Автор Тема: Дешаванки со кола ( тумбања, судари, несреќни моменти, одвратни искуства... )  (Прочитано 3884432 пати)

Отсутен edonos

• Сениор
  • Пораки: 3557
Играј си ти курташак,само играј..
People should not fear their government.The goverment should fear its people.

Отсутен Bugar

• Сениор
  • Пораки: 5710
  • Почесен кинез.
wow meche a be za kamionite nema igracki. Treba da imas sekogas dobri gumi so zivot na drugi ne se igra.

Отсутен MecheTo

• Легенда
  • Пораки: 15126
  • Пудингот на шоферството
Не ми пукна мене,му пукна на тој пред мене(колега со 40 години шоферско искуство),чоекот пеплосан беше кога слезе од камион.Одвај некако го задржа да не се истумба и среќа шо во тој момент немаше коли од спротивната страна.И да празен беше камионот.А гумите скоро нови,ама нема правило.
God created Turbo Lag to give VTECs a Chance! :D

Отсутен Bugar

• Сениор
  • Почесен кинез.
A be novi i "novi" nema razlika ako se nepravilno napumpani ili se pojavil fabricki defekt mozebi.

Отсутен MecheTo

• Легенда
Абе Бугар 40 години е шофер на камиони,тој колку шо има возено јас и ти заедно не сме стари толку.И сеа тој незнае колку да напумпа или незнам шо.Тоа е пукна,се случува.

Отсутен Drive-r

• Легенда
  • Пораки: 7477
  • FB Vlecna Suzba Niko-m

Отсутен MecheTo

• Легенда
А влажен,замрзнат коловоз,неприлагодена брзина...Како удирате така од прва не ми е јасно. ???

Отсутен Tommy

• Легенда
  • Пораки: 7791
Првин, местото е екстремно лошо, секоја година гине по некој човек на истото, значи нема промашај...
Лошата работа е што е кривина надесно и приликом излизгување идеш директно во контра лента...
Уште малце и патот е нерамен, и комбинирано со замрзнат асфалт и неприлагодена брзина, имај какви сакаш гуми, возејки Фиеста си креирал услови за The Perfect Storm...
Едноставно нема шанси да се извадиш ако ти пролизга, колку сакаш искуство и зимски гуми и каиш носи, идеш директно во фронтален судир со возилото кое доаѓа од спротива, во нивниот случај, автобус...

Далибор лично го знаев, од на стрина ми братот, дете е... Биле живи и двајцата се до доаѓање на Брзата помош...

Бабини деветини се дека на местото имало турски гробишта, и ова е као причината за тоа... а не неприлагодената брзина според условите на патот најверојатно...

Отсутен Bugar

• Сениор
  • Почесен кинез.

Отсутен ficomk

• Сениор
  • Пораки: 4591
сликано денеска на раскрсницата меѓу бул.Србија и Трета Македонска бригада

Отсутен Tome-Colt

• Близок до администрацијата
  • Сениор
  • Пораки: 4619
  • Муфљуз
Ни бандериве више не се толку јаки ко што беа порано.
„Јас, Филип, кењам по форуми и не треба човек ништо да ми верува. Се што пишав за брзината на возење е куп гомна од коњ.“

Отсутен ficomk

• Сениор
  • Пораки: 4591
и бандерата и семафорот за пешаци беше собран

Отсутен Cuore Sportivo

• Легенда
  • Пораки: 17676
  • Alfa155 & AlfaGT
Кој кретен ја стави тука бандерава.

Отсутен MarceCvarce

• Легенда
  • Пораки: 9521
Mu pretrcala na pijano

Отсутен filipv

• Легенда
  • Пораки: 7511
  • и сега?
Причина би рекол стари несоодветни гуми.
http://kurir.mk/makedonija/crna-hronika/102860-Fotografii-od-straotnata-soobrakajka-kaj-Kumanovo

ja се кладам на неприлагодена брзина т.е. пребрзо возење и губење контрола... плус лоши гуми