ti znaesh li sto znaci taa brzina na taa ulica be so zboris edno kuce da pretrca ke te odnese u kurac kamo li covek, alal neka ti e 150 ako vozis na partizanska
Мене пред неколку год.ми се случи да удрам во пес, возев со 50-60 км/h. песот ми истрча од лева страна немаше време за реакција и го лупнав.Од ударот песот само зацвика малку и си замина како ништо да не се случило,а на колата,браникот скршен,фарот исто крилото извиткано,хаубата извиткана небаре во бандера сум се закачил.А нешто подоцна газдата се појави одникаде и ми вели што сум му направил на песот? како што бев спизден си го окрка тој наместо песот.

Подоцна некоја година на патот прилеп-битола слична случка се деси само тогаш јас куртулив,ама па затоа настрада еден бт. мерцедес 124 што доаѓаше од спротивен правец, песот му истрча пред кола а овој со мерцедесов сигурно возеше со 100-120км/ч. на ретровизор само видов како летна хаубата нагоре, парчина од браникот и други парчина од колата, и мерцедесот забега скроз десно.што се случи потоа незнам,ама заебано во секој случај.