Јас вчера бев на собраќајката кај Партизанска
Тој со Астрата возел многу брзо, бидејки... Мацко со пунтото бил позади аудито... на кој 20 метри, и вика... како катапулт беше, и дирекно удри во предницата на Аудито, го исфрли и од ударот, го собира и семафорот стубчињата и удара во тротоарот и во ѕидот над тротоарот кај шеталиштето покрај Партизанска
Во Астрата биле 5 души, од кој 2 машки и 3 девојки сите во алкохолизирана состојба. и Сите се повредени со тешкителесни повреди, од кој едно шоферот и девојчето што седело напред се во многу тешка состојба.... Едно од девојчињата што седеше позади шоферот е во подобра состојба и беше на нога... ама цела облеана во крв...
Во Аудито се возеше мој другар, на сувозачко седиште врзан со каиш... тој е цел набиен, и како исечен од каишот и криви, не може да оди... иначе он е најмалце повреден, без видливи повреди на лицето и раце и нозете....
Шоферот на аудито е девојче наводно некоја М..... 18-19 години имала и е во нај критична состојба, цела е набиена, нема место од кај што не и течело крв.... нејзе прва ја пратија во државна на ренген, а потоа и другите од Војна болница ги пратија во државна...
Ова го знам, дека бев на лице место, значи после 1 мин од Собраќајката... и до 03ч бев во болници и на местото на собраќајката.