Автор Тема: Дешаванки со кола ( тумбања, судари, несреќни моменти, одвратни искуства... )  (Прочитано 3900464 пати)

Отсутен marjanot

• Следен од Hammond на Инстаграм.
  • Легенда
  • Пораки: 11157
  • Ќybriт Pro Max
Човекот проба да помине под таа конструкцијата што го поврзува паркингот кај МВР и МТВ

Присутен Skywalker

• Сениор
  • Пораки: 4295
0,85 не се многу доколку не изигруваш мангуп.

Не на секого подеднакво делуваат 0.85 промили.

На некого кој не пие често, ова веќе поминува во немање можност за расудување и реагирање правилно.
0.85 е пијан шофер, end of discussion.

Добар/лош татко, и крадење на клучеви.

Татко ми има Југо, но никогаш не помислив да го крадам, дури и кога беше во нужна потреба, за клецање.
Едноставно, последиците со кои ке се соочев со евентуална кражба на Југото, беа страшни. 

Нема оправдување.

Во Америка и Канада до 0.8 промили можеш легално да возиш.
Lt. Commander Data: "I will always be puzzled by the human predilection for piloting vehicles at unsafe velocities"

Отсутен MarceCvarce

• Легенда
  • Пораки: 9522
Америка не е репер за нормални работи :D таму и оружје можеш легално да носиш

Отсутен filipv

• Легенда
  • Пораки: 7511
  • и сега?
ja сум за нула толеранција.

има такси

Отсутен Igor

• Легенда
  • Пораки: 9498

Отсутен nsx-r

• Легенда
  • Пораки: 9214
така де,америка нечини ние чиниме

Отсутен Allexxander

• Сениор
  • Пораки: 5852

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34466
  • Таков е животот... јебига
така де,америка нечини ние чиниме

Токму така.

Отсутен Cuore Sportivo

• Легенда
  • Пораки: 17676
  • Alfa155 & AlfaGT
Плав Голф 5 и нешто светло зелено пред јаја паша, зеленото неможев да го препознаам од естетските модификации. Голфот беше удрен бочно и колку што можев да приметам завесите се активирале.

Отсутен maci

• Редовен
  • Пораки: 1319
вчера попладне околку  14 часот,мерцедес А класа одел од ѓорче 2 по 4 јули кон оу.мирче ацев во таа насока.
кој го знае патот јасно ќе му биде.
и пред едно стестување на патот мавнал во дрвена бандера,ја пресекол и се забил во една стара кола што била паркирана после бандерата.имаше трагови(пукнато стаклото пред возачот-круг) од мавање со глава на возачот во шоферското стакло.

незнам зошто не му се пуштило воздушното перниче?
ќе се спасел така,но ете доказ дека понекогаш не функционираат воздушните перничиња кога најмногу требаат.

форд фиеста 1,4 тдци

Отсутен MarceCvarce

• Легенда
  • Пораки: 9522
ако бил врзан ке стигнел до шофершајбна со глава?

Отсутен maci

• Редовен
  • Пораки: 1319
да и тоа,во право си,немал ставено каиш.

дали воздушните перничиња реагираат ако ставиш каиш или без разлика и да немаш би се отвориле?
форд фиеста 1,4 тдци

Отсутен filipv

• Легенда
  • Пораки: 7511
  • и сега?
да и тоа,во право си,немал ставено каиш.

дали воздушните перничиња реагираат ако ставиш каиш или без разлика и да немаш би се отвориле?

зависи како на која кола. на поновите мислам дека не се отвараат без врзан каиш (-> што ја прави праксата на врзување на појасот позади седиштето исклучително идиотска бидејќи може на банален судар да се отвори ербегот, а ти легнат со фацата точно во зоната на експлозија...)

Отсутен Banzai

• Blitzqueen
  • Легенда
  • Пораки: 10000
Јас не знам дали има врска на пример ако е врзан само возач или само совозач за отварањето.

Дали на пример ако е врзан само совозачот се отвараат само перничиња на неговата страна, или сеедно? Ако воопшто отварањето е поврзано со ставање појас.

Мене ми се отвори завесата од совозачка страна и перничето во совозачко седиште, а напред не се отвори ништо ни на моја страна ни на совозачка, претпоставувам дека на крај удрив напред и тоа со релативно мала брзина, па не се ни активирале.

Инаку совозачката која беше врзана имаше само модрица на главата од ударот со мојата глава.
Јас затоа што не бев врзан имав огромна џумка на чело од ударот во волан (и тоа со брзина од 20-30 на саат макс) и имав модрици на лева нога и рака, и на главата лево и десно од што сум се мавал пред да удрам на крај. А рачунајте не излетав од седиште, само од движењата лево десно на седиште...
За вкусовите не се дискутира, по нив се плука.

Отсутен marjanot

• Следен од Hammond на Инстаграм.
  • Легенда
  • Пораки: 11157
  • Ќybriт Pro Max
вчера попладне околку  14 часот,мерцедес А класа одел од ѓорче 2 по 4 јули кон оу.мирче ацев во таа насока.
кој го знае патот јасно ќе му биде.
и пред едно стестување на патот мавнал во дрвена бандера,ја пресекол и се забил во една стара кола што била паркирана после бандерата.имаше трагови(пукнато стаклото пред возачот-круг) од мавање со глава на возачот во шоферското стакло.

незнам зошто не му се пуштило воздушното перниче?
ќе се спасел така,но ете доказ дека понекогаш не функционираат воздушните перничиња кога најмногу требаат.

Зависи и каква А класа. Може и тазе увоз да е па некаде низ Европа веќе да било отворено перничето.