Автор Тема: Дешаванки со кола ( тумбања, судари, несреќни моменти, одвратни искуства... )  (Прочитано 3887725 пати)

Отсутен LosiPatista

• Легенда
  • Пораки: 12136
  • Duh sa TDI-jom
nemora da mu kazes. koga nego ke mu pomine merakot, ke ima iljadnici drugi tinejdzeri so isto tolku golem merak, koi ke mu go zagrozuvaat negoviot zivot, i zivotot na negovite mali deca. se se vraka...

Torsion Beam - The Only Axle You Will Ever Need

Отсутен Busav

• Сениор
  • Пораки: 4065
Секој сака да се издува ама треба да се најде соодветно место за тоа :) јас си имам една "писта" и стално кога идам на работа со кола ја испукувам додека не ми се исполни душата :)

кое е за бујрум :)
Барам девојка која ке си го продаде бубрегот за да си купам кола :)

Отсутен RikiRulz

• Легенда
  • Пораки: 10640
  • *** UNDERCOVER ***
Лелеле муабетите на Фиц, Дени и Игор... абе мрднати сте, се пресмеав :)

Него, за сообраќајкава не ми е јасно у колку саат се случила, на една страна пишуе окоу полноќ, на друга у 11 и пол, Рики пишал у 10 и пол била затворена улицата... Што ми е поентата? Ако било после 11(23), како што разбрав и двајцата возачи биле млади, односно околу 18-19 години. Да не се праел типот "фраер" и да си се возел со такси пошто бил пијан, и девојчето кое што, ајде има тато пари ќе плати казна за после 11 или ќе вртиме броеви... да си се возела у такси како госпожа, немало да дојде до ова. Не сакам да бидам сфатен погрешно, греота е што возачот и совозачот на аудито го јаделе ни криви ни дужни, греота е и што возачот на астрата ќе сфати многу работи на најтешкиот начин, ама стварно треба многу внимавање и почитување на закони и прописи. И јас урлав и скокав и викав и пцуев по законот за возач почетник, ама сега и те како го подржувам тој закон иако целосно не го испочитував. Нека оздрават луѓево побрзо, за другото мање битно, коли се купуваат, штетите ќе се покријат.

Девојчето во Аудито има 19 години, А возела после 23ч со постар шофер, со возачко искуство од 10 години...

Све е регуларно и чисто.

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34464
  • Таков е животот... јебига
Имаме информација како е девојчето или за ѕвонам во КАРИЛ?

Отсутен Knight_

• Редовен
  • Пораки: 1284
Ете Filomkd и Deni ти објасниа на кратко што е тоа. Туку алал да тие како размислуваш јас немам положено а уште сега се чудам како ќе издржам 2 год. со скромните 60кс на Пунтото ;D

Тоа значи дека не си доволно созреан да полагаш и затоа и е ограничувањето на 75 киловати.

Еве што ми викаше  пред некое време а сега се фали дека возел 150 на партизанска ццц  ::)

Отсутен marjanot

• Следен од Hammond на Инстаграм.
  • Легенда
  • Пораки: 11156
  • Ќybriт Pro Max
nemora da mu kazes. koga nego ke mu pomine merakot, ke ima iljadnici drugi tinejdzeri so isto tolku golem merak, koi ke mu go zagrozuvaat negoviot zivot, i zivotot na negovite mali deca. se se vraka...

+1

Присутен FiLo

• Легенда
  • Пораки: 7118
Секој сака да се издува ама треба да се најде соодветно место за тоа :) јас си имам една "писта" и стално кога идам на работа со кола ја испукувам додека не ми се исполни душата :)
(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)
кое е за бујрум :)

Па нели ова со плавово што си го означил е пат поред канал, земјен со дупки ??? Или го асфалтирале во мегувреме ?
Пошто имам поминато по овој пат, ама одамна, сигурно има 5-6 години

Отсутен Knight_

• Редовен
  • Пораки: 1284
Има еден нов пат од орешани што води до автопат викаат писта бил ваљда е овој.

Отсутен Sase_91

• Сениор
  • Пораки: 4130
Вчера го возев тој пат, не е писта во никој случај. Којзнае што краделе ли на асвалт, пијани ли биле али патот не го бива :)
If everything seems under control, you're not going fast enough.  /  KKBA

Отсутен filipv

• Легенда
  • Пораки: 7511
  • и сега?
Денес како ќе соберев дено југо паркирано покрај патот, мајко моја... :-(

На маврово врне снег ИСТУРА, не-нор-мално врне, јас сам у кола возам од терените накај хотел (у правец накај браната). Патот е: утабан снег, па одозгора леер кашичка која подмрзнала, па најодозгора свежо паднати 5-10 сантиметри снег.

