Автор Тема: Дешаванки со кола ( тумбања, судари, несреќни моменти, одвратни искуства... )  (Прочитано 3859989 пати)

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34462
  • Таков е животот... јебига
Леле какви крикови....

Отсутен MecheTo

• Легенда
  • Пораки: 15123
  • Пудингот на шоферството
http://www.kurir.mk/makedonija/vesti/120290-FOTO-Se-zapali-avtomobil-pred-TC-Biser

како шо гледам на сликата,многу чад излегува од назад т.е од ауспулхот.Изгледа станува збор за ранавеј. :)
God created Turbo Lag to give VTECs a Chance! :D

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34462
  • Таков е животот... јебига
Изгледа станува збор за ранавеј. :)

Станува збор за ДИЗЕЛ!

Едноставно не можеш да демантираш ;D
Дизел е или не е? :D

Отсутен onak

• Легенда
  • Пораки: 15993
  • сељаторе ин ил селандроре!!
    • КАНО еко системи
http://www.kurir.mk/makedonija/vesti/120290-FOTO-Se-zapali-avtomobil-pred-TC-Biser

како шо гледам на сликата,многу чад излегува од назад т.е од ауспулхот.Изгледа станува збор за ранавеј. :)

да да.. рановеј е дефинитивно... секако тоа се дешава само на ДИЗЕЛ и тоа е тоа...
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk
https://www.facebook.com/kano.eko.sistemi
кликни на било кој, нема да утнеш, сите водат на исто место, во исто време

Отсутен AUDI

• Редовен
  • Пораки: 2309
Голема трагедија пред неполн час се случила кај местото МАКАЗИ, близу Ресен, каде на самиот излез кон Битола се случи тешка несреќа во која учествуваа најмалку три возила, а епилогот е едно загинато момче, а две други лица се борат за живот.

Според информациите, возилото во кое било момчето што го загубило животот било со струшки таблици, додека двете други биле од Скопје.

Двете тешко повредени лица, од кои едниот од Скопје а другиот од Струга се примени во болницата во Битола.

Овие информации, како и за други повредени лица се неофицијални.

Сообраќајот е под целосна блокада и е насочен преку стариот пат Ресен - Битола.

На местото е забележително присуство на повеќе амбулантни возила и полицијата.

http://grid.mk/read/news/505297442/3549613/tragedija-vo-resen-predmalku-edno-momche-zagina-drugo-se-bori-za-zhivot-vo-soobrakjajka
Drink Russian, Drive German, Wear Italian, Kiss French, be MACEDONIAN!!!

Отсутен Igor

• Легенда
  • Пораки: 9498
Многу сум изнервиран ради случката што се деси пред неколку часа.

Си седев на тераса и слушам некој звук на лупање (повеќе пати) и на крај шкрипење на гуми, гледам комшииве почнаа да истрчуваат од дворови и тргнав и јас, кога гледам колата искршена бега по мојата улица!

Баткава уствари, незнам дали пијан или издрогиран си ја украл колава од еден двор и собрал 5-6 стубови (метални Ф100 наполнети со бетон) покрај патот и свртел по мојава улица за да избега (со голема брзина). Кога одев накај местото на злосторот, гледам по улица цело уље му истекло   (го скршил картерот и цела предница, ама и таблицата му останала кај што ги собрал стубовите -доказ). Еден саат пред тоа да се случи, по истата улица си играа две златни девојчиња, а исто и јас внуката знам да ја прошетам натаму.. НЕДАЈ БОЖЕ да им се случеше нешто на горенаведените, ќе се погрижев лично да се покае што воопшто дошол на овој свет и што фатил да пие и да вози! После го донесоа копилето пред џандариве (бидејќи колата зарибала и морал да ја остави, а воедно и газдата на колата дојде и го пронајдоа) и го гледам се смее и врти телефони, тотално ми го уништи денов и незнам како можат да издржат џандариве а да не му ја пукнат фацата смрдена која можеше да усмрти многу луѓе (за малку една комшика ќе ја утепал додека одела по тротоар). Веројатно за ништо нема да одговара и ќе се заташка случајов кој можеше да биде со многу лош исход.

