Автор Тема: Дешаванки со кола ( тумбања, судари, несреќни моменти, одвратни искуства... )  (Прочитано 3080688 пати)

Отсутен Banzai

• Blitzqueen
  • Легенда
  • Пораки: 9998
Така е, баш тоа само скратено го напишав во втората реченица :)
За вкусовите не се дискутира, по нив се плука.

Отсутен AUDI

• Редовен
  • Пораки: 2205
Еден тип од мојот крај неколку пати го има изработено следново....
Му фрла палка цајканот овој се паркира ја гаси колата си го вади клучот,излегува ја заклучува колата и си оди.

А ги има неколку низ град за кои не важи закон,повеќето се врзани со високи фукнционери а 2-3 кои се нетокму,едниот има нападнато со нож полицаец,го има избодено,еден голтар кој вози кинески брзински кој ниту го сопираат ниту има пари да плати казна.А сите возат како што сакат,шкрипат,паркираат каде што сакаат прават што сакаат,пред полиција прават егзибиции и што уште не....
Drink Russian, Drive German, Wear Italian, Kiss French, be MACEDONIAN!!!

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20665
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен negoznam

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 533
пошто дефинитивно ке те фатат.. и по некоја случајност ако успееш да им избегаш (што е тешко за верување) ако не сега, утре, задутре ил некој друг ден ке те најдат на некој начин...

Значи ништо не е дефинитивно. Може да им се избега но секако доколку го знаеш местото т.е. улиците и нормално со паметно размислување. Но точно е дека на многу мал процент им успева тоа, поготово сега кога почнаа да се користат камериве.

Отсутен Z128

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 378
  • ? ? ?
Затворите се полни со луѓе што мислат дека се попаметни од џандарите...

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34097
  • Таков е животот... јебига
Затворите се ПРАЗНИ со луѓе што мислат дека се попаметни од џандарите...

Така, така, пошто тие што мислат дека се попаметни од џандарите си одат дома со извинување од страна на џандарите...

Отсутен negoznam

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 533
Затворите се полни со луѓе што мислат дека се попаметни од џандарите...

Точно, полни се со луѓе кои мислат дека се попаметни од џандарите, ако сфаќаш што сакам да потенцирам.

Отсутен Бузуки

• Сениор
  • Пораки: 6297
Еден тип од мојот крај неколку пати го има изработено следново....
Му фрла палка цајканот овој се паркира ја гаси колата си го вади клучот,излегува ја заклучува колата и си оди.

А ги има неколку низ град за кои не важи закон,повеќето се врзани со високи фукнционери а 2-3 кои се нетокму,едниот има нападнато со нож полицаец,го има избодено,еден голтар кој вози кинески брзински кој ниту го сопираат ниту има пари да плати казна.А сите возат како што сакат,шкрипат,паркираат каде што сакаат прават што сакаат,пред полиција прават егзибиции и што уште не....
Како мислиш си оди ??? нема џандарот да му рече нешто... Море кога ќе размислам, Кичево, Прилеп, Кавадарци, Дебар и уште некои градчиња сеуште се е слободно... Кој кај сака паркира, кој што сака прави, кој колку сака вози, нема закони...

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34097
  • Таков е животот... јебига
Таму кај вас така е, од правила важат само оние дека правилата служат за да се кршат ;D

Отсутен Бузуки

• Сениор
Правилото е дека нема правила...

Отсутен Fic_CC

• Легенда
  • Пораки: 16719
  • Keep it 100

Отсутен nsx-r

• Легенда
  • Пораки: 9213
@onak

улетуваат џандари со комбе

и двајцата беа постари и уопште не им беше дојдено до брканици,а иначе тој нека бега ме заболе мене,проблемот е во тоа што влета на раскрсница со 70-80 на саат и сврти лево каде што ништо не се гледа а е споредна улица и многу често се случува да си играат деца,паркирани коли,луѓе кој си ја поминуваат улицата пополека и ноншалантно,значи ако во тој момент некој поминувал улица толку ќе беше

Отсутен Cuore Sportivo

• Легенда
  • Пораки: 17675
  • Alfa155 & AlfaGT
Си го најдов мислењето за "бегање" од полиција ;D

Еххх, кога ќе се сетам ;D ;D ;D

Имав негде 12 - 13 години, мајка ми беше втора смена во Алкалоид, требаше татко ми да иде да ја земе, али Звезда играше тој ден многу битна утакмица па ми рече иди сине земи ја мајка ти. Ја једва чекав шанса да се повозам. Палам фиќото ;D ;D, Ладата не ми ја даваше, и идам ја собирам мајка ми возам накај дома и кај Пролече амбулантата десно од мене вози цајкан во цивилна Лада Рива, ме виде и почна да ми мафта нешто, дете ко дете, кој го ебе нека мафта си продужив, вртам лево према Рампа и оддеднаш полициско комбе позади мене со сирена и ротациони светла. Ме пресекоа, застанав, излегоа двајца и у ист моменат и позади мене застана едно комбе. Кога ме видоа копиљ, ајде вози позади нас. Пред мене позади мене полициски комбиња, мајка ми мумла се нервира аиииии. Ме однесоа во Пролече, пола саат записник правеа, мајка ми почна да се вади, оффф лелее нозеве ме болат, ово оно иначе све со автобус си идам, командиров у стилу, не ме интересира тоа, детеве е мало за кола не смее да вози, можел сопругот да ве земе, и ја се убацуем, зелен позелен неможев да бидам, а нема шанси, Звезда игра куп шампиона. И командиров, а така ли. Оставете ја колата тука, нека дојде сопругот да ја земе. Идеме пешки до дома, му кажуем на татко ми, а овој, чекај нека заврши утакмица ;D ;D ;D ;D па ќе идеме. Среќа Звезда тепа тогаш. ;D ;D ;D

Отсутен AUDI

• Редовен
  • Пораки: 2205

Како мислиш си оди ??? нема џандарот да му рече нешто... Море кога ќе размислам, Кичево, Прилеп, Кавадарци, Дебар и уште некои градчиња сеуште се е слободно... Кој кај сака паркира, кој што сака прави, кој колку сака вози, нема закони...

И што кога ќе му рече кога дотичниот има на два три пати качено полицаец со палка на хауба.Не знае дали полицаецот ќе го јаде немиен или ќе му дозволи да го казне.
А за тоа кој каде сака паркира не е точно,барем за повеќето смртници,редовно се пишат казни за погрешно паркирање,за брзо возење во градот нема контроли со радари бидејќи градот ни е 2км на 2км со кратери колку што сакаш и ретко некој се осудува да лудува,но има и такви ама тие редовно кинат бандери и дрва.Имам другари кои се казнети за погрешно паркирање,возење под дејство на алкохол,но за некои нема никакви закони...
Drink Russian, Drive German, Wear Italian, Kiss French, be MACEDONIAN!!!

Отсутен Бузуки

• Сениор
За паркирање, понекогаш казнуваат, али само ако си паркиран на косо, или пак ако си качен на тротоар... Ама и тоа ретко пошто кога џандарот ќе појди до колата, сопственикот веднаш дотрчува и ја препаркирува, и никому ништо.... А и плус тоа по булеварот од сите страни има паркинзи, и секогаш има слободно место..