Автор Тема: Дешаванки со кола ( тумбања, судари, несреќни моменти, одвратни искуства... )  (Прочитано 3859261 пати)

Отсутен MecheTo

• Легенда
  • Пораки: 15123
  • Пудингот на шоферството
Дали само знаеш на колку кривина кај нас во Мк е дозволено претекнување?Дали имаш заприметено?
God created Turbo Lag to give VTECs a Chance! :D

Отсутен Мартин_91

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 465
Епа ако удри во тебе тогаш би требало да биде крив, а зошто удира во друга кола која излага од друга страна настанува целосно различна ситуација.

Отсутен Busav

• Сениор
  • Пораки: 4064
30% :) како и да е ке биде крив пошто ке ме удри од позади :)
Барам девојка која ке си го продаде бубрегот за да си купам кола :)

Отсутен MecheTo

• Легенда
  • Пораки: 15123
  • Пудингот на шоферството
Се изврти муабетот од видеото.Колку шо можам да видам на 0:20 има знаци за поправка на патот и ограничена брзина од 40км/х.Со самото тоа дечкото кој претекнува е крив.
Но доколку на истиот пат има испрекината линија,крив ќе биди оној кој се уклучува од спореден пат.
God created Turbo Lag to give VTECs a Chance! :D

Отсутен Busav

• Сениор
  • Пораки: 4064
+1
пред 1 месец негде еден мајмун кај караџа во маџари да свртам јас десно и сеа си ги чекам колите од лево да поминат тргнав малце и прикочив а типот од позади со нов спарк под пуна трга и ме закачи (сијаличката кај таблицата ми ја скрши) и поради тоа што се курчеше го изеде 50 евра на гладно срце :)
Барам девојка која ке си го продаде бубрегот за да си купам кола :)

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55239
  • Махер
Ako menuvas lenta, so "od pozadi" nema da se spasis.

Отсутен DarthJe5us

• Авиону, сломићу ти крила..
  • Легенда
  • Пораки: 20380
Не може другиот да е крив ако ти смениш лента кога ќе ти текне без да гледаш дали иде некој или не ....

Отсутен onak

• Легенда
  • Пораки: 15993
  • сељаторе ин ил селандроре!!
    • КАНО еко системи
toj sto preteknuva ne e kriv... ni 3% a ne 30... brat mi go izede vaka vo veles... nekoj preteknuval cela kolona brat mi dal zmigavec za levo da se iskluci... rokanje tipov vo nego, go izede brat mi nemien... i oshteta i kazna i vozackata 3 meseci  na pauza... koga baravme advokati (prijateli) za zalba nieden ne se nafati i site rekoa deka ke izgubi na sud definitivno...
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk
https://www.facebook.com/kano.eko.sistemi
кликни на било кој, нема да утнеш, сите водат на исто место, во исто време

Отсутен djidji

• Легенда
  • Пораки: 10557
Дека лево вртел...

Отсутен onak

• Легенда
    • КАНО еко системи
да... со испрекината линија само на местото на вртење, а инаку пуна линија цело време.. типот доби казна за престигнување на полна линија а остатокот од се други брат ми го доби по плешки...
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk

Отсутен Tommy

• Легенда
  • Пораки: 7791
Сообраќајкава беше ептен лесна за избегнување...

Отсутен n1kola

• Легенда
  • Пораки: 7662
  • French diamond
Е како можи така, да ти се плукнам во законите. Кој закон го прекрши брат ти па тој да е крив ? Си врти најисправно на место кај што е обележано за вртење, со даден жмигавец и се по пропис... а тој коњот што претицва на полна линија, што воопшто не смеј да биди во лентата од спротивна насока па уште и колона незнам од кај излезе тој во право, по кој закон ?

Отсутен FiLo

• Легенда
  • Пораки: 7112
^^
Мојата чудесна земја македонија.

Отсутен DarthJe5us

• Авиону, сломићу ти крила..
  • Легенда
  • Пораки: 20380
На улица кога одиш и некој оди некаде кај што сакаш да завртиш дали ти го буткаш и си одиш како сакаш?

Отсутен onak

• Легенда
    • КАНО еко системи
Е како можи така, да ти се плукнам во законите. Кој закон го прекрши брат ти па тој да е крив ? Си врти најисправно на место кај што е обележано за вртење, со даден жмигавец и се по пропис... а тој коњот што претицва на полна линија, што воопшто не смеј да биди во лентата од спротивна насока па уште и колона незнам од кај излезе тој во право, по кој закон ?

е па може бе друже.... иако ми е брат, не го бранам.. крив е... ете дарт убава компарација даде... ако идеш пеш и ти текне да свртиш негде, а таму има човек... ке го почекаш да помине или ке го заобиколиш? или може ке се лупнеш у него, ке го избуткаш и ке си продолжиш?

во законот стои еден параф дека тој што има намера да се престрои, заврти или да смени правец на движење, ДОЛЖЕН е прво тоа да го наговести со давање на сингализација т.е. трепкач, па потоа да се увери дека таквото движење нема да го попречи движењето на другите возила... а брат ми не се уверил... а за тоа постојат ретровизорите и странични-надворешни и внатрешен (ако го има тој)

тој дел од законот не е како што треба за ваквата ситуација... јас по моја логика би рекол дека тој што престигнувал на полна линија треба да јаде за се комплет затоа што тој не смеел да биде таму и крај на приказната... е арно ама не е така...

се секавам порано дека ако се деси сообраќајка со нерегистрирано возило или возачот бил пијан.... више не е битно кој од каде возел, колку возел, дали прошол или не не црвено... ТОЈ НЕ ТРЕБА ДА БИДЕ ТУКА (пијан или не регистриран)... е сега не е така... за нерегистриран ке си добие казна зашто управувал не ресгистрирано возило (или као е пијан за тоа што возел под дејство на алкохол) а ти ако си крив во сообраќајката ке му платиш на него оштета за возилото... он ке пројде со 2-300 евра а ти со 2-3.000 евра ако не и поише...

мојата чудесна земја македонија...
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk