Автор Тема: Дешаванки со кола ( тумбања, судари, несреќни моменти, одвратни искуства... )  (Прочитано 3854657 пати)

Отсутен onak

• Легенда
  • Пораки: 15993
  • сељаторе ин ил селандроре!!
    • КАНО еко системи
дени.. ти по медицинава си нешто? доктор? или учиш медицина моментално?
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk
https://www.facebook.com/kano.eko.sistemi
кликни на било кој, нема да утнеш, сите водат на исто место, во исто време

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55239
  • Махер
Немам претстава како е тоа релевантно.

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 30618
    • CARclub.mk
Човек умирал пред болница, на скали. Луѓе се стрчале да помогнат, помогнале колку што можеле и знаеле (не многу) и се стрчале да викнат доктор од болницата. Докторот не дошол. Човекот умрел. Дали ќе преживеал ако дошол докторот? Не знам. Дали шансите да преживее би му биле поголеми? Најверојатно.

Докторот нема право да фаворизира, ама има право (и обврска) да приоритизира. Да беа болниците first-come-first-serve, ќе имаше многу повеќе мртви.

Отсутен Suki

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 695
tokmu taka falanga pred nekoe vreme koga beshe udreno devojce pred poshta toa vereme doshle cajkani i ni vikat begajte ostajte fo devojceto a ona cela u krv se  trese toj manijakot so bmw-to mu se sloshi shto ja gleda devojceto i ete ti boki 13 izleguva od studio secret go opcu cajkanot od glava od peti i sve shto mu mrda po doma cajkanot si ja navedna glavata i si vleze vo voziloto i cekashe brza pomosh  zamisli u toj moment mi doshol cajkanot da go fatam da go mlatam dur dishe

Отсутен cuoresportivo159

• Сениор
  • Пораки: 4194
Тоа би било така во некоја салам држава, во нашава не е.
Не е матичен лекар,дежурна служба(амбуланта) е за ИТНИ СЛУЧАИ... ДЕЖУРНА СЛУЖБА СО САМО ЕДЕН ЛЕКАР
Тој истиот треба да оди на терен на повици,и треба да ги згрижи сите пациенти во текот на вечерта.

Да видиме што би се случило доколку др-ката излегла надвор...
-Прво што ќе каже судијата е дека таа го напуштила работното место,оставила пациент на сред третман,и тука завршува цела приказна за нејзе и нејзината поширока фамилија.
-Остава внатре друг пациент и ризикува другиот да умре,па потоа најверојатно би јадела тешка тужба од семејството,и би лежела затвор.
-Па дури и да не умре,ако се покаже дека пациентот претрпел некакви здраствени последици поради таа нејзина одлука,пак ќе лежи затвор.
Човечен е овој расплет за тебе?
Кај би била тогаш хуманоста за нејзе,а? Каде е хуманоста за психичкиот стрес кој што ќе го носи цел живот заедно со фамилијата? Кој ќе биде мајка на нејзините деца додека тие имаат мајка-затвореничка.
Каде се тие хумани пациенти да и помогнат во иницијативата да се вработи уште некој доктор,си седат дома со мислата "Мене тоа нема да ми се случи"...

@Deni... Ама си брз. :)

Alfa Romeo 166 is one of only three cars that have "that special thing" !!! 
-J.Clarkson

Отсутен Banzai

• Blitzqueen
  • Легенда
  • Пораки: 10000
Дали цајканот знае да помогне на тешко повредено лице? Дали можеби ќе направи поголема беља ако го помести отколку да го остави да лежи на улица?

Си има основно што треба да направиш и тоа е тоа. Не овој идиотов од министер што ќе обучел реанимација сите да даваат, а 99% од нив не ни знаат ниту учеле за да знаат дали треба и кога треба да се даде реанимација.
За вкусовите не се дискутира, по нив се плука.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55239
  • Махер
Човек умирал пред болница, на скали. Луѓе се стрчале да помогнат, помогнале колку што можеле и знаеле (не многу) и се стрчале да викнат доктор од болницата. Докторот не дошол. Човекот умрел. Дали ќе преживеал ако дошол докторот? Не знам. Дали шансите да преживее би му биле поголеми? Најверојатно.

Докторот нема право да фаворизира, ама има право (и обврска) да приоритизира. Да беа болниците first-come-first-serve, ќе имаше многу повеќе мртви.
Мешаш матичен лекар и брза помош. Првиот работи по принцип фрст кам фрст срвд. Иначе ќе го обесат во неговата чекална.

Отсутен darko mk5

• Сениор
  • Пораки: 3600
    • http://forum.carclub.mk/index.php/topic,7477.0.html
kaj partenija zografski vo KV tamce uletalo vo peugeot 307 hdi, zaden branik gepeg, zadna sofersajbna, zadna i predna leva vrata, od stubovite kako bukvata P kirilica sto gi stavaat da ne se kacuvaat po trotoar, desna predna i zadna vrata i bandazite site 4 salata...ke ima delovi :) tamceto malce nagmeceno vo desniot del...

vnimavajte... site sto se simnuvaat od sv, petka/mvr i idat nakaj podvoznjak, vo desnata lenta ima sahta koja sto vcera bese ispukata kako burek na cetvrtini, denes koga pominav edna cetvrtina veke falese nekoj ja izel  ;D  da ne propadne nekoj da si ja odnese prednicata...

sahtata vise ja nema :) sega stoi dupka otvorena

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 30618
    • CARclub.mk
http://zase.mk/foto-bager-prevrte-tsitroen-vo-skopje/

Многу ме интересира од каде Citroen се транслитерира Tsitroen?

Енивеј, Куоре и Дени, се слагам со вас, многу работи кај нас не се решени како што треба, што ради глупи закони, што ради недоволно обучен и недоволно броен кадар. Сочувствувам и со лекарите, не дека не.

Отсутен onak

• Легенда
  • Пораки: 15993
  • сељаторе ин ил селандроре!!
    • КАНО еко системи
Немам претстава како е тоа релевантно.

мене ме интерсира... гледам доста си упатен во таа проблематика...
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk
https://www.facebook.com/kano.eko.sistemi
кликни на било кој, нема да утнеш, сите водат на исто место, во исто време

Отсутен Tome-Colt

• Близок до администрацијата
  • Сениор
  • Пораки: 4619
  • Муфљуз
Значи по логиката ваша баш го заболе докторот ако некој умира на скалите, битно он му прави „диши длабоко“ на неговиот пациент?
„Јас, Филип, кењам по форуми и не треба човек ништо да ми верува. Се што пишав за брзината на возење е куп гомна од коњ.“

Отсутен Banzai

• Blitzqueen
  • Легенда
Од каде знаете што им правел на двајцата пациенти кои веќе биле кај него? Или нив грло ги болело 100%, нема друго.

Отсутен Tome-Colt

• Близок до администрацијата
  • Сениор
  • Пораки: 4619
  • Муфљуз
Банза што може да прави матичниот? Пишува упати и мери притисок?
„Јас, Филип, кењам по форуми и не треба човек ништо да ми верува. Се што пишав за брзината на возење е куп гомна од коњ.“

Отсутен Banzai

• Blitzqueen
  • Легенда
Не е матичен лекар,дежурна служба(амбуланта) е за ИТНИ СЛУЧАИ... ДЕЖУРНА СЛУЖБА СО САМО ЕДЕН ЛЕКАР
Тој истиот треба да оди на терен на повици,и треба да ги згрижи сите пациенти во текот на вечерта.