Автор Тема: Дешаванки со кола ( тумбања, судари, несреќни моменти, одвратни искуства... )  (Прочитано 3853423 пати)

Отсутен ARMEX

• Сениор
  • Пораки: 3616
На тие цени нели треба отпис за години старост? Или ксарата излегла во 2011 од фабрика? Јас се извинувам што упаѓам воедно.

Отсутен Banzai

• Blitzqueen
  • Легенда
  • Пораки: 10000
На Армекс му се обратив, знам дека ти си знаеш :)

Иначе колата можда може и за 200 евра да се направи, но секогаш на деловите за замена се зимаат цени од овластен сервис, односно оригинални и нови делови. Секако на некои од нив се пресметува амортизација. А ако сака оштетениот може и да се ни ја поправа колата, може и гратис да му ја поправи братучедот, тоа е негово право.
За вкусовите не се дискутира, по нив се плука.

Отсутен DasAuto.

• Сениор
  • Пораки: 4594
  • ~ Full of soul ~
Вакво беше 2005та година
Edit Симо дај баш да видам за Стилото колку кошташе би сакал да знам чисто информативно, може и пп ако не сакаш овде.
↯↯ Don't try to follow me ↯↯

http://www.youtube.com/watch?v=b_v5fPI-DUw

Отсутен Спенсер

• Легенда
  • Пораки: 7608
И кој ќе ја плати штетата ? Осигурителната компанија или ДасАуто ???

Отсутен DasAuto.

• Сениор
  • ~ Full of soul ~
Осигурителната веќе ја плати пред 2 години кога се се деси, сега јас треба да надоместам на Винер.

Отсутен MecheTo

• Легенда
  • Пораки: 15122
  • Пудингот на шоферството
Убо ти го изгориле газето,додуша и мене ми го изгореа ама ова апла.Јас поминав со 46.000. ;D Тежок е тркачкиот живот. ;D
God created Turbo Lag to give VTECs a Chance! :D

Отсутен DasAuto.

• Сениор
  • ~ Full of soul ~
Убо ти го изгориле газето,додуша и мене ми го изгореа ама ова апла.Јас поминав со 46.000. ;D Тежок е тркачкиот живот. ;D
Абе да ти ебам животот тркачки, ќе се плати ова да не ма штета на луѓето, само ме нервира шо има неправди.

Отсутен MecheTo

• Легенда
Чекај млад си,допрва те чекаат неправдите. :)

Отсутен DasAuto.

• Сениор
  • ~ Full of soul ~
Чекај млад си,допрва те чекаат неправдите. :)
И ти  не си нешто стар, има мноооогу поискусни од нас :)

Отсутен MecheTo

• Легенда
Точно така,ама има и некој шо не искусил неправда. ;)

Отсутен Banzai

• Blitzqueen
  • Легенда
Каде е неправдата тука?

Дали тебе ако ти ја удрат колата ќе бараш да ти дадат што помалку, а нема да сакаш да земеш 100.000,оо денари, а да ја поправиш за 300 евра кај локален мајстор со делови од Тетово и Грција?

Ако има напишано оштетувања што не биле, тогаш да. Ако се цените повисоки отколку во Автонова, тогаш ок. Ако не си бил крив, тогаш пак има неправда.

Отсутен MecheTo

• Легенда
Банза,Дас смета дека има неправда не навлегувам во случајот тој си знае најубаво,а и не мислев конкретно на случајот,туку општо мислев.

Отсутен Banzai

• Blitzqueen
  • Легенда
На Дас му се обратив, за твоите неправди не знам и не коментирам, а верувам дека ги има како и кај секого :)

Знам дека не му е сеедно на Дас, воопшто не е мала сумата. Но погрешил и сега треба да плати за тоа, колку и да му е криво. Само требало на време вонсудски да се договори со Винер, поефтино и побезболно да пројде.

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44958
  • Il Moderatore
Дас може да приговара на проценката, па да бараат друг проценител итн, да го влечка по судови, ама на крајот, пак ќе се сведе малтене на исто - ќе си плати, крив бил. Туку, материјална е штетата, некако ќе се надокнади :) Друг пат, повеќе внимавање и тоа е тоа :)

Alfa Romeo 159TBi
Alfa Romeo 166 2.5 V6 24v
VW e-up!

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Спенсер

• Легенда
  • Пораки: 7608
Осигурителната веќе ја плати пред 2 години кога се се деси, сега јас треба да надоместам на Винер.

Треба да платиш на винер осигуривање цела сума, односно ~150.000 мислам беше ? Не ми се јасни овие работи...