Автор Тема: Дешаванки со кола ( тумбања, судари, несреќни моменти, одвратни искуства... )  (Прочитано 3582241 пати)

Отсутен Chlink

• Легенда
  • Пораки: 8540
  • alfa 156 1.8 t.s & alfa 159 2.4 jtdm
Едно време немаше, ги ловеа како на филм. Абе нема чаре знам јас...

Отсутен nikola_bb

• Сениор
  • Пораки: 5258
Неможе да нема кучиња од проста причина што луѓе ги пуштаат. Колку и да се кастрира труе и незнам што да се праи(Јас сум стриктно против труење) пак ќе ги има затоа што многу несовесни граѓани ќе го остаат кучето да им се спари и после кучињата ги фрлаат

Отсутен Sase_91

• Сениор
  • Пораки: 4009
Македонија пат не плаќа ако удриш куче во Скопје, затоа што не се должни да стават ограда и никој да не поминува на улиците во Скопје :) Како што може да помине човек на сред улица, така може и куче или коњ. За кучињата скитници друг е одговорен, само не верувам дека може да одговара за сообраќајна незгода.

Иначе Македонија пат уште си плаќа штета ако излезе куче на автопат, само малце се во криза, не примиле плата и ќе се преструктуираат па може да не се земат брзо парите. И од дупка на патот може, само треба одма да се застане и да се повика полиција која ќе ја слика дупката. После со вештачење се докажува дека дупката е причина за штетата.

На пример Улици и патишта платија затоа што семафорите не работеле исправно на една раскрсница и се удриле две коли, на двете им било зелено.

Си земаа плата МП, си регистрираат камиони но не плаќаат оштети и долгови. Исто така со одлука на влагата сметката на МП не смее да се блокира за суми под 60.000.000,00 денари :D. Исто така сите долгови на МП од февруар 2013 ги превзема Владата, така да сите што ќе мавнат куче, волк, тигар ќе ја тужат државата она да им плати. А од држава пари влечење....
If everything seems under control, you're not going fast enough.  /  KKBA

Отсутен Sportex

• Легенда
  • Пораки: 7879
  • Иштван Беќар Пецарош
    • camouflage.mk
Попрво од змија пичка ќе добиеш...! ;D

Отсутен aleksandarbt

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 819
  • Opel zafira 2.0 125 kw
   Tatkomi denes imase soobrajkajka pa kocel nekoi 8-9 metri.Me interesira so kolku vozel pa ako znae nekoj po koja formula se presmetuva.Inaku vozel na udolnica

Inaku vozi pezo 106 D pa ne ke loso edna informacija kade bi imalo rastureni pezoa.Potrebni se hauba ,ladnjak,bos pumpa.farovi branik ,krila itn a otkoga ke se otvori mozno e da ima uste nesto.

Отсутен Cuore Sportivo

• Легенда
  • Пораки: 17676
  • Alfa155 & AlfaGT

Отсутен Chlink

• Легенда
  • Пораки: 8540
  • alfa 156 1.8 t.s & alfa 159 2.4 jtdm
Околу 70 км мислам. Слободна проценка, не знам формула.

Отсутен Бузуки

• Сениор
  • Пораки: 6312
80/90...  И јас по слободна проценка... ипак за формула треба, целосна тежина на колата, гуми, состојба на патот....

Отсутен ace-106

• Сениор
  • Пораки: 3468
  Tatkomi denes imase soobrajkajka pa kocel nekoi 8-9 metri.Me interesira so kolku vozel pa ako znae nekoj po koja formula se presmetuva.Inaku vozel na udolnica

Inaku vozi pezo 106 D pa ne ke loso edna informacija kade bi imalo rastureni pezoa.Potrebni se hauba ,ladnjak,bos pumpa.farovi branik ,krila itn a otkoga ke se otvori mozno e da ima uste nesto.

Дечково на времето имаше се за 106-ки,јави се прашај.

http://www.reklama5.mk/Details.aspx?ad=112107

Отсутен aleksandarbt

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 819
  • Opel zafira 2.0 125 kw
Stariov vika deka okulu 40-50 vozel a i uslovite se takvi da ne moze tamu poveke.

Отсутен Бузуки

• Сениор
нема шанси 40/50, и да остави траг 8-9 метри и +да се мавне во нешто, па да дојде до ладњакот.... Ипак колата ако е мала 800 кг е + човек ова она околу 900 кг иде....

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34364
  • Таков е животот... јебига
нема шанси 40/50, и да остави траг 8-9 метри и +да се мавне во нешто, па да дојде до ладњакот.... Ипак колата ако е мала 800 кг е

Абе Сузуки сега ме изнервира. Млад си. Ај преиспитај се малце. Има шанси и тоа какви. Земи ги сите фактори во предвид и ќе видиш. Не можеш во ниеден случај да кажеш „нема шанси“. Шанси има, не ги знаеш факторите.

Отсутен Igor

• Легенда
  • Пораки: 9498
Имав една семинарска за ова, ама одредување на патот на кочење беше на последната, 13та точка. Пред тоа ќе се убиеш од пресметување отпори и милион други работи, а и на крај што се добива за патот за кочење (95% мислам) треба да е запирање без блокирање на тркалата, а викаш дека имало траг од 8-9 метри што значи блокирале. По мое околу 60 возел.

Отсутен Бузуки

• Сениор
нема шанси 40/50, и да остави траг 8-9 метри и +да се мавне во нешто, па да дојде до ладњакот.... Ипак колата ако е мала 800 кг е

Абе Сузуки сега ме изнервира. Млад си. Ај преиспитај се малце. Има шанси и тоа какви. Земи ги сите фактори во предвид и ќе видиш. Не можеш во ниеден случај да кажеш „нема шанси“. Шанси има, не ги знаеш факторите.
Абе сваќам дека постовите треба да ги читам по 2 пати... Не сум го прочитал тоа Inaku vozel na udolnica....

Отсутен ace-106

• Сениор
  • Пораки: 3468
Ах бе бугар бееее.....

Ова ах бе базука бееее.