Автор Тема: Дешаванки со кола ( тумбања, судари, несреќни моменти, одвратни искуства... )  (Прочитано 3887518 пати)

Отсутен kimi makedonski

• Сениор
  • Пораки: 3415
  • Хюндай Тюсон
А наместо да се однесуваат како да е нивен патот да пазат малку. Бидејќи можам да замислам како изгледа кога ќе те избањат. Јас секогаш пазам колку што можам и тоа ми текнува уште кога положив уште првиот месец врне дожд и возам јас низ градот позади еден џип ровер со дипломатски таблички беше и само колку културно човекот секогаш кога ќе доближеше до пешак бегаше од него и поднамалуваше и се така јас си го следев неговиот пример и сега секогаш го применувам. Да не беше пред мене тогаш веројатно ќе исперев некој ама сепак порано или покасно и сам ќе дојдев до тој заклучок како треба да се пази кога се такви условите.

Отсутен Banzai

• Blitzqueen
  • Легенда
  • Пораки: 10000
Во целост се согласувам со мислењето на кими.
За вкусовите не се дискутира, по нив се плука.

Отсутен Igor

• Легенда
  • Пораки: 9498
Јас како мал бев избањат на пат кон школо, знам какво е чувството и гледам да не го направам тоа на некој. :)

Отсутен Drive-r

• Легенда
  • Пораки: 7477
  • FB Vlecna Suzba Niko-m
Ме избањале 2-3 пати саглам како бран да ме покрил дали намерно ненамерно незз.
Пазам да не избањам некој али јбг се случува кога некое мало вирче пополека ќе го поминеш а тоа кратер се наполнил со вода.
Сум избањал човек а  не сум приметил, сум се паркирал 500 метра подоле.
Човекот ми доаѓа револтиран саглам избањат до пола полека ја смирив работата, му се извинив. Што да кажам јбг.

Сеа тоа со избањатиот и штрафцигерот голема грешка прави што така постапува, 99% не е намерно.
Треба да појде во општина за гуша главниот, така еден, двајца, тројца да го фатат ќе почнат да ги санираат саглам како шт треба.

Исто така сум против законот доколку те избања некој пиши таблица, сведоци за возачот казна.
Тоа не решава ништо.
Треба да биде да поднесеш пријава во општина и она да ги исплаќа казните.
Ова сигурно ќе има ефект и ќе им текне да ги санираат улиците.

Отсутен Tommy

• Легенда
  • Пораки: 7791
Најмалку е крив шоферот за избањатиот пешак...

Отсутен smole

• Сениор
  • Пораки: 3153
Треба да се внимава кога се вози блиску до тротоарот на врнежливо време, има говеда што кур ги боли. Треба ќутек на такви гована па да видиш дали пак така ќе возат.

Отсутен MarceCvarce

• Легенда
  • Пораки: 9521
абе се тоа убаво да се пази кога се вози ама неможеш на милион работи да пазиш, да пратиш сообраќај да гледаш некоја будала да не претрча улица а па кога врне и не се гледа баш најубаво и вода да пазиш дали има. А ако си пешак да пазиш да не поминуваш покрај вирови...

Отсутен diablic

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 116
marce -  во право си неможиш на се да внимаваш во сообраќајот,но како и да е треба да се внимава и од страна на возачите и од страна на пешаците.доколку несакаме да дојдиме во некоја незгодна ситуација како горе наведените.

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34464
  • Таков е животот... јебига
Исто така сум против законот доколку те избања некој пиши таблица, сведоци за возачот казна.
Тоа не решава ништо.

Ниту па е законски а воопшто и изводливо. Која е гаранцијата дека некој нема да сака да те наклевети лажно? И кој е тој што ќе се ашка по судови да тужи некој кој можеби и не е виновен? Јас како пешак по дождови и мокро секогаш гледам каде се движам и како се движам.

Отсутен ficomk

• Сениор
  • Пораки: 4591
кој нормален би те наклеветил лажно за прскање со кола?не чекам одговор,него до кое ниво сме дојдени дури и на пријава со сведоци да се сомневаме.меѓутоа,за мала надокнада многу луѓе лажно сведочат(не зборам за прскање со кола)

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
Абе остај надокнада, за инает прават срања.

Отсутен Tommy

• Легенда
  • Пораки: 7791
Тоа не решава ништо.

Ниту па е законски а воопшто и изводливо. Која е гаранцијата дека некој нема да сака да те наклевети лажно? И кој е тој што ќе се ашка по судови да тужи некој кој можеби и не е виновен? Јас како пешак по дождови и мокро секогаш гледам каде се движам и како се движам.

Ти си паметен пешак...  ;)

Отсутен Bugar

• Сениор
  • Пораки: 5710
  • Почесен кинез.
^^^^ bogami i jas taka pravam koga vrne.

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
Тоа не решава ништо.

Ти си паметен пешак...  ;)

А знаеш ли што ме нервира повеќе од тоа некој да ме избања со вода???

Да згазнам во кучешки ГОМНА! Центаров е преполн со гомна. Секаде ги има! Во најразлични бои и свежини. Имаш потазе, позасушени. Имаш по накај кафеаво, по накај зеленкасто се до бело (гомна кои комуналец не ги чисти со месеци). Имаш подебели, потенки, исправени, завиткани, нечепнати, згазнати, размачкани. Секакви гомна има во секое време низ Скопје. Ги има по тротоарите а особено по малите зелени површини.

Па пичка му материна, се се’ молам да фатам некој (приближно моја димензија) додека го сере кучето на сред тротоар и да му ја пикнам фацата во гомната. Проста маса сељачаана. Абе и тие и оние кретени наводни комунални инспектори, да ги мочам од ќерамиди. Не можам веќе да издржам во говнарников.

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44964
  • Il Moderatore

А знаеш ли што ме нервира повеќе од тоа некој да ме избања со вода???

Да згазнам во кучешки ГОМНА! Центаров е преполн со гомна. Секаде ги има! Во најразлични бои и свежини. Имаш потазе, позасушени. Имаш по накај кафеаво, по накај зеленкасто се до бело (гомна кои комуналец не ги чисти со месеци). Имаш подебели, потенки, исправени, завиткани, нечепнати, згазнати, размачкани. Секакви гомна има во секое време низ Скопје. Ги има по тротоарите а особено по малите зелени површини.

Па пичка му материна, се се’ молам да фатам некој (приближно моја димензија) додека го сере кучето на сред тротоар и да му ја пикнам фацата во гомната. Проста маса сељачаана. Абе и тие и оние кретени наводни комунални инспектори, да ги мочам од ќерамиди. Не можам веќе да издржам во говнарников.
Alfa Romeo 159TBi
Alfa Romeo 166 2.5 V6 24v
VW e-up!

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.