Автор Тема: Дешаванки со кола ( тумбања, судари, несреќни моменти, одвратни искуства... )  (Прочитано 3919209 пати)

Отсутен nsx-r

• Легенда
  • Пораки: 9214
многу е ова,да е удрена не ми смета,ама ова е премногу

Отсутен Untak

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 305
  • sLowRider
Јас само ќе ги пофалам мајсторине, си ги бива луѓето се гледа.. :)

Отсутен filipv

• Легенда
  • Пораки: 7511
  • и сега?
Профи се направени немаат гајле хаха

визуелно се џам, нема збор

проблемот е што при не-дај-боже нареден судар каросеријата нема да прима енергија и да се гужва како што е замислено, што е смртна опасност.

Отсутен nsx-r

• Легенда
  • Пораки: 9214
точно,а и сама конструкција вака се амортизира многу повеќе зошто нели,не е целост :)

Отсутен Schmitt

• Редовен
  • Пораки: 1818
Never drive faster than your Angels can fly.

Отсутен onak

• Легенда
  • Пораки: 15993
  • сељаторе ин ил селандроре!!
    • КАНО еко системи
точно,а и сама конструкција вака се амортизира многу повеќе зошто нели,не е целост :)

не зезајте бе... со свои очи сум гледал калемење на коли во сервис до мене... фиат браво 2 комада, опел вектра, корса, југо, мерцедес 220-ка, кадет и уште некоја... боро ги средува да не се познава а плус нити бега нити се криви нити се ексцентрични...

ај објаснете ми зашто би била полоа амортизацијата на калемена кола? па сите тие се склопувани со пунктирање. правиот мајстор исто како боро и исто како типовиве на сликите, ги раздвојуваат двете коли на пунктовите, и пак ги склопуваат на исто место и ги пукнтираат. тоа е практично истото што го направила фабриката, на исти начин, на исти дименазии со исти материјали... нема екстра замор на материјали и се си е топ.

зашто не би чинело тоа? зашто не е во ред? што му фали? имате конкретен одговор и да посочите причина дека не е во ред калемењето поради (наведи причина) како доказ дека е тоа лоша работа?
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk
https://www.facebook.com/kano.eko.sistemi
кликни на било кој, нема да утнеш, сите водат на исто место, во исто време

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44983
  • Il Moderatore
Еве, објаснето во 6 минути:
Alfa Romeo 159TBi
Alfa Romeo 166 2.5 V6 24v
VW e-up!

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен BokiCactusic

• Сениор
  • Пораки: 3853
  • Боинг 747
Е да се водеше и кај нас ваква евиденција

Отсутен onak

• Легенда
    • КАНО еко системи
чекај бе.. ова не е калемено... ФОКУСОВ не е КАЛЕМЕН... јас се чудам на луѓето што се македонци, родени во македонија, учеле цел живот на македонски јазик а не разбираат македонски.. или така им одговара, па со финтата АПП ке ти одговори нешто... целиов муабет е за спојување на 2 коли во една т.е. КАЛЕМЕЊЕ, а не ПОПРАВАЊЕ НА УДРЕНА со своите делови... на фокусов нема калемење. му ги исправиле и поправиле роговите и ги пополниле со кит... тоа е дефинитивно полошо одколку да купиш нова кинеска кола...

муабетот и прашањето да дадете факти зашто калемена кола не е добра? ова од клипов не е соодветен одговор, бидејки нема ни одговор ни факти...
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44983
  • Il Moderatore
Исечена е цела предница и сменета со нова. Ајде уште еднаш изгледај од 3.10 натаму.
Alfa Romeo 159TBi
Alfa Romeo 166 2.5 V6 24v
VW e-up!

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен onak

• Легенда
    • КАНО еко системи
Исечена е цела предница и сменета со нова. Ајде уште еднаш изгледај од 3.10 натаму.

друже... го гледав клипов два пати... не треба ништо повеке да ти каже освен моментот дека типот покажува на рогот кај што е спојуван и китиран... тоа значи дека не е калемено туку е поправано.. ако е калемено ке го сменеле рогот комплет со е поткрила со се се што е потребно... како што реков учествував како испомош при калемење и знам добро што и како.. едноставно е, се одпунктира на фабрички пунктови, и се пунктира пак на истите места... ова овде е поправано на здраво место... значи нешто што треба да биде цело, не е цело, туку е крпено... е сега не викам дека не удриле шмиргшајбна и испосекле се па склопувале... ама тоа не е калемње туку крпење.. јас прашував да ми дадете аргументи ЗА КАЛЕМЕЊЕ дека не е добро, односно она што типовите на линкот го направиле...
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk

Отсутен Tome-Colt

• Близок до администрацијата
  • Сениор
  • Пораки: 4619
  • Муфљуз
Имав и јас можност да работам на една Корса оштетена слично како Шкодата. Како што држат фабричките пунктови никогаш нема да држат ниедни други. Посебна приказна се спецификациите на деловите кои се вградуваат кои во 99% од случаите нема да бидат исти како фабричките.
„Јас, Филип, кењам по форуми и не треба човек ништо да ми верува. Се што пишав за брзината на возење е куп гомна од коњ.“

Отсутен onak

• Легенда
    • КАНО еко системи
Имав и јас можност да работам на една Корса оштетена слично како Шкодата. Како што држат фабричките пунктови никогаш нема да држат ниедни други. Посебна приказна се спецификациите на деловите кои се вградуваат кои во 99% од случаите нема да бидат исти како фабричките.

абе не делови бе друже... не делови...

зимаш шкода удрена одзади и шкода удрена од напред... вадиш од едната и калемиш на другата цели оригинални фабрички компоненти ама исцело.. на пример гепек со кров, задни крила, подкрила и прагови и сето тоа споено заеднно, не растурано во една целина.. значи исто како да зимаш две половинки од коли и да ги споиш ама на фабричките места...  ај ме мрзи да барам чпо архивата... имам слики од бравата што ја калема... ке најдам и ке пуштам...

а што се однесува до пунктот.. па не сум сигурен дека заварување со ЦО2 исцело линија е послаб вар од еден фабрички пункт...
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk

Отсутен Tome-Colt

• Близок до администрацијата
  • Сениор
  • Пораки: 4619
  • Муфљуз
Јасно ми е Онак меѓутоа пак нема да држи како што е предвидено ако го накалемиш. Да речеме дека бил страничен удар. Оштетени праг и б стуб. Сечеш праг (нормално со пола патос пошто е згужван) во комплет со б стуб и наваруваш друг. Ова исто ќе држи како фабрички?
„Јас, Филип, кењам по форуми и не треба човек ништо да ми верува. Се што пишав за брзината на возење е куп гомна од коњ.“

Присутен FiLo

• Легенда
  • Пораки: 7135
Јас пред 2 години бев на трки на водно, и еден што стоеше до нас, зборуваа нешто за ролбарите во колите што ги вградуваат, дали со штрафови или заварени, и тој викаше дека 1 цм вар издржува 150 килограми, и дека далеку посигурно е со вар отколку со штрафови.
Мене муабетот ми е за варот дали 1 цм ке издржи 150 кг товар, пошто ако е така, кога ке му изнаставаш вар, има да го стегне тоа се, нема да мрда