Не е викенд, живо пиле нема, па ај да се позезаме на снегот.

Улетав во една остра лева кривина пребрзо. Вртам - андрстир, есп-то се активираше, но колата сепак иде накај десниот раб. А таму - позади кривната - паркирано Југо, практично зафатил пола од ширината на патот крф му јебем така ли се паркира. Блага паника, пуштам гас - пак андрстир, пак есп-то се труди со сета сила, видов-не-видов нагазувам кочница, петнаес сијалички се упалија на командата табла,  кочи врти кочи врти - за влакно го избегнав. Мислам дека ми искочија 2-3 бели влакна на косата и едно на курот.

Да немав абс, есп и зимски гуми немаше шансона да ја дофатам кривината. Ќе отидев во југото и највероватно заедно со него у ендек.

И така... уште еднаш се потврдува тезата дека кој вози ко глуп неебан сељак улетува без потреба во ризични ситуации.

Отсутен SirPsyhoSexy

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 792
Да се разбереме . Не возам пијан 150 и не поминувам на црвено.Можам да најдам минимум 10 постови на форумов каде што некој кажува колку возел у град коа начекувал да е празно. Не ме праете ментален и не се лажете дека се немате бар еднаш издувано. Коа ја купив колата баш се погоди недела околу 10 саат навечер празно беше немаше човек и едноставо кренав на 4-5 секунди 150 и намалив на 80. Ме напраивте ко да возам 150 на партизанска секој ден...

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55241
  • Махер
Да се разбереме . Не возам пијан 150 и не поминувам на црвено.Можам да најдам минимум 10 постови на форумов каде што некој кажува колку возел у град коа начекувал да е празно. Не ме праете ментален и не се лажете дека се немате бар еднаш издувано. Коа ја купив колата баш се погоди недела околу 10 саат навечер празно беше немаше човек и едноставо кренав на 4-5 секунди 150 и намалив на 80. Ме напраивте ко да возам 150 на партизанска секој ден...
Така де.

Отсутен Tome-Colt

• Близок до администрацијата
  • Сениор
  • Пораки: 4619
  • Муфљуз
Психо, колку километри имаш извозено со кола вкупно?
„Јас, Филип, кењам по форуми и не треба човек ништо да ми верува. Се што пишав за брзината на возење е куп гомна од коњ.“

Отсутен filipv

• Легенда
  • Пораки: 7511
  • и сега?

На овој форум никогаш никој ниту еднаш не рекол дека никогаш не возел брзо низ град, не шибал на аутопут, не улетувал во ризични ситуации.

НО

Има ГОЛЕМА разлика меѓу овие два искази:

1. Понекогаш возам брзо и/или без појас, но тоа не е во ред и е ризично и не го препорачувам на никого.

2. Понекогаш возам брзо и/или без појас и тоа е апсолутно во ред, нема никаков проблем со тоа, само глупаци возат полека.

Отсутен edonos

• Сениор
  • Пораки: 3557
Денес како ќе соберев дено југо паркирано покрај патот, мајко моја... :-(

На маврово врне снег ИСТУРА, не-нор-мално врне, јас сам у кола возам од терените накај хотел (у правец накај браната). Патот е: утабан снег, па одозгора леер кашичка која подмрзнала, па најодозгора свежо паднати 5-10 сантиметри снег.

Не е викенд, живо пиле нема, па ај да се позезаме на снегот.

Улетав во една остра лева кривина пребрзо. Вртам - андрстир, есп-то се активираше, но колата сепак иде накај десниот раб. А таму - позади кривната - паркирано Југо, практично зафатил пола од ширината на патот крф му јебем така ли се паркира. Блага паника, пуштам гас - пак андрстир, пак есп-то се труди со сета сила, видов-не-видов нагазувам кочница, петнаес сијалички се упалија на командата табла,  кочи врти кочи врти - за влакно го избегнав. Мислам дека ми искочија 2-3 бели влакна на косата и едно на курот.

Да немав абс, есп и зимски гуми немаше шансона да ја дофатам кривината. Ќе отидев во југото и највероватно заедно со него у ендек.

И така... уште еднаш се потврдува тезата дека кој вози ко глуп неебан сељак улетува без потреба во ризични ситуации.

People should not fear their government.The goverment should fear its people.