Автор Тема: Дешаванки со кола ( тумбања, судари, несреќни моменти, одвратни искуства... )  (Прочитано 3168664 пати)

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55048
  • Махер
Абе ова ок е, на автопат, ама на магистрала, сите ја знаете во Кичево.... 
На времето 160 се возеше таму... Паметам кога Охрид се стигаше за 1:40 минути...

Отсутен FiLo

• Сениор
  • Пораки: 6666
Доколку има ваков сообраќаен знак, ондак ништо не му можеш, дозволено е и трактор да вози по тој пат, пошто ова означува пат резервиран за сообракај исклучиво за моторни возила, а тракторот има мотор. Плус таа магистрала поминува низ кичево, а тоа значи дека е јавен пат кој поминува низ населено место и дозволено е 60 км на час, ама нели ние сме живчани и тепај гас колку иде колата

Отсутен Chlink

• Легенда
  • Пораки: 8535
  • alfa 156 1.8 t.s & alfa 159 2.4 jtdm
Абе ова ок е, на автопат, ама на магистрала, сите ја знаете во Кичево.... 
На времето 160 се возеше таму... Паметам кога Охрид се стигаше за 1:40 минути...

Горе доле за толку стигам...

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Махер
Затоа немаш возачка сеа...

Отсутен Chlink

• Легенда
Ех затоа? Немам зошто живееме во преварантска држава, ме наместија да потпишам нешто што не сум го направил. Иначе за до Охрид толку со не многу маки се стига. Значи кога нема гужва зборам.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Махер
Аааааа така. Исто е.

Сепак сакав да кажам, дека просечниот граѓанин стигаше за под 2 часа, а сега за далеку НАД 2 часа. Иако патот е пократок. :)

Еееееех тоа беа времиња. Возам 170 и ни едно ни две ме претица Берлинго. После минута ме претица комбе некое... Се возеше порано. А не се влечат ко црева со 80 на автопат. Срам пред светот. Сето тоа од преварантските малограѓански непотистички корумпирани односи.

Отсутен Chlink

• Легенда
Се сложувам во целост...

Отсутен FiLo

• Сениор
А не се влечат ко црева со 80 на автопат.

Да те слушне таткоми ке ти каже убаво :D И ја сум се карал со него за ова, али што да правиш, еднаш пред едно 5-6 години, од прилеп до скопје просечна му беше 50 км, на аутопат повеке од 70 не крена, камиони, тамчиња што ли не претицуваа, ја скиснав, више од 3 саати вожња. Му збориш и џабе, уште повеке намалува :) И ден денес така си тера, 80 че :D

Отсутен Tommy

• Легенда
  • Пораки: 7340
^^
Еве си.

А значи ти си бил бре Сузуки ... Ја па се чудам што бара дечково да претекнува ...  
И така изгледало кога ке поминам покрај некој...

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Махер

Да те слушне таткоми ке ти каже убаво :D И ја сум се карал со него за ова, али што да правиш, еднаш пред едно 5-6 години, од прилеп до скопје просечна му беше 50 км, на аутопат повеке од 70 не крена, камиони, тамчиња што ли не претицуваа, ја скиснав, више од 3 саати вожња. Му збориш и џабе, уште повеке намалува :) И ден денес така си тера, 80 че :D
Море ќе му кажам јас него убаво. Негов избор, нека прави што сака.

Кога он вози. Кога јас си возам - друго е.

-Како сме дупеле еден другар. Значи дечкото НА СЕ подкочува! АМА НА СЕ! Значи сред автопат возиш 130 и се палат штопови кочи! Што кочи...? знак имало. Пак на следниот знак кочи. Мост кочи. Патарина, 2км унапред кочи. Бензинска кочи. Се разминува со кола (секоја кола) кочи. Кривина кочи.

И пошто не се трпи да возиш позади тоа, нервно се попушта. Ајде пред него. Нека скапе од кочење позади.

И зимаме намалуваме со првава кола на автопат. 120... 100... 80... 70... 60... Да видиме, дали ќе изреагира. си намалува и он. Не трза. 50... 40... си вози бе. 40 на автопат си ги вози 15 минути. Страшно.

Колку мразам народ што кочи, тоа невидено нешто. Невидено. Имам спремно посебно место во пеколот за нив.

Отсутен NUME

• Сениор
  • Пораки: 5726

-Како сме дупеле еден другар. Значи дечкото НА СЕ подкочува! АМА НА СЕ! Значи сред автопат возиш 130 и се палат штопови кочи! Што кочи...? знак имало. Пак на следниот знак кочи. Мост кочи. Патарина, 2км унапред кочи. Бензинска кочи. Се разминува со кола (секоја кола) кочи. Кривина кочи.

И пошто не се трпи да возиш позади тоа, нервно се попушта. Ајде пред него. Нека скапе од кочење позади.

И зимаме намалуваме со првава кола на автопат. 120... 100... 80... 70... 60... Да видиме, дали ќе изреагира. си намалува и он. Не трза. 50... 40... си вози бе. 40 на автопат си ги вози 15 минути. Страшно.

Колку мразам народ што кочи, тоа невидено нешто. Невидено. Имам спремно посебно место во пеколот за нив.

??? :o WTF   :o ???

Отсутен AUDI

• Редовен
  • Пораки: 2209
Солидна компилација,јаки кршеви има.....

Drink Russian, Drive German, Wear Italian, Kiss French, be MACEDONIAN!!!

Отсутен FiLo

• Сениор

Има јаки нерви што сакаш. Јас за таткоми гарантирам дека до москва би издржал вожња од 60-80 км на час, ГАРАНТИРАМ !

Отсутен NUME

• Сениор
  • Пораки: 5726
nepresusna riznica se rusive za talenti i besplatni kras testovi  ;D

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Махер
nepresusna riznica se rusive za talenti i besplatni kras testovi  ;D

Викаат голема била Русија...