Автор Тема: Дешаванки со кола ( тумбања, судари, несреќни моменти, одвратни искуства... )  (Прочитано 3885288 пати)

Отсутен Chlink

• Легенда
  • Пораки: 8540
  • alfa 156 1.8 t.s & alfa 159 2.4 jtdm
Не знам што мука те натерало да се вратиш. :D :D

Отсутен onak

• Легенда
  • Пораки: 15993
  • сељаторе ин ил селандроре!!
    • КАНО еко системи
Не знам што мука те натерало да се вратиш. :D :D

ne me natera muka... me natera glupost, t.e. zelbata ZA DOMA.. nemozev za decata da sredam papiri da gi donesam. istoto i so nov zeland bese... i tamu ziveev eden period... aj vo zivo ke prajme muabet, ne tuka.. ok?
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk
https://www.facebook.com/kano.eko.sistemi
кликни на било кој, нема да утнеш, сите водат на исто место, во исто време

Отсутен filipv

• Легенда
  • Пораки: 7511
  • и сега?
Јас викам и тврдам дека кајшот е нешто последно на што треба да се мисли.

нема контакт со оваа станица, тоа е. клик клик јен два. јок, ништо

Отсутен MecheTo

• Легенда
  • Пораки: 15127
  • Пудингот на шоферството
So ti e misteriozno, si vozel coekot 120 so gusta magla pa duri i pred patatina i naednas oooop kola stoi i on vo betonski blok. SMo ako se zalepile so taa brzina kako so pisuva site salata ke bile
Мистериозно ми е со Јарис,да се измаваш во ѕид со 100(или со 60) и тие напред ништо,тие назад искршени.Тоа мие чудно.
God created Turbo Lag to give VTECs a Chance! :D

Отсутен onak

• Легенда
  • Пораки: 15993
  • сељаторе ин ил селандроре!!
    • КАНО еко системи
таа мистерија допрва денеска ке се разрешува... тука на форумов...
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk
https://www.facebook.com/kano.eko.sistemi
кликни на било кој, нема да утнеш, сите водат на исто место, во исто време

Отсутен Banzai

• Blitzqueen
  • Легенда
  • Пораки: 10000
Мене ми е мистериозно како не ја сфативте поентата на Спенсер :)

Дечкото вика се удриле некои во зид и тие напред дека биле врзани не им е ништо, тие позади се искршиле. И вашиот заклучок е не смееле да се мавнат! Зашто? :)

Ако беше ситуацијата различна, последиците исти пак ќе најдевте некоја причина? Да речеме дечково со Јарисов возел 40 на маглата, некоја будала влегла во контра смер и се мавнат директно еден во друг, дека нели не се гледа. (ист удар како во зидот) Пак истите последици по патниците напред и назад.

Дали сега вашиот заклучок ќе беше дека дечково со јарисов што мајка барал да вози на автопат во магла, знае дека во Македонија секакви будали возат и можат да му улетаат во контра смер?? ;D

Или ситуација на фронтален удар заради непрегледно претицање. Дечково со Јарисов не е виновниот. Дали ќе го советувате да не вози никогаш, дека така нема да се деси нешто.

Во право сте за советите за возење во услови на магла. Ама тоа нема никаква врска со ставањето каиши и последиците од тоа. Затоа што ако не згреши возачот на Јарисот, може друг да згреши и да ги здрви нив.
За вкусовите не се дискутира, по нив се плука.

Отсутен Chlink

• Легенда
  • Пораки: 8540
  • alfa 156 1.8 t.s & alfa 159 2.4 jtdm
Мене ми е мистериозно како не ја сфативте поентата на Спенсер :)

Дечкото вика се удриле некои во зид и тие напред дека биле врзани не им е ништо, тие позади се искршиле. И вашиот заклучок е не смееле да се мавнат! Зашто? :)

Ако беше ситуацијата различна, последиците исти пак ќе најдевте некоја причина? Да речеме дечково со Јарисов возел 40 на маглата, некоја будала влегла во контра смер и се мавнат директно еден во друг, дека нели не се гледа. (ист удар како во зидот) Пак истите последици по патниците напред и назад.

