Автор Тема: Дешаванки со кола ( тумбања, судари, несреќни моменти, одвратни искуства... )  (Прочитано 3884007 пати)

Отсутен Filip_90

• Редовен
  • Пораки: 1839
  • VW Golf 5 1.9 TDI
Значи, ај да разјасниме неколку работи.

1. Ако си морон да проаѓаш преку дупли автопат во 9 вечер, во црна темница за да си купиш цигари, тоа за мене е природна селекција на дело. Ќе бидам груб, but the world is better off.
2. Законски, пешак нема причина да биде на автопат.

Некни околу 11 навечер си возам од белви накај скопје по автопат, кога кај слаткарницана шарлота гледам човек на средина меѓу автопатите...си викам што му е на овој будалава. Таман си го реков тоа ми рипна пред кола и застана...ама бидејки го видов почнав да кочам и го избегнав некако...и абс се уклучи и све... Кога застанав скроз тој си се врати назад, а незнам што му беше целта.
Како и да е, ке си го носи на душа цел живот тој што го згазил...греота за човекот.
А тој што го згазил ако застанел и бил малку пијан да речеме што се случува?

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55240
  • Махер
Citaj vo prvicnata statija. :) vlakno ne smee da mu fali na vozacot.

Отсутен Chlink

• Легенда
  • Пораки: 8540
  • alfa 156 1.8 t.s & alfa 159 2.4 jtdm
@Deni, а што се десило ако не убиство без умисла? Објасни ми, не сум правник, ама мене ми изгледа на тоа.

Убиениот треба да биде на место кај што смее да биде и некој ненамерно да го убие. Во случајов убиениот бил кај шт не смеел да биде, како можете да го обвините чоекот.

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20888
Све доктори по Кармагедонистика... Бидете среќни што нити вие, нити некој ваш близок не бил на местото ни на едниот, ни на другиот.
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44961
  • Il Moderatore
Не реков дека е крив, ниту го обвинив. Реков дека секое одземање на живот е кривично дело. Без разлика каде се случило. Тоа се вика „ни крив ни дужен, ќе го лежи“ или барем условно ќе помине. Тоа што на човекот му е забрането да се движи на автопат, не значи дека имаш право да извадиш пиштол и да го отстелаш на автопат (карикирам). Се десило што се десило. Шоферот не е крив, но поради фактот дека одзел човечки живот, ќе следи кривична одговорност. Ви се допаѓало тоа или не, треба да го знаете.
Alfa Romeo 159TBi
Alfa Romeo 166 2.5 V6 24v
VW e-up!

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Fic_CC

• Легенда
  • Пораки: 16793
  • Keep it 100
А дали машиновозач на воз ќе одговара доколку прегази некој пешак што одел по пруга?

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Махер
А дали машиновозач на воз ќе одговара доколку прегази некој пешак што одел по пруга?
Odlicna analogija. Sekoja cest fic. Sto ako vozot go somele peskoto koj gazi na prugata na najsitni parcinja i go raspostele na slednite 5km?

Отсутен kalimero

• Редовен
  • Пораки: 1900

Баш пред некој ден го правев муабетов со еден машиновозач, и НЕ нема да одговара, скоро и да нема машиновозач кој нема згазено човек, некој и повеќе од еден имаат згазено.

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
Реков дека не сум правник, но ако машиновозачот ги превзел сите мерки, го успорил возот, свирел и сигнализирал, има шанси да не одговара. Воз и автомобил/камион - има огроомна разлика.
Alfa Romeo 159TBi
VW e-up!

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Спенсер

• Легенда
  • Пораки: 7610
Значи, ај да разјасниме неколку работи.

1. Ако си морон да проаѓаш преку дупли автопат во 9 вечер, во црна темница за да си купиш цигари, тоа за мене е природна селекција на дело. Ќе бидам груб, but the world is better off.
2. Законски, пешак нема причина да биде на автопат.

Некни околу 11 навечер си возам од белви накај скопје по автопат, кога кај слаткарницана шарлота гледам човек на средина меѓу автопатите...си викам што му е на овој будалава. Таман си го реков тоа ми рипна пред кола и застана...ама бидејки го видов почнав да кочам и го избегнав некако...и абс се уклучи и све... Кога застанав скроз тој си се врати назад, а незнам што му беше целта.
Како и да е, ке си го носи на душа цел живот тој што го згазил...греота за човекот.
А тој што го згазил ако застанел и бил малку пијан да речеме што се случува?

Во ваква ситауција, треба да искочиш од кола, го земаш клучот за менување гуми од гепек, и тепаш ;D

Отсутен Tommy

• Легенда
  • Пораки: 7791

Пругата нема 3 ленти, и нема инерција од Х тони зад себе... 
Повеќе го жалам шоферот што ке носи на душа неинтелигентна личност...

А Deni, ако не го научивте досега, потресувајте му се и понатака...

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Махер

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34463
  • Таков е животот... јебига

Во тоа е и трагедијата што го научивме. Ќе го научи и некој друг, но тоа нема да биде ни малку позитивно за Дени.

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
пупу скраја да е, ова може да го снајде

Цитат
Internet troll Reece Elliott, who has been jailed for two years and four months after he posted offensive messages on Facebook and sparked a security crackdown when he threatened to kill 200 US schoolchildren.

;D ;D ;D
Alfa Romeo 159TBi
VW e-up!

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Махер

Во тоа е и трагедијата што го научивме. Ќе го научи и некој друг, но тоа нема да биде ни малку позитивно за Дени.
И Фаланга го научивме. Во тоа е и трагедијата што го научивме. Ќе го научи и некој друг, но тоа нема да биде ни малку позитивно за Фаланга.