Автор Тема: Дешаванки со кола ( тумбања, судари, несреќни моменти, одвратни искуства... )  (Прочитано 4212624 пати)

Присутен MecheTo

• Легенда
  • Пораки: 15255
  • Пудингот на шоферството
Јас велам бункер да си ископаме и таму да си седиме.
God created Turbo Lag to give VTECs a Chance! :D

Отсутен BEST

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 270
  • BMW 330D facelift
@BEST

И ја го видов тој сударот кај Камелија вчера, односно ги видов колите. Мерцедес Е-класа беше плесната позади, и влегол Туарег со прилично голема брзина, багажникот на мерцедесот беше непостоечки, а Туарегот си беше ок.

Заради ова треба да се забранат. Во случај да не беше доволно прецизно.

дали ако се судрат мерцедес е-класа и матиз, и матизот го јаде а мечката е ок, треба мерцедеси е-класа да се забранат?

не, во тој случај матизите треба да се забранат, не ги бива, лименки ;D ;D ;D ;D ;D

А за спуштените коли, треба да се забранат ако се малце спуштени, а ако се спуштени до земја, тогаш нема потреба од забранување, и така проагаат ИСПОД обичните коли ;D ;D ;D

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 45189
  • Il Moderatore
Битно СУВ ќе забраниме. Кога - тогаш.
Време е за граѓанска иницијатива.

барам "suv ban" на гугл, али сите хитови се во врска со гес газлинг, загадување и такви ствари.

Лош ти е срчот пробај вака:
Цитат
The most obvious source of crash incompatibility is mass; a high-mass vehicle such as a large MPV or SUV will tend to cause much more serious damage in a crash with a lighter vehicle such as a typical sedan or compact car.
Alfa Romeo 159TBi
Alfa Romeo 166 2.5 V6 24v
VW e-up!

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен edonos

• Сениор
  • Пораки: 3557
И што сега јас да правам ако возам џип и некој ме удри од позади ко сликана постирана од твоја страна Симо,и притоа неговата кола е оштетена а мојот џип нема ништо.?

Зашто би се забранил џипот.?
People should not fear their government.The goverment should fear its people.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55336
  • Махер
Зошто ја намалува „Ѕвездажата“ на останатите коли за 60%.

Отсутен Chlink

• Легенда
  • Пораки: 8540
  • alfa 156 1.8 t.s & alfa 159 2.4 jtdm
Едо ако бил џипотпомала градба ќе си ја видел причината поради која закочил нагло и можеби на времеќе си реагирал. Вака гледаш само штоп и немаш време. Башка ко ќе ми застанат пред мене ни семафор неможам да гледам ;D

Отсутен edonos

• Сениор
И зашто за тоа е крив џипот.?

Отсутен Chlink

• Легенда
Зошто не е нормален, многу е голем. А се користи како цивилно возило во град, кај што нема потреба од такво возило. Да има потреба пеки, па и плус документи нек си извади.

Отсутен Cuore Sportivo

• Легенда
  • Пораки: 17679
  • Alfa155 & AlfaGT
Тоа е тоа, едноставно сметаат, стварно незнам како може чоек кој кука за зимски гуми и врзуење кајшови неможе да разбере дека сув возила, автобуси, шлепери и слично едноставно сметаат во собраќајот. И додека автобусите имаат жута линија кај да се движат, шлеперите имаат забрана, сув возилата сеуште се на слобода.

Внатре во правоаголникот строга забрана и осуда !

Отсутен edonos

• Сениор
Не е разлог тоа што е голем,он да биде забранет за користење во градски услови затоа што еве конкретно на 5 луѓе им смета тоа што е голем и немаат прегледност ради него.

Добро,ај вака,што правиме со автобусите.?

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55336
  • Махер
Автобусите ги сменија со нископодни, и ударните зони им се пониско. Понатаму имаат точни локации каде смеат да се движат и имаат своја лента.

Отсутен Chlink

• Легенда
Голем е смета а се користи како и секое друго возило.
Автобуситесе друга тема. Они имаат посебни ленти кои не треба да излагаат од нив, нити ние да влагаме на тие ленти или пак да паркираме. Ама тоа е скроз друг муабет.

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 45189
  • Il Moderatore
А замисли да е обратна ситуација. Ти си возиш 60-тина со SUV и не го видиш тој пред тебе дека застанал и се дешава ова:

кое не би се десило кога твојот браник би бил во неговиот браник а не во задна шофершајбна.
Alfa Romeo 159TBi
Alfa Romeo 166 2.5 V6 24v
VW e-up!

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Banzai

• Blitzqueen
  • Легенда
  • Пораки: 10000
Јас предлагам да се возат само Голфови, сеедно која генерација.
За вкусовите не се дискутира, по нив се плука.

Отсутен edonos

• Сениор
Тогаш не е крива колата,крив е некој друг како и во секој друг случај,затоа што возачот ја управува колата.