Автор Тема: Дешаванки со кола ( тумбања, судари, несреќни моменти, одвратни искуства... )  (Прочитано 3875577 пати)

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20888
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55239
  • Махер
И не е 120, туку 130 на автопатите. :)

http://en.wikipedia.org/wiki/Speed_limits_in_Croatia

Џглааааап уште 10 гратис. Вака, така си се множат кмч.

ЗНАЧИ:

Ако е дозволено 130кмч. А ти возиш +30кмч тоа е 160кмч, 10% грешка при мерење е 16кмч тоа е 176кмч. Паушал од 65еур. Поскапо од кај нас, но сепак приступачно.

Односно 180кмч + 10% тоа е 198кмч, чини само 130еур во случај на мерба од џандар. Сосе километража што лаже - сигурен си си на 200.

8) Ова се корисни и релевантни информации за секој возач.  8)
« Последно менување: 05 Април 2013, 16:34:20 pm Deni »

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34462
  • Таков е животот... јебига
8) Ова се корисни и релевантни информации за секој возач.  8)

Ај ќе му пренесам на Баблс...

Отсутен Sportex

• Легенда
  • Пораки: 7879
  • Иштван Беќар Пецарош
    • camouflage.mk
Ти и да сакаш да те казнат во Хрватска не можат! ;D

Отсутен Bugar

• Сениор
  • Пораки: 5710
  • Почесен кинез.

Kako toa ?

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20888
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен mmm121

• Сениор
  • Пораки: 3799
  • Ford Focus MKI 1.6 & MKII 1.4
неможе да постигне толкава брзина ... :D

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Махер

Отсутен Sportex

• Легенда
  • Пораки: 7879
  • Иштван Беќар Пецарош
    • camouflage.mk

Kako toa ?

Ете ти кажаа како ! ;D

Отсутен Igor

• Легенда
  • Пораки: 9498
Веројатно и оваа информација ќе ја прескокне Филипв, како и другите во кои му е посочено дека греши па едноставно одбива да ги искоментира. :)

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Махер
Пред 5-6 минути на илинденска од Влае кон Карпош по најдесната лента си возам 160кмч и една БУДАЛА ме претица може со 20-30кмч плус! Накај 200 возеше во град манијакот со Ауди сребрено!

Отсутен filipv

• Легенда
  • Пораки: 7511
  • и сега?
Веројатно и оваа информација ќе ја прескокне Филипв, како и другите во кои му е посочено дека греши па едноставно одбива да ги искоментира. :)

се водам по правилото „ако немаш што паметно да кажеш - ќути“

мене ме запреле таму и знам за колку ме запреле. И не, не сум возел никогаш над 130-140.

за воља на вистината, се извлеков со опомена чисто ради тоа што немав куни па го мрзеше џандаров да ми пишува така да не ме казни. али ме запре. ни у лудило не сум возел повеќе од 140 кога ме запре

Отсутен Fic_CC

• Легенда
  • Пораки: 16793
  • Keep it 100

Отсутен Banzai

• Blitzqueen
  • Легенда
  • Пораки: 10000
Уште една цака која ја немам проверено за Хрватска. Надвор од населени места до 10км/ч прекорачување не се казнува.

Па комотно можеш да возиш до 156 на саат. 156-15,6=140,4 што е уствари само 10 повеќе од дозволените 130 :)

Првичната информација ми е од пријатели од Хрватска, а до скоро бев активен член на хрватските Хонда форуми, па од таму црпев инфо.
За вкусовите не се дискутира, по нив се плука.

Отсутен onak

• Легенда
  • Пораки: 15993
  • сељаторе ин ил селандроре!!
    • КАНО еко системи
19. Postoji li tolerancija brzine zbog pogreške uređaja za mjerenje brzine i koje su kazne za prebrzu vožnju?

Sigurnosna razlika, prema Pravilniku o mjeriteljskim zahtjevima za mjerila brzine vozila u cestovnom prometu (NN br. 38/01, 43/01 i 19/02), definirana je kao vrijednost brzine izražene u km/h ili % koja se mora odbiti od izmjerene vrijednosti brzine kako bi se učinio ispravak zbog pogreške mjerila brzine, odnosno, mjerne metode. Sigurnosna razlika kod mjerenja brzine vozila za brzine do 100 km/h iznosi 10 km/h, a za brzine veće od 100 km/h iznosi 10% izmjerene brzine.

http://www.mup.hr/1158.aspx

а што ако стварно се направи грешка на радарот, ти возиш 143 (толку е 10%) а радарот опали 10% на 143 а тоа е скоро 160? ке ти рече: АБРЕ МАКЕДОНАЦ, БРАТАНАЦ ДИ СИ ПОША БРЕ? ДИ КИПИ? :)
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk
https://www.facebook.com/kano.eko.sistemi
кликни на било кој, нема да утнеш, сите водат на исто место, во исто време