Автор Тема: Дешаванки со кола ( тумбања, судари, несреќни моменти, одвратни искуства... )  (Прочитано 3886157 пати)

Отсутен Igor

• Легенда
  • Пораки: 9498
С. Фетел од 8 години почнува да вози картинг.

Присутен n1kola

• Легенда
  • Пораки: 7665
  • French diamond
bullseye

Не е до годините, до умот е.

Отсутен Skywalker

• Сениор
  • Пораки: 4290
С. Фетел од 8 години почнува да вози картинг.

Можи и дечково се занимавал со авто - мото спорт, who knows.
Lt. Commander Data: "I will always be puzzled by the human predilection for piloting vehicles at unsafe velocities"

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55241
  • Махер
Moжда се занимавал.

Отсутен Спенсер

• Легенда
  • Пораки: 7610
Доста со муабетиве, аман...    Што има врска ако има 18 години ? Ако има у главата, ќе вози и хеликоптер- а не кола од 5-600 коња. Ако нема у главата, и 30 години да има џабе му е. Се е до личноста, крај на муабетот.

Отсутен onak

• Легенда
  • Пораки: 15993
  • сељаторе ин ил селандроре!!
    • КАНО еко системи
Ај да искоментирам јас нешто на последнава вест..

Татко му ми е прв братучед, дечкото што погина ми беше мн близок..Прошлата недела ја поминав со неговото семејство..

Требаше викендот да се видиме, али не дочекав да стигнам до таму, пошто моментално живеам на другата страна од Швајцарија..али на крај отидов ради друга причина  :(
Да, Прва причина е брзината, нормално.

И се изначитав деновиве коментари како сите го критикуваат татко му, што моментално он и останатите се осечаат без воља да продолжат со нивниот живот..
Искрено, татко му е многу успешен човек, почна човекот да работи пред 20тина години, замина гол а создаде многу. Моментално поседува многу успешна градежна фирма у Базел која функционира нон-стоп.

Син му (покојниот) работеше заедно со него и меѓувреме се бавташе со препродажби и слични работи од кои вадеше големи пари. Малиот на 18 години купи Субару Импреза (нова) со свои пари која што му ја удрија лошо и со пари од остатокот од колата и осигурање, а и нормално со мала помош од татко му и со помош на својата работа го купи ова чудовиште со кое и замина од овој свет..

Значи татко му, имајќи капитал и средства му помогна да го исполни сонот на син му, што и секој од вас овде да има средства и капитал би го направил истото. Сите знаат дека исполнување ќејф на дете е најголемо задоволство. Може не сум у право, може и татко му е крив што му дозволил да купи таква кола, се деси трагедија која што со ништо не може да се поврати сега..

Јас би рекол дека Швајцарија, као богата земја и во која секоја втора кола е со над 3000 кубика, каде што од голфови само ГТИ и Р32 гледам, треба да се позанимава со европски закони како забрана за возење на моќни коли на почетници и бла бла..Али пак, тоа не значи дека немаше да седне во таква кола во иднина, што може на секого да му се случи доколку возите таква кола..на тоа возило му треба само неколку секунди да постигне од 100 па до 200, што таа брзина е ништо во споредба што тоа возило може да постигне..

Не знам што да речам понатаму...само мн глупо јас се осеќам кога ќе прочитам дека се коментира дека татко му го убил, дека татко му му ја подарил смртта и слични мислења..лично ја знам ситуацијата и секој кој би имал шанса да седне во таква кола, би седнал без размислување...сите од вас !!

добро сега... се читаш ли ти себеси која контрадикторност ја кажуваш? значи си терал малиот бизнис, си купил субару И МНОГУ НЕЗГОДНО ГО УДРИЛ.... значи више направил сообраќајка една со бесна кола и бесно возење. (сега ке одговориш дека не бил крив туку го удриле) и понатака велиш дека татко му не е крив... ок.. контрадикторност, тоа сакам да кажам, а очигледно многу луге го испуштија овој момент дека многу брзо пред оваа дешавка малиот веке имал слична дешавка... јас на мое дете ке му дадам кејфои колку сака, ама во рамките на нормалното. да направи сообраќајка со бесна кола и после да му додадам пари за да купи уште по бесна? мало сутра... ке размислам и тоа ДОБРО КЕ РАЗМИСЛАМ дали ке му дозволам да купи југо... ма нек биде и со негови пари...

едно ке речам, греота за детето, греота за млад живот да изгаси на ваков начин.. зад волан.. греота што млад живот воопшто морал да изгаси.. кој бил крив? еби му мајката, одпосле војната се сите генерали и сите знаат КАКО ТРЕБАЛО да биде, па така и овде сите ке речат дека некој бил крив... небитно е сега веке тоа...

ама и јас се согласувам со повеќето дека машина со 500+кс не е за дете од 19 години...

