Автор Тема: Дешаванки со кола ( тумбања, судари, несреќни моменти, одвратни искуства... )  (Прочитано 3859412 пати)

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34462
  • Таков е животот... јебига

Отсутен Спенсер

• Легенда
  • Пораки: 7609
Раскрсница Партизанска и не знам која, сообраќајка со поголема материјална штета, без повредени ??? Некој повеќе инфо ?

Отсутен Fic_CC

• Легенда
  • Пораки: 16793
  • Keep it 100

Отсутен onak

• Легенда
  • Пораки: 15993
  • сељаторе ин ил селандроре!!
    • КАНО еко системи
је*ала те мечка еј хахахаха...
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk
https://www.facebook.com/kano.eko.sistemi
кликни на било кој, нема да утнеш, сите водат на исто место, во исто време

Отсутен Fic_CC

• Легенда
  • Пораки: 16793
  • Keep it 100
Играње профи брејкденс!

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 30618
    • CARclub.mk
Пред саат време на раскрсницата малку пред собрание таксист имаше удрено пешак, пешакот на сред раскрсница беше летнат :/

(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)

Мене ме интересира како можело човек да седи легнат на среде раскрсница на 20 метри од болница и пола саат да чека некој да дојде.

Ова е исто као со онаа дилајлата во амбулантата во Ѓорче (или каде и да беше) што не искочи да му помогне на човекот што умре на скали во болница.

Па добро бе у пичку материну, одговара некој за нешто? За ова треба не директор на градска, треба министер да лета.

Отсутен NUME

• Сениор
  • Пораки: 5729
kaj partenija zografski vo KV tamce uletalo vo peugeot 307 hdi, zaden branik gepeg, zadna sofersajbna, zadna i predna leva vrata, od stubovite kako bukvata P kirilica sto gi stavaat da ne se kacuvaat po trotoar, desna predna i zadna vrata i bandazite site 4 salata...ke ima delovi :) tamceto malce nagmeceno vo desniot del...

vnimavajte... site sto se simnuvaat od sv, petka/mvr i idat nakaj podvoznjak, vo desnata lenta ima sahta koja sto vcera bese ispukata kako burek na cetvrtini, denes koga pominav edna cetvrtina veke falese nekoj ja izel  ;D  da ne propadne nekoj da si ja odnese prednicata...

Отсутен cuoresportivo159

• Сениор
  • Пораки: 4194
Пред саат време на раскрсницата малку пред собрание таксист имаше удрено пешак, пешакот на сред раскрсница беше летнат :/

(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)

Мене ме интересира како можело човек да седи легнат на среде раскрсница на 20 метри од болница и пола саат да чека некој да дојде.

Ова е исто као со онаа дилајлата во амбулантата во Ѓорче (или каде и да беше) што не искочи да му помогне на човекот што умре на скали во болница.

Па добро бе у пичку материну, одговара некој за нешто? За ова треба не директор на градска, треба министер да лета.
Taa dilajla zavrsi na psihijatrija posle taa slucka, iako ne bese ni kriva ni dolzna.
Taa dilajla samo nekolku meseci prethodno apelirase deka go bolnicata ima poveke cistaci otkolku lekari, i deka eden lekar nemoze da postigne vo taa ambulanta.A vo momentot na sluckata se spravuvala so 2 pacienti, I polna cekalna-ova go potvrdija pacientite so izjavi po tv.
A I so noviov zakon, ne smee da pomisli prvata skala da ja slegne od bolnicata bez nalog, oti ke leta... ama nejzinata reakcija na nedostatok na kadar nikoj na takvo ne si ja stavi, epa trpi makedonce.
Alfa Romeo 166 is one of only three cars that have "that special thing" !!! 
-J.Clarkson

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
А полицијата што кур прави на сред раскрсница?

Отсутен onak

• Легенда
  • Пораки: 15993
  • сељаторе ин ил селандроре!!
    • КАНО еко системи
го обезбедува местото...
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk
https://www.facebook.com/kano.eko.sistemi
кликни на било кој, нема да утнеш, сите водат на исто место, во исто време

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 30618
    • CARclub.mk
@cuoresportivo166:

Бидејќи си во професијата, знам дека малку субјективно гледаш на работите. Јас на работите гледам вака.

- Ако човек умира на скали во болница, треба некој да му помогне. Без разлика дали во чекалната има 10, 20 или 50 луѓе, докторот треба да му помогне. Прво заради тоа што е доктор, второ заради тоа што е човечно да му помогне. Тие што чекале во чекална пола саат, саат или два, ќе почекаат уште бидејќи човек умира на скали пред болница. Не гледам што е тука нејасно?

- Докторот ако сака нека се справува со 15 пациенти. Тие пациенти ќе почекаат (пошто се кај матичен лекар, 99% не е живот или смрт ситуацијата) бидејќи, повторно нагласувам, човек умира на скали пред болница.

