Автор Тема: Дешаванки со кола ( тумбања, судари, несреќни моменти, одвратни искуства... )  (Прочитано 3874850 пати)

Отсутен filipv

• Легенда
  • Пораки: 7511
  • и сега?
Сител ако гледаш и аутобан е језив.

Сител ако глеам очи ќе ми истечат.

140-150 си е претпазлива брзина таму. И така хрватите се троа ретардирани па ќе те претицува некој цело време, ако се погоди раздвижено да биде.

Али зависност од периодот кога ќе поминуваш, може живо пиле да нема.

Абе го преживеав потегот од Црна Гора до Струга преку Скадар и Тирана, па ваљда ова нема да е проблем :D

А веројатно би идел поспоро од 140-150, ради товар, куфер на кров итн итн...

со куфер на кров најтопло ти препорачувам да се држиш во опсегот 100-110-120

башка има пресретачи у цивилка и знаат за 10 км/ч пречекорување да те опнат

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20888
со куфер на кров најтопло ти препорачувам да се држиш во опсегот 100-110-120

башка има пресретачи у цивилка и знаат за 10 км/ч пречекорување да те опнат

Егзекли мај плен :) И ради економија, и ради бучност, и ради безбедност.
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55239
  • Махер
Каде тоа има пресретнувачи за 10кмч, и колку може да те опнат!? Муабетов, вришти.

Бетер од политичкине кампањи.

Отсутен Banzai

• Blitzqueen
  • Легенда
  • Пораки: 10000
Хрватите не чепкаат до 150, над тоа казнуваат. Секако со пресретачи.

Џандари може да стојат ако се прави патот, па на тие финти од 80, 60 ограничување може да те фатат.

Во Хрватска законски е дозволено пречекорување од 10% од дозволената, така да немаш фрка освен ако не претеруваш, а и самиот кажа дека не ти е во план.
За вкусовите не се дискутира, по нив се плука.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Махер

Џандари може да стојат ако се прави патот, па на тие финти од 80, 60 ограничување може да те фатат.

Во Хрватска законски е дозволено пречекорување од 10% од дозволената, така да немаш фрка освен ако не претеруваш, а и самиот кажа дека не ти е во план.
Фала многу.

Отсутен filipv

• Легенда
  • и сега?
Каде тоа има пресретнувачи за 10кмч, и колку може да те опнат!? Муабетов, вришти.

зборите на памет. со свои очи имам видено повеќе пати како пресретачи запираат коли за најминимално пречекорување.

баш на бг-зг, после нова градишка, пред мои очи запреа еден босанчерос кој возеше 130.00001 км/х (така е зборот, сакам да кажам дека беше ептен минимално пречекорување). Јас возев точно по ограничување, а овој ме претица со многу,многу мала разлика у брзината (долго време возевме паралелно и многу полека се оддалечуваше). И етети позади октавија, рото светло, знак паркирај....

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Махер
Добар си, ај сега потргни се во десната лента.

Отсутен filipv

• Легенда
  • и сега?

(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)

нема проблем и без да ми кажеш. создравје гинење, глеј шо подалеку од мене тоа да се деси  :P

Отсутен mmm121

• Сениор
  • Пораки: 3799
  • Ford Focus MKI 1.6 & MKII 1.4
Тој бил застанат за пречекорување кое го направил претходно, т.е. пред да те претице тебе

Отсутен filipv

• Легенда
  • и сега?
Тој бил застанат за пречекорување кое го направил претходно, т.е. пред да те претице тебе

да, да, веројатно сеа вие боље знаете од двајцата факин хрвати кои беа со мене у кола

башка - повторувам - такво пресретање сум видел стопути

Отсутен Banzai

• Blitzqueen
  • Легенда

зборите на памет. со свои очи имам видено повеќе пати како пресретачи запираат коли за најминимално пречекорување.

баш на бг-зг, после нова градишка, пред мои очи запреа еден босанчерос кој возеше 130.00001 км/х (така е зборот, сакам да кажам дека беше ептен минимално пречекорување). Јас возев точно по ограничување, а овој ме претица со многу,многу мала разлика у брзината (долго време возевме паралелно и многу полека се оддалечуваше). И етети позади октавија, рото светло, знак паркирај....

Имаат некоја законска толеранција од 10% на измерена брзина на радар.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Махер

[imасдg]http://i.imgur.com/lPF3O.gif[/img]

нема проблем и без да ми кажеш. создравје гинење, глеј шо подалеку од мене тоа да се деси  :P
Истото ќе ти го кажам и тебе, со здравје гинење, глеј што подалеку од мене тоа да се деси :P

Имаат некоја законска толеранција од 10% на измерена брзина на радар.
Нормално дека имаат.

Отсутен mmm121

• Сениор
  • Пораки: 3799
  • Ford Focus MKI 1.6 & MKII 1.4
10% e законски дозволено пречекорување во Хрватска. До 150 не те чепкаат

Отсутен Banzai

• Blitzqueen
  • Легенда

да, да, веројатно сеа вие боље знаете од двајцата факин хрвати кои беа со мене у кола

башка - повторувам - такво пресретање сум видел стопути

Очигледно подобро знаеме од твоите двајца факин хрвати.

Цитат
19. Postoji li tolerancija brzine zbog pogreške uređaja za mjerenje brzine i koje su kazne za prebrzu vožnju?

Sigurnosna razlika, prema Pravilniku o mjeriteljskim zahtjevima za mjerila brzine vozila u cestovnom prometu (NN br. 38/01, 43/01 i 19/02), definirana je kao vrijednost brzine izražene u km/h ili % koja se mora odbiti od izmjerene vrijednosti brzine kako bi se učinio ispravak zbog pogreške mjerila brzine, odnosno, mjerne metode. Sigurnosna razlika kod mjerenja brzine vozila za brzine do 100 km/h iznosi 10 km/h, a za brzine veće od 100 km/h iznosi 10% izmjerene brzine.

http://www.mup.hr/1158.aspx

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Махер
Што ти е добар правник, бреее! :)

До 10% = 0 казна.
А над тоа, симболична.