Автор Тема: Дешаванки со кола ( тумбања, судари, несреќни моменти, одвратни искуства... )  (Прочитано 3874050 пати)

Отсутен MecheTo

• Легенда
  • Пораки: 15124
  • Пудингот на шоферството
God created Turbo Lag to give VTECs a Chance! :D

Отсутен filipv

• Легенда
  • Пораки: 7511
  • и сега?
ова е на патот Винковци - Жупања

го „извозев“ цел пат на google street view. На местото на несреќата ограничувањето е 60, а има и неколку предупредувачки знаци за лизгав коловоз. Но, патот е прав и мазен сигурно мами да се шиба 100+ km/h...

http://dnevnik.hr/vijesti/crna-kronika/autom-podletio-pod-teretno-vozilo-i-na-mjestu-poginuo---281312.html

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20888
:(

За некој месец треба да го возам патов (или барем дел од патов). Освен ако не идам на гости у Сараево...
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55239
  • Махер
Пази на тој пат има ветер страничен и се осеќа над 240-250кмч кога возиш.

Отсутен Banzai

• Blitzqueen
  • Легенда
  • Пораки: 10000
Не идеш по автопат Бг-Зг?
За вкусовите не се дискутира, по нив се плука.

Отсутен velestrumf

• Легенда
Затоа викам „дел од патот“... Тој дел таму кај Нова Градишка или како се викаше делот, ми е многу језив... Ако не се лажам, тој е дел од Зг-Бг делницата...
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен Banzai

• Blitzqueen
  • Легенда
Сообраќајкава е на локален пат кој го сече автопатот. Нема да проаѓаш ти од тука.

Мене иначе ми е автопат ко автопат, и тоа од БГ до ЗГ ми е класика рамно и досадно, не ми е воопшто специфичен па да ми биде језив или не знам што.

Отсутен Sportex

• Легенда
  • Пораки: 7879
  • Иштван Беќар Пецарош
    • camouflage.mk
Сиротиов со пинцета треба да го составуваат !

Отсутен velestrumf

• Легенда
Сообраќајкава е на локален пат кој го сече автопатот. Нема да проаѓаш ти од тука.

Мене иначе ми е автопат ко автопат, и тоа од БГ до ЗГ ми е класика рамно и досадно, не ми е воопшто специфичен па да ми биде језив или не знам што.

Не сум го возел до сеа, а „језивото“ ми потекнува од малтене редовните вести за сообраќајки на таа конкретна делница.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55239
  • Махер
Сител ако гледаш и аутобан е језив.

Отсутен DimitarMK

• Редовен
  • Пораки: 1959
Затоа викам „дел од патот“... Тој дел таму кај Нова Градишка или како се викаше делот, ми е многу језив... Ако не се лажам, тој е дел од Зг-Бг делницата...

На автопатот кај Нова Градишка многу брзо се вози и доста сообраќајки има кога врне дожд и кога има магла, најчесто на кривините излетуваат. Нема зошто да ти биде језив освен ако планираш да возиш над ограничувањата, сепак не се за џабе поставени.

P.S. Да не се правам сега и јас Мајка Тереза, фала богу дека брзината треба да се усогласи спрема условите на патот. Ако е магливо и врнежливо, да се вози до ограничувањата, а ако пука сонце и патот е сув, тоа се одлични делници за возење над дозволеното :D

Отсутен Banzai

• Blitzqueen
  • Легенда
140-150 си е претпазлива брзина таму. И така хрватите се троа ретардирани па ќе те претицува некој цело време, ако се погоди раздвижено да биде.

Али зависност од периодот кога ќе поминуваш, може живо пиле да нема.

Отсутен Fic_CC

• Легенда
  • Пораки: 16793
  • Keep it 100

Отсутен velestrumf

• Легенда
Сител ако гледаш и аутобан е језив.

Сител ако глеам очи ќе ми истечат.

140-150 си е претпазлива брзина таму. И така хрватите се троа ретардирани па ќе те претицува некој цело време, ако се погоди раздвижено да биде.

Али зависност од периодот кога ќе поминуваш, може живо пиле да нема.

Абе го преживеав потегот од Црна Гора до Струга преку Скадар и Тирана, па ваљда ова нема да е проблем :D

А веројатно би идел поспоро од 140-150, ради товар, куфер на кров итн итн...

Отсутен Banzai

• Blitzqueen
  • Легенда
Тој пат е многу повеќе за раскажување и доживување отколку БГ-ЗГ :)