Автор Тема: Дешаванки со кола ( тумбања, судари, несреќни моменти, одвратни искуства... )  (Прочитано 3884012 пати)

Отсутен Sportex

• Легенда
  • Пораки: 7879
  • Иштван Беќар Пецарош
    • camouflage.mk
Не знам што сте запнале....? Не сум на ничија страна ама што ако бил вој, што ако ти беше роднина...без веза муабет !

Ако бевме Афганистан ќе не маваа секој ден уназад 30 години, кој како стигне да не реди ?

Ако бевме Швајцарија сите ќе добиевме цироза на црниот дроб и рак на белите дробови од Виски и Марлборо !

Ако, ако....е ако ама не е е ако...Шо кур бара на автопат да претрчува ?

Единствен прекршок у целава приказна е што шоферот не застанал кога го удрил (ако е така пошто џандариве овде друго кажуваат) .

Отсутен FiLo

• Легенда
  • Пораки: 7118
^^

Тоа е целата поента. Зошто оние што го удриле (не се криви, се сложувам) не застанале ?

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55240
  • Махер
Може и бил камион, па мислел дека удрил куче.

Отсутен FiLo

• Легенда

Се утепа од тролање на многу чуствителна тема искрено ти кажувам. Убаво ти напипша allmightymee, животот е тркало.
Недај боже во иднина вака твое дете да настрада додека ти си застанал да извршиш нужда на автопат, пред твои очи. Несакам да ти го замислам изразот на лицето кога тој човек ке ти дојде на врата и ке ти рече: ''Барам оштета поради претрпен страв заради твоето дете стока што ми претрча''.

Само тогаш ке се свестиш што сега пишуваш ;)

Повеке не коментирам на оваа чуствителна тема.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Махер
Замисли тебе да ти се случи истото. Два пати. По ред.

Отсутен Banzai

• Blitzqueen
  • Легенда
  • Пораки: 10000
Каква врска има детенце мало кое не знае што прави и возрасен човек кој свесно се движи каде што не му е место?

Ни јас не сум за правење заебанции за покојниот во стилот на Дени, ама повеќе ми е жал за возачот на возилото кој ќе треба цел живот да го носи на душа покојниов, ни крив ни дужен.

Мене од такт ме вадат пензионерите кои поминуваат кај Градско во центарот на Скопје, а не па некој на автопат што поминува преку 6 ленти каде што просечна брзина на движење е преку 100км/ч.
За вкусовите не се дискутира, по нив се плука.

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 30618
    • CARclub.mk
Мене од такт ме вадат пензионерите кои поминуваат кај Градско во центарот на Скопје, а не па некој на автопат што поминува преку 6 ленти каде што просечна брзина на движење е преку 100км/ч.

Тоа е тоа. Крив си е тој што проаѓал преку автопат. Другите што го треснале, го треснале пошто не го виделе, не од мерак.

Отсутен DarthJe5us

• Авиону, сломићу ти крила..
  • Легенда
  • Пораки: 20380
Да, тој е крив, но нема потреба да се нарекува стока или што се уште не.

Отсутен FiLo

• Легенда
Замисли тебе да ти се случи истото. Два пати. По ред.

Боли а ? Аххх.... :-*

Каква врска има детенце мало кое не знае што прави и возрасен човек кој свесно се движи каде што не му е место?

Сакам да доловам дека треба да се мисли малку со мозокот што треба да се пишува, на која тема треба да има тролање, а на која не ;)

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Махер
Боли ако јас возам, додека ги газам.

Отсутен RedEco

• Сениор
  • Пораки: 4631
  • Passat B8
Prviot sto go udril da zastanel mozda ne bil covekot mrtov pri prviot udar. Sigorno poprakricno mu bilo da ne zastane oti ke sigo isprlja sedisteto ako go zeme i odnese. Sto e pobitno covekot ili parite? Parite razbirase!!?? Potoa slednite mozda ne ni primetile deka nesto lezi na avtopatot...
E tie sto tvrdat deka covekot sto go pominuval patot 200% e vinoven i treba dase ostavi da umre kako zivotno, nitu zivotnite ne se ostavaat da umrat taka vo normalna civilizirana drzava ... a nitu civiliziran covek vo bilo koja drzava ne bi dozvolil!!!
E sega ako s vrzime samo za teorijata i zakonot togas odgovornata institucija ke treba da si odgovara zaradi toa sto ne go zastitila avtopatot, da ne zboram za toa kolku pati nie sme napravile vakov slicen prekrsok i dme trebale da umreme ko zivotno vo necivilizirana drzava ;)  :-*
sfe e do sistemot, i pozicijata na popametnite vo nego.

Отсутен Sportex

• Легенда
  • Пораки: 7879
  • Иштван Беќар Пецарош
    • camouflage.mk
Ziv ....? Posle udar na avtopat kade se vozi 100 plus.....cisto se somenvam! Si videl li kako izgleda udar na pesak pri samo 40 km na cas?

Отсутен RedEco

• Сениор
  • Пораки: 4631
  • Passat B8
mozda kocel ne znaci deka e udren so 100... so 40 da imam videno i toa vo centar skopje... nekoj vid na pokosuvanje gorniot del od teloto ide na hauba/sofersajbna udar i sletuva negde na 3 metri...
sfe e do sistemot, i pozicijata na popametnite vo nego.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Махер
So 60 imaat aknato baba na partizanska pred mene. Jabolki letnaa na 30 metri radius.

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34463
  • Таков е животот... јебига
Ни јас не сум за правење заебанции за покојниот во стилот на Дени, ама повеќе ми е жал за возачот на возилото кој ќе треба цел живот да го носи на душа покојниов, ни крив ни дужен.

А колку возел возачот? Дали пробал да застане? Да не возел случајно 150 по темпомат?
Никакви информаии нема. Затоа доста глупости. Тој е виновен што претрчувал преку автопат а возачот е виновен што не закочил на време. Ако не можел да закочи виновен е што ИЗБЕГАЛ. Не е точно дека е ни крив ни должен. Згазил човек и избегал. За тоа треба да лежи во затвор затоа што е виновен.