Автор Тема: Дешаванки со кола ( тумбања, судари, несреќни моменти, одвратни искуства... )  (Прочитано 3859721 пати)

Отсутен Chlink

• Легенда
  • Пораки: 8540
  • alfa 156 1.8 t.s & alfa 159 2.4 jtdm
Дај листата. Секогаш различно листава ја кажуваш. Те кајшот те брзото возење. Одлучи се.

Отсутен filipv

• Легенда
  • Пораки: 7511
  • и сега?
Дај листата. Секогаш различно листава ја кажуваш. Те кајшот те брзото возење. Одлучи се.

Каишот причина за несреќи?? Како тоа?

Ти читај по внимателно.

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34462
  • Таков е животот... јебига
Епа ако некој нема сопствена глава за да размислува туку слуша некој што му кажува ондак чудно е како се родил и како преживеал додека не загинал. Оној свет не му бега не само од сообраќајки туку од било што.

Отсутен Chlink

• Легенда
Значи дај листата да ја видам. Пошто не ја знам јас, не сум ја видел.

Епа ако некој нема сопствена глава за да размислува туку слуша некој што му кажува ондак чудно е како се родил и како преживеал додека не загинал. Оној свет не му бега не само од сообраќајки туку од било што.

Ти само можеш од оној свет да избегаш. Марсоец еден :D :D

Отсутен filipv

• Легенда
  • и сега?

http://www.rospa.com/faqs/detail.aspx?faq=298

можеш и сам да прогуглаш, ова горе е прво на кое налетав, не е референца

Отсутен Chlink

• Легенда
Сите различно кажуваат. Дај некоја официјална или џабе ти е мубетов.

Отсутен filipv

• Легенда
  • и сега?

ау? официјално?

ако ти најдам официјално кај што ќе ти кажат дека неврзување на аутопут е лоша идеја - ќе почнеш да се врзуваш? (офтопик, али чисто ме занима па да си прашам)

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55239
  • Махер
http://wiki.answers.com/Q/What_is_the_single_most_common_cause_of_traffic_crashes

http://www.smartmotorist.com/traffic-and-safety-guideline/what-causes-car-accidents.html

Four factors contribute to the vast majority of collisions. In ascending order they are:

1.Equipment Failure
2.Roadway Design
3.Poor Roadway Maintenance
4.Driver Behavior

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда

Прееска се разминавме по Орце Николов, ти мафнав ама ме изигнорира геј низаеден... Јас со Твингото бев.

Отсутен Chlink

• Легенда

ау? официјално?

ако ти најдам официјално кај што ќе ти кажат дека неврзување на аутопут е лоша идеја - ќе почнеш да се врзуваш? (офтопик, али чисто ме занима па да си прашам)

Така кажи...

Прееска се разминавме по Орце Николов, ти мафнав ама ме изигнорира геј низаеден... Јас со Твингото бев.

Не сум бил јас Миле, жими се. Тенис гледам не сум мрднал.

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
у дванаесипол....

Отсутен filipv

• Легенда
  • и сега?
Брзината има особено значење. Таа е мултипликатор на сите други можни возачки грешки и/или механички дефекти.

Што и друго да отиде наопаку, помала брзина најчесто значи помали последици.

Отсутен NUME

• Сениор
  • Пораки: 5729

Отсутен Chlink

• Легенда
у дванаесипол....
Не сум бил јас. Има една иста ко мојата алфа тука. Прошли пат ми се јавуваа пајак дека ми ја дигал колата. Ме помешале :D :D

Отсутен Vlatzki

• Редовен
  • Пораки: 2069
Znaci ovie kadetdziive najglasni mora da bidat. :) No offence momci, ali koga se raspravate za bezbednost vo soobrakjajot, i pritoa go spomnuvate vasiot kadet, imajte malce usul.. :D
Ne vozi sekoj takva kola kako vasata, pa da vnimava na sve i svesto (brzina, vrtenje, kocenje, ovaona). A bas poradi toa sto ogromen del od clenovive na forumot vozat ponovi, pobezbedni i podoverlivi auta, ne treba do toj stepen da otekuvate sto se tice bezbednosta, brzinata, kocnicite, pa i "tenkovnosta" na kadetite. Sekoj vozac e razlicen - brzinata na reakcija, osetot za pravec vo odredeni situacii i iskustvoto... Se slozuvam deka treba da se vozi poleka i pretpazlivo.. No sepak koga se ima moznost za pobrza voznja, no bezbedna, zosto da ne.

Zero ubavo rece, kade ima moznost za bezbedno i brzo vozenje, zosto da ne. Sekako ako se ima dobra i doverliva kola. Toa sto vozite kadeti od 40+ godini, na povekje od pola forum , mislam deka bas nisto ne mu znaci. :)

Pozdrav.