Автор Тема: Дешаванки со кола ( тумбања, судари, несреќни моменти, одвратни искуства... )  (Прочитано 3887281 пати)

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34464
  • Таков е животот... јебига
Кинез ти е жута жена, тоест пијан таксиста на мотор.

Отсутен BEST

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 270
  • BMW 330D facelift
(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)
Ова делува како да го удрила сопствената жена бидејки предходната вечер го фатила со швалерката во кревет па време е и за одмазда ;D

Отсутен DayWalker

• Сениор
  • Пораки: 3063
  • Ќебапбрингер!
Па ова со корсичево да земеш да тепаш да тепаш да тепаш :S

Отсутен filipv

• Легенда
  • Пораки: 7511
  • и сега?
не е страшно, (скоро) ништо не му е на астончето

Отсутен Lazarus

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 536
  • drive it like you stole it!
или што би рекле eнглезите "it'll T-cut out" ;)

Отсутен maci

• Редовен
  • Пораки: 1319
(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)
"Otišla sam na žurku i sjetila se šta si mi rekla. Rekla si mi da ne pijem alkohol,tako da sam umjesto toga pila Sprite. Osjećala sam se ponosnom na sebe, kao što si rekla da bi trebalo da se osjetim. Rekla si mi da nebi trebala da pijem i vozim, suprotno od toga šta su mi neki drugovi rekli. Donjela sam zdravu odluku i tvoj savjet je bio tačan, kao i uvjek.

Kad se žurka napokon završila, ljudi su počeli da voze iako nisu bili sposobni da to rade na pravilan način. Otišla sam do kola svjesna da ću se vratiti kući mirna. Nikad nebih ni zamislila šta me je čekalo, majko.
Sad ležim nepomično na cesti i čujem policajca kako govori: "Dječak koji je izazvao ovaj udes je bio pijan". Majko, njegov glas je zvučao kao da je tako daleko. Moja krv je svuda oko mene i svim snagama pokušavam da ne vrištim. Čujem doktore kako kažu: "Ova djevojka će umreti". Izgleda da je mladi dječak, koji je jurio punom brzinom, odlučio da pije i vozi, i sada ja moram umreti!

Zašto ljudi rade to,majko, znajući da će to uništiti mnoge živote? Bol me reže kao stotinu noževa. Reci mojim sestrama da ne plaču, reci tati da bude jak. I kada odem u raj, paziću na sve vas. Neko je trebao učiti tog dječaka da je pogrešno da pije i vozi. Možda da su mu njegovi roditelji rekli to, ja nebi sad bila na samrti! Moj dah postaje slabiji, sve više i više. Majko, ovo su moji zadnji trenuci i osjećam se očajno. Voljela bih da mogu da te zagrlim majko, dok ležim ovdje i umirem....
Voljela bih da ti mogu reći koliko te volim, majko.... Vo...lim.... te.....Zbogom...."

~~~ Ove riječi je napisao novinar koji je svjedočio saobraćajnoj nesreći. Djevojka, dok je umirala, govorila je ove riječi, a novinar ih je zapisao...Jako pažljivo. Taj isti novinar je započeo ovu kampanju... pošaljite ovo svojim prijateljima, podorici i voljenim osobama... Može biti vaš život taj koji ćete spasiti, ili život voljene osobe. Molim vas nemojte ni drugima dozvoliti da voze u pijanom stanju. Ponudite se da ih vozite, pozovete im taxi ili prijatelja!

многу емотивен текст.
треба да се преведе и да се потсетуваат возачите.

П.С.
признавам кога сум бил пијан(да не можам на нозе да стојам) сум возел(неколку пати),
НО до 40 км на саат,ништо повеќе.
кога сум пијан не возам брзо,имам самоконтрола....ставам 2 втора-4 жмигавци и полека...лазам.

мислам повеќе е опасно кога сме малку фатени и мислиме дека не ни е ништо...тука се прават најголемите грешки.
форд фиеста 1,4 тдци

Отсутен filipv

• Легенда
  • Пораки: 7511
  • и сега?
кога сум пијан не возам брзо,имам самоконтрола

Аиии ти си бил медицински феномен?

мислам повеќе е опасно кога сме малку фатени и мислиме дека не ни е ништо...тука се прават најголемите грешки.

Toчно!

Отсутен MecheTo

• Легенда
  • Пораки: 15127
  • Пудингот на шоферството
Филипв,не сите пијани луѓе урлаат со коли,не сите пијани се тепаат и се расположени за кавга итн.итн...
God created Turbo Lag to give VTECs a Chance! :D

Отсутен MarceCvarce

• Легенда
  • Пораки: 9521
штом дамла си влегол во кола, бетер од урлање

Отсутен edonos

• Сениор
  • Пораки: 3557
People should not fear their government.The goverment should fear its people.

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20888
Кој и да бил во Корсава, би го шинал од убивање додека не умре неколку пати... А тек па да би бил мој Астонот... Лелееееее.... Ако Гестапо би прошле поред мене, би ми рекле „еј, ај олабави малце, не зезај...“
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен maci

• Редовен
кога сум пијан не возам брзо,имам самоконтрола

Аиии ти си бил медицински феномен?

Toчно!

како сакаш кажи го дали медицински или незнам како ,јас моето си го пишав,јас така функционирам.што да правам кога имам самоконтрола во возење,дај боже да имаш и ти.

и мече убаво ти одговори.

ако се напие некој и ако не се степа со пола кафана е медицински феномен???   не треси зелени и не се прави интересен.
пиши си твое искуство и нека одлучат другите што феномен си :)

форд фиеста 1,4 тдци

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20888
Би рекол дека сарказмот на Филип е инспириран од ставањето „кога сум пијан“ и „имам самоконтрола“ во иста реченица.

Ако имаш самоконтрола, и знаеш дека треба да возиш, нема да бидеш пијан. Или ако веќе си пијан и имаш самоконтрола, нема да возиш.
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен maci

• Редовен
Би рекол дека сарказмот на Филип е инспириран од ставањето „кога сум пијан“ и „имам самоконтрола“ во иста реченица.

Ако имаш самоконтрола, и знаеш дека треба да возиш, нема да бидеш пијан. Или ако веќе си пијан и имаш самоконтрола, нема да возиш.

самоконтролата е во тоа што не возам брзо,не возам повеќе од 40 км на час.незнам кој сака нека ме тера ама во таков момент знам иако сум пијан дека не треба да возам брзо.
незнам што е тука чудно.
ми се случило повеќе пати пишав.
не дека се правам паметен,ама стварно е така.

може на некој друг не му се случило така и затоа неможе да си направи слика дека и пијан човек има самоконтрола кога е во прашање возење.
секој си има различни искуства,но не значи ако не ги доживеал дека ги нема.
форд фиеста 1,4 тдци

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 30618
    • CARclub.mk
Ти имај „самоконтрола“ колку сакаш, кога си пијан моќта на расудување ти е сериозно намалена, за рефлексите да не праиме муабет. И те молам немој со муабетот дека „не возиш повеќе од 40 км на час“ - од кај знаеш? Гледаш во брзинометар цело време?

Како што рече Велештрумф, да имаш самоконтрола или ќе престанеш да пиеш, или нема да возиш.