Отсутен bu11yboy

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 812
Пред 2 дена во петокот негде околу 00:00ч излегвам од градската болница и по партизанска си вртам лево предмене од спротивната страна имаше кола на 25-30м и имаф доволно место да си влезам лево само што започнаф со свртување слушам јачење на мотор се вртам и гледам кавасаки 1000цц ја преминува колата и иди право на кај мене со голема брзина некаде околу 100-150км/ч пошто имаше околу 20м траги кочење и јас додадоф на гаста за да поминам но целата работа беше од 5сек шоферот го лизна моторот се фрли од мотор а моторот заедно со женскаму негова го фрли во колата во мене чупето летна 20-30 метра тој само една џунка и стана да го гледа моторот за чупето му е баш гајле ! и ради едно копиле од 17 години кое решило да се глупира низ град настрадаф јас ! ме упропасти

Отсутен Igor

• Легенда
Леле, ти ја искрши многу колата? Ти добар си?

Отсутен Vlatzki

• Редовен
  • Пораки: 2069
Cccc... Mnogu mi e zal za vas, a istovremeno i sum mnogu besen na nesovesnite vozaci (pijanicata sto gi sobral stubovite i klenot so kavasakito).... :/

I na dvajcata treba da im se odzemat vozackite dozvoli na edno 10 godini.... PA I VISE!

Отсутен RedEco

• Сениор
  • Пораки: 4631
  • Passat B8
So pomin, kolkava ti e stetata?
sfe e do sistemot, i pozicijata na popametnite vo nego.

Отсутен Igor

• Легенда
Cccc... Mnogu mi e zal za vas, a istovremeno i sum mnogu besen na nesovesnite vozaci (pijanicata sto gi sobral stubovite i klenot so kavasakito).... :/

I na dvajcata treba da im se odzemat vozackite dozvoli na edno 10 godini.... PA I VISE!

Не е до возачката со овој, незнам ни дали ја има. ~18 години  има и колава што ја украл не била ни регистрирана..
Јас би го пикнал во затвор едно 2-3 години и дебела парична казна, а следен сличен прекршок- доживотна.
Да размислуваа како мене овие што донесуваат закони, светот ќе беше едно многу пријатно место за живеење. 

Отсутен bu11yboy

• Јуниор
  • **
So pomin, kolkava ti e stetata?
колата има премногу штета така што не се исплаќа во никој случај да се прави моторо тоталка е дечкото што возеше без возачка пошто е и мало летен 17години па уште тепачка ќе правеше мажот јас освен шо ме извај од такт незнаеф кај терам немаф гајле пошто мана во десната страна тој само една џунка како некоја мачка со 1000животи а чупето од што беше пијано не памтеше ни како се качи на мотор имаше потрес на мозокот скршен прст другите 3 изместени отекотини на лицето ! батката не поседе ни 2-3 сати со неа си замина  дури и кога прашваја податоци од неа изјави дека не знаел име од неа ! другиот ден кога отидофме само таја и мајкаму ние ја носефме на снимање на преврски од толку што му е гајле за неа а плус ова и е 3та собрќајка со мотор со истиот човек !страшно

Отсутен RedEco

• Сениор
  • Пораки: 4631
  • Passat B8
Epa ko ke se zaljubi krava u vol tova e tovaaa :). Voa volovite placat za kutek, toa se vika stroenje voloji :) ... Dzabe ne gi strojaat volovine naseloo, isto taka i na ovie gradskivee trebat...
sfe e do sistemot, i pozicijata na popametnite vo nego.

Отсутен Vlatzki

• Редовен
  • Пораки: 2069
Na toj so motorot, mu treba eden dobar kjutek koj ke mu ostavi dozivotna trauma, da si znae za sleden pat. Koj konj ej... :@ Se iznervirav ccc

Отсутен bu11yboy

• Јуниор
  • **
пред 5-6 месеци се спаси истиот мотор ми го пуште во мене и ако не се качеф на тротоар ке ми ги прегазеше нозете демек тоа мајтап му беше и тогаш куртули го тргнаа да не јади кјотек а требаше да добие уба лекција