Првпат на форумот? Добредојдовте, и погледнете ги правилата!CARclub.mk е достапен и на Facebook како и на Twitter!
200 е исто во секоја кола без разлика дали е мерцедес, алфа или опел и дали е од 2013 или 1913.Сега ќе ви објаснам и зошто е исто.. Бидејќи во школо има еден предмет кој се вика физика и во неа важат едни закони кои никој неможе да ги измени. Па така ти кога се движиш со 200 на час без разлика во кое возило се возиш во тој момент автомобилот има кинетичка енергија која е како темпирана бомба и не знаеш каде ќе заврши. Можеби истата енергија полесно се контролира во пософистициран автомобил ама ни тој не е без грешка..
Абе ти ли менеќе ме учиш? Мене до негде и ќе ме возиш ама технологија понова 25г. неможеш. ЕЈ! 25г. технологија. И ти ми кажуваш спие на рамно. Иди легни си. Уште не си научил да возиш, се паничиш и сите околу тебе ти сметаа што возат побрзо. Утре да седнеш у друга кола ќе видиш дека е до колата. Ти ко што се осеќаш на 40 некој со ново ауто така му е на 100. И што е понтересно исто сте безбедни. Како за кочење така и за се друго.И те молам остај се од обидите мене да ми ојаснуваш, објаснето ми е и тоа добро. Не у теуорија како кај тебе...
Цитат: kimi makedonski на 07 Јуни 2013, 15:36:23 pm200 е исто во секоја кола без разлика дали е мерцедес, алфа или опел и дали е од 2013 или 1913.Сега ќе ви објаснам и зошто е исто.. Бидејќи во школо има еден предмет кој се вика физика и во неа важат едни закони кои никој неможе да ги измени. Па така ти кога се движиш со 200 на час без разлика во кое возило се возиш во тој момент автомобилот има кинетичка енергија која е како темпирана бомба и не знаеш каде ќе заврши. Можеби истата енергија полесно се контролира во пософистициран автомобил ама ни тој не е без грешка..(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)да де исто е
Цитат: zeroSignal на 07 Јуни 2013, 08:02:25 amГледам дека сеуште не е научена разликата помеѓу возење брзо кога условите тоа го дозволуваат, и возење брзо како морон.Е тоа е работава..
Гледам дека сеуште не е научена разликата помеѓу возење брзо кога условите тоа го дозволуваат, и возење брзо како морон.