Автор Тема: Дешаванки со кола ( тумбања, судари, несреќни моменти, одвратни искуства... )  (Прочитано 3859779 пати)

Отсутен MecheTo

• Легенда
  • Пораки: 15123
  • Пудингот на шоферството
Онак,дневно се соочувам со минимално 4-5 вакви,а и полоши камикази,значи во цело лето безброј идиоти,ама ич не ми чуе,1.5метри над нив,30т тежина па кој го ебе,нека се убие кога не мисли.
Смоле,не е битно поголем помал,го креваш на хауба и ај у к....ц.
God created Turbo Lag to give VTECs a Chance! :D

Отсутен onak

• Легенда
  • Пораки: 15993
  • сељаторе ин ил селандроре!!
    • КАНО еко системи
лесно ти е тебе над нив...а и во принцип си викаат камион бе, ке му се пикнам, спор е а не размисллуваат на евентуалните последици.. ај гледај на “ведрата“ страна (за него) ако го прегазиш бар ке умре брзо  :o...   мене ако ми влезе во хауба, нема да остане само на хауба, ке ми влезе и внатре... јас таман улетав за да го престигнам тој во десната лента што беше.. не идев побрзо од 70-80... да претпоставиме дека и овој толку идеше надоле... се виде дека се испаничи, толку многу се усра што само кочеше а неможеше да се сврти во лентата да се врати...
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk
https://www.facebook.com/kano.eko.sistemi
кликни на било кој, нема да утнеш, сите водат на исто место, во исто време

Отсутен Спенсер

• Легенда
  • Пораки: 7609
Во 90% од случаите, моторџиите што гинат НЕ се виновни. Еве ваков некој идиот ќе ти се погоди и ќе ти стави крај на животот. Не знам зашто не му се врати назад, да го прекрши од ќотек.
Затоа што во 90% од случаите кога јас ќе се вратам на некој, поголем е дупло од мене.. Не дека се плашам, ама математичката пресметка за крајниот исход ( ќотек ), не е на моја страна.. :)

Во тој случај, запиши ги табличките :D

Отсутен The Ghost

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 301
Тумбање на Водно!!!
Имаше жолт Мини Купер, со тие 2те црни линии у средина. Коа идев нагоре приметив дека се десило нешто али не изгледаше ништо страшно. За назад го видов убаво, се тумбал чоекот пошо и напред и позади му беа отидени стаклата, кровот ко со секриа удрен на пола, предно лево крило пола влезено у мотор.. Внатре не успеав да видам, но се надевам дека е ОК возачот.
Се десило накај 01:15 на голем S (пред први лакт)

Отсутен зоки-златен

• Легенда
  • Пораки: 7067
  • хаУс мајстор
Тумбање на Водно!!!
Имаше жолт Мини Купер, со тие 2те црни линии у средина. Коа идев нагоре приметив дека се десило нешто али не изгледаше ништо страшно. За назад го видов убаво, се тумбал чоекот пошо и напред и позади му беа отидени стаклата, кровот ко со секриа удрен на пола, предно лево крило пола влезено у мотор.. Внатре не успеав да видам, но се надевам дека е ОК возачот.
Nazdravje eb*enje ti se vika ova :)

Отсутен Dodo

• Бемвекријачко Пе*ерче
  • Редовен
  • Пораки: 2827
^ од прееска гледам и неможам да разберам која буква се крие позади ѕвездичката... :D :D :D

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55239
  • Махер

Отсутен filipv

• Легенда
  • Пораки: 7511
  • и сега?
оф оф оф како ја онади таа глупата, неврзана тиква у шофершајбната...

Отсутен Cuore Sportivo

• Легенда
  • Пораки: 17676
  • Alfa155 & AlfaGT
Дечки сигурно многу пати сте се нашле во следнава ситуација:

Возите позади споро возило и чекате да се ослободи простор, евентуално да заврши полната линија, за да претицате. Вие сте прв во колоната заглавена зад спорото возило, левиот жмигавец уклучен, тргате да претицате но погледнувате во ретровизор и забележувате дека третиот, или четвртиот  тргнал малце порано пред вас. Како реагирате, мене лично страшно ме нервира оваа појава и секогаш кога сум трет, четврт или петти, доколку тој пред мене има уклучено сигнализација тоа го рабирам дека ПЛАНИРА да претица и ја почитувам  неговата одлука.

Како реагирате во овакви ситуации?

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44959
  • Il Moderatore
првиот што е позади спорото возило, стално последен ќе го помине. Неизбежен факт. :)
Alfa Romeo 159TBi
Alfa Romeo 166 2.5 V6 24v
VW e-up!

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Banzai

• Blitzqueen
  • Легенда
  • Пораки: 10000
Тумбање на Водно!!!

Се надевам детето е добро. ќе го побарам покасно да видам дали е се ок.
За вкусовите не се дискутира, по нив се плука.

Отсутен pirat_07

• Легенда
  • Пораки: 8347
  • Rural fuckin society - we live in!!!
@Cuore,

Рандом реагирам. Ако е баба ката пред мене - не му давам предност, полудрско блендам или свирам и терам.

Не дека сум во право ама не ми се бендисуваше кога возев Лада и кога ќе почнам да претекнувам и ќе завршам сега на 1-ви мај или до нова година а некој од позади мене едвај чека да му ослободам лента...

Ова претежно тука, Кавадарци - Неготино, каде има малку простор за претекнување и има многу трактори и бавни возила па 10км може и пола саат да ги возиш...

Да змеме во предвид дека во секоја колона 300 возачи 300 ума ги фаќа, да претекнат или не...

Отсутен onak

• Легенда
  • Пораки: 15993
  • сељаторе ин ил селандроре!!
    • КАНО еко системи
^ од прееска гледам и неможам да разберам која буква се крие позади ѕвездичката... :D :D :D
j
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk
https://www.facebook.com/kano.eko.sistemi
кликни на било кој, нема да утнеш, сите водат на исто место, во исто време

Отсутен Banzai

• Blitzqueen
  • Легенда
  • Пораки: 10000
И мене ме нервираат дебили кои се трети или четврти и претицаат, а првиот си дал жмигавец само рецимо тргнал секунда после нив или има поспора кола.

Друга ситуација е ако првиот не искористи 5 шанси, само дреме со жмигавец или без.
За вкусовите не се дискутира, по нив се плука.

Отсутен AllMightyMe

• Легенда
  • Пораки: 7240
Сигурно во тој момент првиот си вика „ММЕ зошто ли не купив посилен мотор, секое претекнување ризикувам“

;D ;D ;D