Дали сега вашиот заклучок ќе беше дека дечково со јарисов што мајка барал да вози на автопат во магла, знае дека во Македонија секакви будали возат и можат да му улетаат во контра смер?? ;D

Или ситуација на фронтален удар заради непрегледно претицање. Дечково со Јарисов не е виновниот. Дали ќе го советувате да не вози никогаш, дека така нема да се деси нешто.

Во право сте за советите за возење во услови на магла. Ама тоа нема никаква врска со ставањето каиши и последиците од тоа. Затоа што ако не згреши возачот на Јарисот, може друг да згреши и да ги здрви нив.
Зошто? Онака. :D :D

Абе секој случај различно, може и саксија на глава дати пане од зграда кога ќе искочиш. Ама комшијата е крив што не ја обезбедил, мањевише кацига шт не си носел. Некој секогаш е крив. Финтата е што се зима поуката дека треба да се носи кајш пред дека треба да се вози безбедно. Ако имаме среќа 16 гоишњациве вака нема да размислуваат.

Отсутен Banzai

• Blitzqueen
  • Легенда
Заклучокот беше дека појасот не е битен, битно е овој како возел и они не требале со него да се возат.

Појасот е битен дека секогаш има будали или невнимателни, сеедно дали се возиш со нив (можда и можеш да влијаеш на нив) или се во друга кола која ќе те удри.

Така да истовремено треба да се земе поуката за кајш и внимателно возење. Не можеш на сите да влијаеш како возат, затоа што некои не ги ни познаваш и прв пат ќе ги видиш откако ќе те удрат. Ама можеш да влијаеш со врзување појас.

Идеално е да си врзан и да возиш полека, ама и сите други да возат така. Нажалост, тоа никаде не постои :)

Може возачот што ќе те вози со 47 на саат на суво да му се слоши, инфаркт да го удри и со 47 да се мавнете во зид или во колата пред вас. Никој не е виновен, а пак ќе го јадеш.

Отсутен Bojan j

• Сениор
  • Пораки: 3063
Мојот тренер лани, со комбе Мерцедес од 90-етите, се удри исто во патарина (во Србија) затоа што едноставно откажаа кочниците...стиска стиска ама само воздух... добро е што не удри директно туку со левата страна клизаше по банкината.
Самиот поим "возење безбедно" подразбира кога ќе се качиш во кола да носиш каиш, чим немаш каиш не возиш безбедно.

Отсутен Banzai

• Blitzqueen
  • Легенда
Твојот тренер требало да си ги провери кочниците, не требал да биде врзан.

Отсутен Bojan j

• Сениор
Да да, му кажав уште тогаш дека се заебал он самиот.
Требало обавезно се да провери детално пред тргање и покрај тоа што комбето натаму издржа без проблем,а и една недела пред патувањето беше на комплетен преглед и сервис.

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44961
  • Il Moderatore
Мене ми се има случено на кола панцир црево за кочници да ми пукне, да останам без кочници во доста незгоден момент. На возило редовоно одржувано и технички исправно. ЈБГ, деси се друже и сајла за авион да се скине :)
Alfa Romeo 159TBi
Alfa Romeo 166 2.5 V6 24v
VW e-up!

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Bojan j

• Сениор
Тоа го зборуваме и најспоро да возиш може да се деси нешто, а ако притоа се повредиш ти самиот си крив што не си носел појас за колку толку да се заштитиш.

Отсутен FiLo

• Легенда
  • Пораки: 7118
Епа затоа треба да ја прилагодиш брзината спрема условите на патот, неможе ти на 20 метра видливост да тераш со 100 км, ке тераш еве да речеме највеке 70 км. Или има на патот снег, кој може и да е подмрзнат и ајде ке шибаме со 120 пошто имаме зимски гуми. Па затоа пред нова година кај велес се истумбаа 10 коли

Присутен MarceCvarce

• Легенда
  • Пораки: 9521
Тоа го зборуваме и најспоро да возиш може да се деси нешто, а ако притоа се повредиш ти самиот си крив што не си носел појас за колку толку да се заштитиш.

тоа не треба да биде оправдание да бидеш дивјак на автопат и да не почитуваш никаква сигнализација бидејки утре може нешто ке ја удри земјава и сите ке отидеме курбан