Автор Тема: Дешаванки со кола ( тумбања, судари, несреќни моменти, одвратни искуства... )  (Прочитано 3419978 пати)

Отсутен Cuore Sportivo

• Легенда
  • Пораки: 17676
  • Alfa155 & AlfaGT
Auuuuu da ne dae gospod da me stavat u vakva situacija, pa plus so Range da sum, gi gazam site pred mene ne gi ebam ni dva posto !

Mad Max први део.

Руска салата би ги правел...

Отсутен MartinAlfista

• Легенда
  • Пораки: 17781
  • Alfa Romeo Corruption 1.4 Turbo
Таму постои закон во кој се признава самоодбрана. Сведоци ќе има еден куп, можеш по лепота да ги бираш дури.
И ја би ги буткал како што доаѓаат од страна.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55107
  • Махер
Од каде волку сила на формумов не ми е јасно стварно.

Отсутен RedEco

• Сениор
  • Пораки: 4631
  • Passat B8
Jas bigo letal gulapceto na vtoroto zastanuvanje sto mu otvori vrata :D
sfe e do sistemot, i pozicijata na popametnite vo nego.

Отсутен MartinAlfista

• Легенда
  • Пораки: 17781
  • Alfa Romeo Corruption 1.4 Turbo
@Дени

Ако не покажеш сила, си македонче и не чиниш.
Ако покажеш сила, пак не чиниш.

На форумов луѓе се ставаат во конкретна ситуација со важечки закони за земјата во која се одвива дејствието.
А во Македонија, каде човек да те посере од тепање а ти го штипнеш да му кажеш да те удира од другата страна малку, ќе те тужи зошто си го штипнал и ќе добие. Тука, секако би изреагирале различно, и не би ни ги испровоцирале моторџиите.

Отсутен Vasil

• Сениор
  • Пораки: 3759

Па CARclub е не е BIKEclub. ;)

Нешто се случило пред почеток на видеото, ама што и да било сигурно немало да го упукаат или да му ги силуваат жената и детето на сред бел ден на автопат. Тој кретенот што сакаше да го сопре на сред лента, како самиот да бараше инцидент да настане, за да има оправдување на застане и да се изразвика, да испцуе да уди неколку клоци по џипот.

А овој кретенов кога гледа какви кретени нафурани има околу него, требало да се обиде да ги игнорира и што понеприметен да биде. Зошто да се занимаваат со него кога можат со некој друг. Овој испаничи, изгуби контрола над ситуацијата и се стави во уште поголеми гомна, или во превод, му успеа провокацијата на дибекот со моторот.

Отсутен Sportex

• Легенда
  • Пораки: 7879
  • Иштван Беќар Пецарош
    • camouflage.mk
Nasmrkani pa baraat kvaga, ne gledam druga pricina osven ako nemalo nesto pred toa so ne e na videto. Toj so belito mtoro namerno kocese za da predizvika incident i kavga , ama voj glup so podzakoci, trebase pedala do pod i praenje kaldrma od kacigi!

Отсутен RedEco

• Сениор
  • Passat B8
Konkretno dokolku site motorcii bise stajle vo desnata lenta i bise vozele bajkerski , koj od forumov ne bi bil vo nivna odbrana neznam!!?? No vo ovaa situacija kade celta e sila da se pokazue eeeh tuka veke... ;D

Отсутен achtung

• Сениор
  • Пораки: 6642

Па CARclub е не е BIKEclub. ;)

Нешто се случило пред почеток на видеото, ама што и да било сигурно немало да го упукаат или да му ги силуваат жената и детето на сред бел ден на автопат. Тој кретенот што сакаше да го сопре на сред лента, како самиот да бараше инцидент да настане, за да има оправдување на застане и да се изразвика, да испцуе да уди неколку клоци по џипот.

