Автор Тема: Дешаванки со кола ( тумбања, судари, несреќни моменти, одвратни искуства... )  (Прочитано 3887411 пати)

Отсутен Tome-Colt

• Близок до администрацијата
  • Сениор
  • Пораки: 4619
  • Муфљуз
Одвратно, баш како што треба да биде.
„Јас, Филип, кењам по форуми и не треба човек ништо да ми верува. Се што пишав за брзината на возење е куп гомна од коњ.“

Отсутен kimi makedonski

• Сениор
  • Пораки: 3415
  • Хюндай Тюсон
А чекај вие не знаевте што станува кога ќе се спукаш со 100+ Или се ослонувавте на воздушни перничиња кои на такви брзини се само за лажење на мали деца.

Отсутен filipv

• Легенда
  • Пораки: 7511
  • и сега?
А чекај вие не знаевте што станува кога ќе се спукаш со 100+ Или се ослонувавте на воздушни перничиња кои на такви брзини се само за лажење на мали деца.

Воздушните перничиња на големи брзини не гарантираат ништо, но тоа не значи дека се џабе. Сепак ја зголемуваат малата веројатност да преживееш.

Но, имај на ум дека кога возиш 120+ и кога ти искача ненадејна ситуација, најчесто не се лупаш со 120, туку рефлексно кочиш, па брзината брзо паѓа 120-110-100-90-80-БУМ!

„Не врзувам појаси на автопат пошто ако се учукам со таа брзина не ме спасува ни појас ни ербег“ е ЧИСТ КАКО СОЛЗА МОРОНИЗАМ, ИДИОТШТИНА СО СЕДУМ ЅВЕЗДИЦИ, бидејќи сударите кои настануваат без претходно кочење се многу, многу ретки. Дури и ако ВОЗИШ 120+ на саат, ќе се УЧУКАШ со помала брзина бидејќи претходно ќе кочиш со сета сила.

Отсутен edonos

• Сениор
  • Пораки: 3557
Фала Богу дека е така,и ударот после нема да биде ист,ќе биде помек..
People should not fear their government.The goverment should fear its people.

Отсутен osmica8

• Легенда
  • Пораки: 11884
  • Архитект
Многу одвратно.
Стршни слики.

Отсутен MarceCvarce

• Легенда
  • Пораки: 9521
луге на водно било драма невидена, лизгање чукање, коли наредени кој во дрво кој во друга кола пред него

Отсутен Tome-Colt

• Близок до администрацијата
  • Сениор
  • Пораки: 4619
  • Муфљуз
Аман бе, снег паднало или што е работава?
„Јас, Филип, кењам по форуми и не треба човек ништо да ми верува. Се што пишав за брзината на возење е куп гомна од коњ.“

Отсутен MarceCvarce

• Легенда
па изгледа има завеано малце, само што ми се јави еден другар што тргна нагоре. А и знаеш кај нас некој ако има зимски гуми мисли дека е залепен за земја а па тие шо немаат викаат ај полека ке си возам и сплет на околности ваљда

Отсутен Chlink

• Легенда
  • Пораки: 8540
  • alfa 156 1.8 t.s & alfa 159 2.4 jtdm

Воздушните перничиња на големи брзини не гарантираат ништо, но тоа не значи дека се џабе. Сепак ја зголемуваат малата веројатност да преживееш.

Но, имај на ум дека кога возиш 120+ и кога ти искача ненадејна ситуација, најчесто не се лупаш со 120, туку рефлексно кочиш, па брзината брзо паѓа 120-110-100-90-80-БУМ!

„Не врзувам појаси на автопат пошто ако се учукам со таа брзина не ме спасува ни појас ни ербег“ е ЧИСТ КАКО СОЛЗА МОРОНИЗАМ, ИДИОТШТИНА СО СЕДУМ ЅВЕЗДИЦИ, бидејќи сударите кои настануваат без претходно кочење се многу, многу ретки. Дури и ако ВОЗИШ 120+ на саат, ќе се УЧУКАШ со помала брзина бидејќи претходно ќе кочиш со сета сила.

Ако се удриш со 100+ кајшот мама ќе ти ебе, ќе те исече целиот, миљон пати видена ситуација, и оивеана што е најлошо. Затоа пази малце со муабетите и вреѓањето. Од такви генијалци како тебе што со равенки го пресметуваат животот преку таквото.

Отсутен MarceCvarce

• Легенда
abe kaisot siugurno na taa brzina ke ti napravi nekoja povreda ama, bez nego i so nego moze da znaci zivot ili smrt

Отсутен nikola_bb

• Сениор
  • Пораки: 5385
У право е члинк на таа брзина каишот има да те здроби, на мали брзини пукаат ребра ко ништо а не па на 100км/ч

Отсутен MarceCvarce

• Легенда
У право е члинк на таа брзина каишот има да те здроби, на мали брзини пукаат ребра ко ништо а не па на 100км/ч

значи пак ке кажам мислиш дека на таа брзина шансите се подобри без каиш. Каишот во најмала рака ке ти пукне ребро или некоја друга повреда ама може да ги го спаси животот, без него нема што да те повреди ама нема ни што да те спаси

Отсутен Chlink

• Легенда
Во секоја ситуација е различно. Нема точна бројка ама ако се распрашаш ќе вииш дека процентуално ништо не менува кај губењето живот. Дури во многу ситуации (каде сум бил присутен во неколку) после страотна собраќајка ради тој кајш неможеш луѓето навор а ги извадиш, сеуште живи. Или па да не ти кажувам случка во Београд како пред мене гори цела фамилија живи и неможе никој да ги спаси ради појасите. Затоа остајте се од навредувачки муабети. Секој има право на свој избор и мислење, навредување само во себе.

Отсутен MarceCvarce

• Легенда
абе члинк кој ти праи навредувачки муабети неггледам јас нешто да сум пишал навредливо. има секакви ситуации сепак мислам дека со него е подобро него без него

Отсутен Chlink

• Легенда

ЧИСТ КАКО СОЛЗА МОРОНИЗАМ, ИДИОТШТИНА СО СЕДУМ ЅВЕЗДИЦИ

На ова мислев. А мислењето си е твое. Моето е мое.