видеото? Не.
Знаеш кој е муабетот меѓу моторџиите и фраерот во колата? Не.
Дали си сигурен дека човекот во Рејнџот е крив? Не.

Ти го осудуваш човекот ради две причини:

1. Вози Рејнџ Ровер Спорт. Ти не сакаш Рејнџ Ровер Спорт и сметаш дека сите што ги возат се душбегови, и по дифолт тргаш со претпоставката дека човекот во RRS е крив.
2. Гледаш од аспект на преживување, дека не треба да им се курчиш на 100 моторџии. Тука се слагам.

ХАУЕВЕР, ако у било која ситуација мојот живот, или животот на некој од мојата фамилија или блиски пријатели кај мене во кола е загрозен во ваква ситуација..

p.s. Забораваме на crowd mentality на моторџиите, кои за волја на вистината редовно се вистински душбегови и се курчат со моторите.. Па кога ги има 100 комада на купче?

Отсутен Pal Zileri

• Сијка Пиштолова
  • Редовен
  • Пораки: 2464
Плус црнци = Fatality
www.domitalia.mk

Замисли како би ни изгледале колите по форумов да имавме нормални 5000еур месечна плата by Deni