А овој кретенов кога гледа какви кретени нафурани има околу него, требало да се обиде да ги игнорира и што понеприметен да биде. Зошто да се занимаваат со него кога можат со некој друг. Овој испаничи, изгуби контрола над ситуацијата и се стави во уште поголеми гомна, или во превод, му успеа провокацијата на дибекот со моторот.
Тој на почеток што го сопре на средна лента умрел на лице место и уште еден во кома а  според коментарите на you tube 99% го бранат дечкото со џипот што реално до негде е во право тој си возел нормално а овие му се курчеле да застане за да одат они групно како цареви на патот што они го направиле и после паниката си го направи своето

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Махер
Рекла-казала.

tl;dr
1. Се курчел пред 100 моторџии.
2. Убива моторџии 1 или 2.
3. Бива составуван од доктори.

Многу логичен исход. Ствано не ми е јасно од каде толку сила. Поготово што детално е објаснето што ќе ти се случи во било која држава ако се испоцепаш со СУВот.

if (згазиш), then (згазат).

Дали вредеше да се курчиш ко неписмен напсрема стотици луѓе, да убиеш од небрежност еден или двајца и да го изедеш ќутекот на векот - зошто ти си фраер? И да окапеш по судови и затвори цел живот. Наспрема почекување од 5 минути да поминат.

Според мене не.

Отсутен achtung

• Сениор
  • Пораки: 6642
Воедно сакам да го поздравам дечкото со пунтото што натера две коли од спротивен правец да избегаат скроз десно, да застанат буквално преплашени и да ги завртат колите полукружно, да го стигнат и да го утепаат од мавање на патот Штип - Св.Николе синоќа околу 23:30 :)

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Махер
Очигледно тие што се свртеле и го здробиле не биле со жена/девојка им во кола.

Отсутен Vasil

• Сениор
  • Пораки: 3759
Ја како што прочитав никој не погинал. Ама тоа не е ни важно, неговото прегазување можеше да биде фатално и затоа контра реакцијата на моторџиите е оправдана. Главното прашање е дали провокацијата што ја гледаме на почетокот на видеото е оправдана. Дали имало некаква провокација од шизикот со џипот или овие се понашале како патот да е нивни, а он не се согласувал со таа нивна идеја.

Ако во таа гужва му се заканувале кретените, пробувале да му отварат врати и слично (како што прочитав бил со 5 годишна ќерка), донекаде е и разбирлива неговата реакција. Ако се правиш манга со 200 моторџии банда околу тебе и го преплашиш некој, не очекувај трезвена реакција. Кога ќе ставиш некого во тесно, тој гледа како знае и умее да излезе од таму. Што си бараше тоа си доби моторџијата

Отсутен RedEco

• Сениор
  • Passat B8
Воедно сакам да го поздравам дечкото со пунтото што натера две коли од спротивен правец да избегаат скроз десно, да застанат буквално преплашени и да ги завртат колите полукружно, да го стигнат и да го утепаат од мавање на патот Штип - Св.Николе синоќа околу 23:30 :)
+1
Ubavo go utepaa od mavanje ?? i razbra deka neeubo e taka dase vozii oti ke go bolat rebrata ??

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Махер
Ја како што прочитав никој не погинал. Ама тоа не е ни важно, неговото прегазување можеше да биде фатално и затоа контра реакцијата на моторџиите е оправдана. Главното прашање е дали провокацијата што ја гледаме на почетокот на видеото е оправдана. Дали имало некаква провокација од шизикот со џипот или овие се понашале како патот да е нивни, а он не се согласувал со таа нивна идеја.

Ако во таа гужва му се заканувале кретените, пробувале да му отварат врати и слично (како што прочитав бил со 5 годишна ќерка), донекаде е и разбирлива неговата реакција. Ако се правиш манга со 200 моторџии банда околу тебе и го преплашиш некој, не очекувај трезвена реакција. Кога ќе ставиш некого во тесно, тој гледа како знае и умее да излезе од таму. Што си бараше тоа си доби моторџијата.
Што си бараше тоа и си доби возачот во џипот. Повеќе пати.

Дали сметаш дека „ќерка му“ била посигурна во моментоте после 5:50 кога ги искршија стаклата и му го дупнаа черепот или за време на газењето на моторџијата? Да не заборавиме дека можеше и полека да помине без да убива народ и да се процепава по улици. Ама имагинарната сигурност на СУВ си го направи своето. Му го упропасти животот на човекот.