- Без разлика на било каков глупав закон, докторот е должен да помогне, бидејќи прво дал Хипократова заклетва, а второ - ЧОВЕК УМИРА НА СКАЛИ ПРЕД БОЛНИЦА!

Или случката пред неколку години кога некој човек од некое Гостиварско село се онесвестил. Неговиот син се јавил во брза помош, и му рекле „многу си далеку, не можеме да дојдеме“. Човекот умрел, и никому ништо. Никој не одговараше за работа која можеше да биде спречена. Истата работа е и со ова пред градска - човеков лежи на мокра улица, колку што можам да распознаам со смкнати панталони, на 20 метри од болница, а они не му помагаат пошто немаат налог? Ма немој да ме јебеш бре. Заеби налози, заеби закони, правиме муабет за човечност.

Јас се слагам дека има огромен недостаток на кадар. Апсолутно се слагам и те поддржувам и тебе и сите доктори во тоа. Треба бројот на доктори и медицински персонал да се зголеми дупло, за да може работите приближно нормално да функционираат. Ама и докторите се однесуваат толку арогантно, тоа е нешто неверојатно.. Пак ќе речам, ти ги гледаш работите од една страна, како човек во таа професија, јас ги гледам работите од друга страна, како пациент.

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
Зеро, да подсетам дека исто така се оди во затвор и за несторување на дело, односно ако седиш на страна и си гледаш, не преземаш ништо а некој умира пред тебе се оди во затвор.
Прво и основно, полицијата која е затекната на лице место МОРА да го транспортира повредениот до ургентна служба ако веќе има проблем со недоаѓање на брза помош.

Како второ, од кого го обезбедува повредениот? Од обични граѓани кои можеби и ќе пружат помош?

Не ја сфаќам улогата односно неулогата на полицијата во случајов.

Присутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55239
  • Махер
@cuoresportivo166:

Бидејќи си во професијата, знам дека малку субјективно гледаш на работите. Јас на работите гледам вака.

- Ако човек умира на скали во болница, треба некој да му помогне. Без разлика дали во чекалната има 10, 20 или 50 луѓе, докторот треба да му помогне. Прво заради тоа што е доктор, второ заради тоа што е човечно да му помогне. Тие што чекале во чекална пола саат, саат или два, ќе почекаат уште бидејќи човек умира на скали пред болница. Не гледам што е тука нејасно?

- Докторот ако сака нека се справува со 15 пациенти. Тие пациенти ќе почекаат (пошто се кај матичен лекар, 99% не е живот или смрт ситуацијата) бидејќи, повторно нагласувам, човек умира на скали пред болница.

- Без разлика на било каков глупав закон, докторот е должен да помогне, бидејќи прво дал Хипократова заклетва, а второ - ЧОВЕК УМИРА НА СКАЛИ ПРЕД БОЛНИЦА!

Или случката пред неколку години кога некој човек од некое Гостиварско село се онесвестил. Неговиот син се јавил во брза помош, и му рекле „многу си далеку, не можеме да дојдеме“. Човекот умрел, и никому ништо. Никој не одговараше за работа која можеше да биде спречена. Истата работа е и со ова пред градска - човеков лежи на мокра улица, колку што можам да распознаам со смкнати панталони, на 20 метри од болница, а они не му помагаат пошто немаат налог? Ма немој да ме јебеш бре. Заеби налози, заеби закони, правиме муабет за човечност.

Јас се слагам дека има огромен недостаток на кадар. Апсолутно се слагам и те поддржувам и тебе и сите доктори во тоа. Треба бројот на доктори и медицински персонал да се зголеми дупло, за да може работите приближно нормално да функционираат. Ама и докторите се однесуваат толку арогантно, тоа е нешто неверојатно.. Пак ќе речам, ти ги гледаш работите од една страна, како човек во таа професија, јас ги гледам работите од друга страна, како пациент.

1. Зошто докторот да му помогне? Должност е на било кој човек да помогне. Докторот нема право да фаворизира одредени пациенти. Или некој доктор на пауза? Или докторот додека прегледува треба да прати да не случајно некој се сопне по скали и си ја расцепи главата за да му помогне? Треба ДРУГ ЧОВЕК да се заангажира, исто како и кај било која несреќа. Сакаш да го напуштиш работното место со 10 луѓе во чекална? Па може да те задави некој...

2. Како ти знаеш што е живот или смрт? Си има ПОСЕБНИ доктори за итни случаи, наречени ИТНА ПОМОШ. (Брза Помош) Матичниот доктор не е вработен во Брза Помош.

2.1. Тоа што Брзата Помош не е Брза, не е грижа на матичниот лекар. Самиот матичен лекар ВИКА БРЗА ПОМОШ во одредени случаи!

3.Според закон не смее легално да помогне заради тоа што тој не е негов пациент.

4. НЕКОЈ УШТЕ ДА ТИ ОДГОВАРА ЗА ОВА!? WTF? U serious man? Барај си ај кривицата троа погоре од докторот. Докторот си има регулирано како и што треба да постапува со закон. А законот...