Автор Тема: Дешаванки со кола ( тумбања, судари, несреќни моменти, одвратни искуства... )  (Прочитано 3859784 пати)

Отсутен Cuore Sportivo

• Легенда
  • Пораки: 17676
  • Alfa155 & AlfaGT
Не се слагам ни со предлогот на Фило  ;D

Отсутен Chlink

• Легенда
  • Пораки: 8540
  • alfa 156 1.8 t.s & alfa 159 2.4 jtdm
Абе само мрчатори се! Дај му едно опасно ауто и да видиш шо ќе прави. Тука дева марија изиграваат а го гледаш како се фалат дека ги лизгале тоа кадатите у кривина. Батали тоа. Лесно е со 101 да возиш споро...

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55239
  • Махер
Абе само мрчатори се! Дај му едно опасно ауто и да видиш шо ќе прави. Тука дева марија изиграваат а го гледаш како се фалат дека ги лизгале тоа кадатите у кривина. Батали тоа. Лесно е со 101 да возиш споро...
Па не ни може да возиш брзо. „Ама ако не возам јас, сите да не возат.“ Патетики. „Не е битно јас да имам, битно е комшијата да нема.“

Отсутен Chlink

• Легенда
Тоа е тоа! Затоа се нервирам и во сообраќај. Ќе застанат вакви еден о друг и држат цела улицасо 30км на час. И се смеат се изживљаваат. Болести...

Отсутен Cuore Sportivo

• Легенда
  • Alfa155 & AlfaGT
Приметувам дека ретко кој вози 60 низ град, обично 80 се вози.

Отсутен Chlink

• Легенда
Каде 80? На Илинденска или на Партизанка. На друго место тешко. Мада сега по гужвиве нигде. А Парт. и Илинд. дозволуваат да се вози со таа брзина.

Отсутен Cuore Sportivo

• Легенда
  • Alfa155 & AlfaGT
Партизанска - Илинденска Првомајска - Сбрија- Авној-Војводина испод 100ка ретко кој  вози.

Осим у гужви нормално.

Отсутен FiLo

• Легенда
  • Пораки: 7112
Боли а? Хееее дете, детеее... :) Стале Попов убаво си пишал.

Барем ќе си возам прописно. И нема да гледам кршеви. :)

Јас сум наполно за.

Не ме боли, ке си купам ја нова кола и после 7-ма или 8-ма година пак ке купам друга кола. Пари се печалат, нервозата да возиш 200-300 или 500 км а притоа знаеш дека не смееш да ја прекорачиш брзината е мноогу полоша. :)

Грешна слика си создал за мене, секогаш ке гледам да ги почитувам правилата. Минатиот петок бев до штип, само еднаш прекорачив брзина, а тоа беше на влезот на скопје да видам колку ке развие. Само 10 км ја прекорачив брзината, возев 130.
А останатиот пат ниту еднаш не прекорачив брзина, а нема да прекорачувам ниту со посилна кола.
А да, не се дивеам ја со опелот да го дрифтам, го возам нормално од точка А до точка Б.
:)

Отсутен Chlink

• Легенда
Партизанска - Илинденска Првомајска - Сбрија- Авној-Војводина испод 100ка ретко кој  вози.

Осим у гужви нормално.

Тие другите не се у град. :D :D :D

Боли а? Хееее дете, детеее... :) Стале Попов убаво си пишал.

Барем ќе си возам прописно. И нема да гледам кршеви. :)

Јас сум наполно за.

Не ме боли, ке си купам ја нова кола и после 7-ма или 8-ма година пак ке купам друга кола. Пари се печалат, нервозата да возиш 200-300 или 500 км а притоа знаеш дека не смееш да ја прекорачиш брзината е мноогу полоша. :)

Грешна слика си создал за мене, секогаш ке гледам да ги почитувам правилата. Минатиот петок бев до штип, само еднаш прекорачив брзина, а тоа беше на влезот на скопје да видам колку ке развие. Само 10 км ја прекорачив брзината, возев 130.
А останатиот пат ниту еднаш не прекорачив брзина, а нема да прекорачувам ниту со посилна кола.
А да, не се дивеам ја со опелот да го дрифтам, го возам нормално од точка А до точка Б.
:)

Па у една тема кажуваше како кадетот бил многу посигурен како си го клизал со задна и немал гајле. Може сум грешка. Ама ти со твојот кадет 130 да возиш е исто како некој со ново или спремно ауто да вози 180.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Махер
Времето ќе покаже. А вистината е како пипер в очи. :) А коли кои се тресат како Мече Дрен над дозволеното логично е да се возат споро.

Еееее деца, деца...

@Члинк 130 во мече-дрен е исто како во Алфата на 230.

Отсутен Cuore Sportivo

• Легенда
  • Alfa155 & AlfaGT
Еххх, ме подсети 235 кога ја дигнав...

Па Па Па Па, бестежинска состојба ;D

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Махер
Еххх, ме подсети 235 кога ја дигнав...

Па Па Па Па, бестежинска состојба ;D
Замисли го истото чувство на 130! :D

Отсутен FiLo

• Легенда
  • Пораки: 7112
Па у една тема кажуваше како кадетот бил многу посигурен како си го клизал со задна и немал гајле. Може сум грешка. Ама ти со твојот кадет 130 да возиш е исто како некој со ново или спремно ауто да вози 180.
Грешка си, освен ако не мислиш на тоа што кажав пред некој ден дека предниот дел ми излизга на мокро во кружен тек, ама тоа беше резултат на моја лоша процена.
А слободно можеш да дојдеш и да видиш дека на рамен и мазен асфалт спие. И не, воопшто не тресеше на делови кај што е убав асфалтот. Донесуваш пак заклучоци на невидено.

Отсутен Chlink

• Легенда
Абе ти ли менеќе ме учиш? Мене до негде и ќе ме возиш ама технологија понова 25г. неможеш. ЕЈ! 25г. технологија. И ти ми кажуваш спие на рамно. Иди легни си. Уште не си научил да возиш, се паничиш и сите околу тебе ти сметаа што возат побрзо. Утре да седнеш у друга кола ќе видиш дека е до колата. Ти ко што се осеќаш на 40 некој со ново ауто така му е на 100. И што е понтересно исто сте безбедни. Како за кочење така и за се друго.

И те молам остај се од обидите мене да ми ојаснуваш, објаснето ми е и тоа добро. Не у теуорија како кај тебе...

Отсутен kimi makedonski

• Сениор
  • Пораки: 3415
  • Хюндай Тюсон
200 е исто во секоја кола без разлика дали е мерцедес, алфа или опел и дали е од 2013 или 1913.

Сега ќе ви објаснам и зошто е исто.. Бидејќи во школо има еден предмет кој се вика физика и во неа важат едни закони кои никој неможе да ги измени. Па така ти кога се движиш со 200 на час без разлика во кое возило се возиш во тој момент автомобилот има кинетичка енергија која е како темпирана бомба и не знаеш каде ќе заврши. Можеби истата енергија полесно се контролира во пософистициран автомобил ама ни тој не е без грешка..