Автор Тема: Дешаванки со кола ( тумбања, судари, несреќни моменти, одвратни искуства... )  (Прочитано 3426045 пати)

Отсутен RedEco

• Сениор
  • Пораки: 4631
  • Passat B8
Ovaa armaturae se vo potporen zid, i e legnata e ...kuklava e od strana... Armaturava za nastavuvanje se ostava ~1m i ne e mozno vo dadeniov slucaj da busi.
 Na branata koja bila pozicijata neznam mozda se pogodilo da bide na armaturna mreza i slicno... ;)
« Последно менување: 19 Септември 2013, 00:23:01 am RedEco »
sfe e do sistemot, i pozicijata na popametnite vo nego.

Отсутен SimulatoR

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 242
  • Let's see you? :)
    • https://www.facebook.com/SimulatoR.M3
Еве што све може да се случи на две тркала ( мотор ,веспа ,мопед и др )

Try Not to become a Man of Success, but Rather
Try to become a Man of Value

Отсутен Sportex

• Легенда
  • Пораки: 7879
  • Иштван Беќар Пецарош
    • camouflage.mk
Kako vaka kako so noz presecen ? Od stub vika deka se skinal?

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55107
  • Махер

Отсутен Sportex

• Легенда
  • Иштван Беќар Пецарош
    • camouflage.mk
So koja brzina treba da se zastupci za vaka da se skine, 300 km/h?

Отсутен onak

• Легенда
  • Пораки: 15993
  • сељаторе ин ил селандроре!!
    • КАНО еко системи
Kako vaka kako so noz presecen ? Od stub vika deka se skinal?

ете.. имал кацига... и го спасила.... т.е. се спасила кацигата... не е ни гребната... абе ако сака да биде, ке биде...
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk
https://www.facebook.com/kano.eko.sistemi
кликни на било кој, нема да утнеш, сите водат на исто место, во исто време

Отсутен Vlatzki

• Редовен
  • Пораки: 2069
Spored moja procenka 100-130tina km na cas... Coveckoto telo ne e taka jako kako sto mislime. :)

Отсутен nsx-r

• Легенда
  • Пораки: 9213
тоа моторче повеќе од 60км/х не иде

Отсутен FiLo

• Сениор
  • Пораки: 6831
Spored moja procenka 100-130tina km na cas... Coveckoto telo ne e taka jako kako sto mislime. :)

Особено во абдоменот каде што има само црева, ич коски :D

Отсутен Sportex

• Легенда
  • Иштван Беќар Пецарош
    • camouflage.mk
Smicka, go izgleda Videoto ili videla - kazala?

Отсутен nsx-r

• Легенда
претпоставувам за првото видео коментирате,зошто на второто незнаеме дали се "скинал"

Отсутен Sportex

• Легенда
  • Иштван Беќар Пецарош
    • camouflage.mk
Izgledaj go i islusaj go ubavo pa ke vidis dali bil so motorce ili so Kawasaki 750 CC !?

Отсутен onak

• Легенда
  • Пораки: 15993
  • сељаторе ин ил селандроре!!
    • КАНО еко системи
тоа моторче повеќе од 60км/х не иде

возел кавасаки 750-ка а овој со малово моторче му искол пат...
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk
https://www.facebook.com/kano.eko.sistemi
кликни на било кој, нема да утнеш, сите водат на исто место, во исто време

Отсутен Влатко К.

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 446
Пред 5 години, на 30ти октомври мислам беше, се враќав од театар со братучеда ми,  тогаш бевме цимери, на последна 2ка во Автокоманда. Околу 23ч.
Се симнавме од автобус, преминавме булевар (тогаш немаше семафори), а времето како деновиве, заврни - преврни.
Т.е преминавме пола булевар, стоиме на островчето, погледнуваме десно, има автомобили,ама далеку, и јас, братучеда ми и еден дечко преминуваме коловоз на пешачки.

Светлата што ги видовме кај Дијамант клучката веќе беа на 5 метри од нас, колата се движеше со огромна брзина, а ние стугнати речиси до пола коловоз.
Возачот изгуби контрола и почна да се тетерави лево-десно, сеуште движејќи се со истата брзина.

Го знаете оној филм, дека ако мене ми се случи тоа ќе направам вака, ќе направам онака, ќе скокнам, ќе се тргнам.

Е, тоа врска нема.
Во тие милисекунди само очекуваш удар.

Се вративме рефлексно сите тројца по чекор назад, бегајќи од правецот на движење, возачот скршна на неколку метри од нас, мислам дека ми помина пред нос, се удри во тротоар, ја „собра“ настрешницата на постојката кај цвеќарата (таму имаше неколку повредени луѓе кои чекаа автобус), се удри во едно од дрвата, се изврти и застана дури кај билбордот кај прва 2ка.

Прво, останавме неколку секунди без здив и во неверување, братучеда ми ја фати хистерија и почна да паничи, па ја испратив дома, а јас повикав брза помош.

Се „создадоа“ куп луѓе кои седеле во „Аристократ“, и, како што испадна подоцна, биле другари на возачот и неговото друштво - гужва, паника....

Совозачот беше „летнат“ кај билбордот и лежешесо јачкање во несвест, возачот со гребаници, ама свесен и на нозе, едната девојка беше излетала од кола речиси до ѕидот на бараките до градинката и лежеше во несвест, а последниот патник - девојката на возачот, околу која имаше веќе собрано луѓе, лежеше во бессознание (на местото каде што нејзините родители подоцна подигнаа макета ан црквичка).

Притрчав да му помогнам на совозачот, само јачкаше, имаше гребаници по цело тело, но виталните знаци му беа добри (испадна дека немал сериозни повреди).
Девојката кај ѕидот (подоцна се испостави дека имала скршена карлица) беше во огромни болки и останав со неа додека дојде Итната помош.
Втората девојка, за жал, почина на лице место, според лекарската екипа.

Како сведоци, останавме на местото до 4 наутро, дојде истражен судија, вршеа мерења, ни зедоа изјави и контактни детали.
Рекоа дека тоа им била 7ми увид вечерта.
Не знам детали, ме викаа на суд, имаше маалски муабети дека возачот бил пијан или под дејство на други супстанци, но сеедно.
Настанот беше страшен и си зеде жртва, за жал.

Се мислев дали да го напишам ова, ама понекогаш имам потреба да го прераскажам случајов, да ми олесни, оти и` видов на смртта во очи.

Отсутен nsx-r

• Легенда
од кавасакито ни к не останало па скутерчето го има на видеото,страшно