и уште нешто... од каде детето е македонец? ти велиш татко му отишол пред 20 години таму-швицарска (веројатно и мајка му)... а малиот има 19.. значи РОДЕН ШВИЦАРЕЦ, со македонско потекло, а не македонец... ова вака само колку за илустрација за некои други теми... не е за навреда на било кого...
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk
https://www.facebook.com/kano.eko.sistemi
кликни на било кој, нема да утнеш, сите водат на исто место, во исто време

Отсутен cuoresportivo159

• Сениор
  • Пораки: 4194
Татко ми, ми лепеше една добра кога го терав натаму муабетот,за бесна кола или мотор:
"Шо ќе плачам јас,плачи ти :)"
Alfa Romeo 166 is one of only three cars that have "that special thing" !!! 
-J.Clarkson

Отсутен Tommy

• Легенда
  • Пораки: 7791
@onak, убаво си пишува уште во првиот пост дека МУ ЈА УДРИЛЕ колата, не дека тој ја удрил...
Како знаеш дека бесно возел кога го удриле??? Можела колата да му била паркирана???

Си напишал 4 реда текст базиран на претпоставка која баш убаво ти е објаснета погоре...

Мене ми ја закачија Астрата пред недела дена, значи дека сега не треба да го возам Голфот?

Отсутен onak

• Легенда
  • Пораки: 15993
  • сељаторе ин ил селандроре!!
    • КАНО еко системи
@onak, убаво си пишува уште во првиот пост дека МУ ЈА УДРИЛЕ колата, не дека тој ја удрил...
Како знаеш дека бесно возел кога го удриле??? Можела колата да му била паркирана???

Си напишал 4 реда текст базиран на претпоставка која баш убаво ти е објаснета погоре...

Мене ми ја закачија Астрата пред недела дена, значи дека сега не треба да го возам Голфот?

ај сега и ти со сила се правиш... значи читај го она што го пишува ане селективно.. му ја удриле колата многу лошо.. толку лошо што си зел пари од осигурање.. демек не се поправала... многу лошо кола не се удира кога стои... и сигурно со гтр-ов прв пат возел 200, со субаруто возел домаќински, па така лшо го удриле...

не сум напишал 4 реда базиран на претпоставка туку на чиста логика... прочитај поубаво и уште неколку пати и ке сватиш каде лежи зајакот... да не ти објашњавам сега, бистар момак си...
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk
https://www.facebook.com/kano.eko.sistemi
кликни на било кој, нема да утнеш, сите водат на исто место, во исто време

Отсутен DejzY

• Редовен
  • Пораки: 1004
Прееска на патот Градско-Прилеп имаше прилично тешка собраќајка помеѓу цистерна и сканија. Беа удрени точно на местото кај што патот од 3 ленти ( Плетвар) се стеснува на 2 ленти, а беше влажно и кабината од цистерната беше премногу слочкана. Сканијата имаше свртено и излезено десно од патот и не знам колку беше оштетена. Ама знам дека минимум сатипол чекавме в место и се направи колона од по 2-3 км од двете страни.  Само по неколку коли поминуваја од време на време... А камионите во колоните кизнај колку време имаат чекано да се расчисти патот...

Отсутен bu11yboy

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 812
со шлепер да ја плеснеа кога не е во движење нема да има штета за да не се прави повеќе убаво објасна онак

Отсутен VTR

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 733
Ме чуди колку мирни и присвесни возачи има на форумов, демек сите вие што го обвинувате дечкото возите по знаци, не ја цедите колата ??? тогаш одете на форум за читање книги не за возила...

Како и да е јас имам искуство со моја блиска другарка, на која татко и и купи кола која беше оставена како поклон од нејзиниот покоен дедо, за на крај девојчето почина на 20м од дома заради некоја пијана будала која на булевар возеше 120-130. И дали сега мојата другарка беше крива, возеше Ц1 и беше полна со живот...

Никој од тука нема право да суди и да одлучува кој е крив или прав, молете се да не ви дојде на вас самите такво нешто, а тоа што сите сакаме бесна кола е друга приказна...

Нека му е лесна земјата на детето :(

Отсутен Igor

• Легенда
  • Пораки: 9498
со шлепер да ја плеснеа кога не е во движење нема да има штета за да не се прави повеќе убаво објасна онак

Абе едно убаво објаснување у пи*ку матер...

Ете еден од кај мене застанал и отишол во продавница цигари да си купи, па во меѓувреме многу лошо помина камион преку тикото негово кое стоеше паркирано. Сплескано беше како пи*ка, правење не доаѓа во предвид.

Отсутен DENDE - ARTEONED

• Сениор
  • Пораки: 5750
  • Formerly Lancered recently Arteoned!
    • http://forum.carclub.mk/index.php/topic,101.0.html
decki jas kolku sto znam za mrtvite ne se zbori loso...
neka mu e lesna zemja i neka pociva vo mir, samo red da se ima....
na roditelite im e najtesko ne im trebate da im go triete vo nos mislam deka se svesni za greskata...
moj primer: maliot na 3,5 godini tropa so casa po masa so staklo, mu vikam da prestane, baba se mesa "neka go dete e neka igra", gazot pravenje crven i otide da place da se zali kaj majka mu, na babata " podobro da zaplace 10-tina minuti i da e zdrav i ziv ili cel zivot so luzna da go gledas ili da ti iskrvari tuka ako se zakole da ima trauma i ctres cel zivot....-STAMA"
Ubavo vikas druze, ali aj koga ke napuni 18 godini napraj mu go gazot crven...lol