Автор Тема: Дешаванки со кола ( тумбања, судари, несреќни моменти, одвратни искуства... )  (Прочитано 3883823 пати)

Отсутен Banzai

• Blitzqueen
  • Легенда
  • Пораки: 10000
Кај нив легално постои можност за ваков прекршок да може да се направи спогодба и да се плати само. А тој што нема пари за истово да лежи затвор. Така функционира америка.
За вкусовите не се дискутира, по нив се плука.

Отсутен gOJDO

• Легенда
  • Пораки: 7684
  • Хорска Секција
Сакаш да кажеш со кеш можеш да тепаш џандари? :D
Ум шо идит отпосле не јет ум!

Отсутен onak

• Легенда
  • Пораки: 15993
  • сељаторе ин ил селандроре!!
    • КАНО еко системи

точно... кај нив СЕ ИМА ЦЕНА... т.е. се кошта...
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk
https://www.facebook.com/kano.eko.sistemi
кликни на било кој, нема да утнеш, сите водат на исто место, во исто време

Отсутен gOJDO

• Легенда
  • Пораки: 7684
  • Хорска Секција
+ има најголем избор! :D
Ум шо идит отпосле не јет ум!

Отсутен Tommy

• Легенда
  • Пораки: 7791
Не сваќам како може џандарот да е крив. Откако талентот не послуша да излезе од возилото, го згази џандарот,а со тоа направи кривично дело. Полицаецот по службена должност МОРА да го спречи кривичното дело и да го уапси талентот. Талентот пак пружаше отпор при приведувањето, а тоа значи приведување со употреба на сила.

Не знам зошто америчкиот систем го исповетувате со нашиот. Кај нив корупцијата ја има само на највисоко ниво, а не како кај нас на сите нивоа. Понатаму, функционира правната држава во која се применуваат далеку поригорозни законски мерки. На пример, за убиство на полицаец се добива смртна казна без право на помилување. Кај нас се добива фотеља во влада и државни институции.

Man, you've just read my mind ...

Биди син на кого сакаш у Америка, они се држава затоа што законот важи за сите подеднакво ...
Пак ке повторам, дечково во Ферарито на 2 пати дадена наредба да застане, тргна... Е па ке го јаде....

И Falanga, џандари не се обврзани со закон да носат safety boots... Најчесто луѓе кои работат конструкции, градежништво итн ...

точно... кај нив СЕ ИМА ЦЕНА... т.е. се кошта...

Не во Америка, верувај ми, зборувам од искуство на колеги Американци ..

Отсутен onak

• Легенда
  • Пораки: 15993
  • сељаторе ин ил селандроре!!
    • КАНО еко системи
Не во Америка, верувај ми, зборувам од искуство на колеги Американци ..

јас зборам од лично искуство... бев и живеев во америка еден период... да точно е... ако дигаш џева те апсат па те прашуваат... ама и нај точно е дека се има своја цена-парична... ако претераш ке има и цена и зндана... ако те апсат а ти уште дигаш џева. ќутек на сред улица ке ти тргнат.. па у станица уште една тура... и така... ама далеку од тоа дека тепаат за џабе... како и да е полицаецов имаше употребено претерана бруталност...
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk
https://www.facebook.com/kano.eko.sistemi
кликни на било кој, нема да утнеш, сите водат на исто место, во исто време

Отсутен Rakun4e

• Легенда
  • Пораки: 9200
  • Аstra la vista baby !

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44961
  • Il Moderatore
Цитат
He was getting a legitimate ticket (NY VTL Sec. 306(b) - Failure to Display Inspection Sticker, NY VTL Sec. 403(1) - Evidence of Registration to be Attached as Prescribed by Regulation) which he was trying to run away from. In the process, he assaulted a police officer with his vehicle. (NY Penal Law Sec. 120.11 - Aggravated Assault Upon a Police Officer or Peace Officer, Class B Felony, Minimum 5 Year Sentence, NY Penal Law Sec. 10.00(13) - Vehicle included in definition of deadly instrument) Then when he was told to get out of the vehicle and pulled from the vehicle, he resisted arrest. (NY Penal Law Sec. 205.30 - Resisting Arrest, Class A Misdemeanor) That's one of those things you get thrown on the ground and cuffed for. The level of force used to gain compliance was clearly proper, as judged by the suspect's willingness to injure police officers.

И јас сум на страната на џандарот овој пат. Се надевам нема да се извлече копуков лесно :)
Alfa Romeo 159TBi
Alfa Romeo 166 2.5 V6 24v
VW e-up!

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55240
  • Махер
Финиов дечко со Ферари врз кој се истура љубоморен џандар е копук наеднаш?

Отсутен filipv

• Легенда
  • Пораки: 7511
  • и сега?

Не само копук, туку копук кој треба да биде казнет по повеќе основи.

Џандарот евентуално треба да сноси некаква одговорност за пцуење и гневно удирање по стаклото. Не сум сигурен, ама ми се чини дека не смее така да се однесува додека е на служба, дури и ако му поминат со кола преку стопало. Со оглед на околностите, јас да сум му претпоставен би му стегнал писмена опомена. Мора да биде профи цело време!

А тоа што џандарот е љубоморен НЕ дава право истиот да се гази и да не се слушаат неговите инструкции.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Махер

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34463
  • Таков е животот... јебига
И Falanga, џандари не се обврзани со закон да носат safety boots... Најчесто луѓе кои работат конструкции, градежништво итн ...

Јас мислам дека таквите обувки им се дел од униформата на теренските полицајци.
А и да не е обврзан да ги носи, тоест да не ги носел тогаш па треба да е ретардиран да си ја става ногата под 325-ка гума, будала ненормална без разлика што прави. Него тој сигурен сум дека носеше таква кондура па имаше муда да стави нога под тркалото.

Отсутен Sportex

• Легенда
  • Пораки: 7879
  • Иштван Беќар Пецарош
    • camouflage.mk
Не знам за америчките џандари ама сите обувки за специјалните сили и полицијата што се призведуваат имаат појачување напред кај прстите, некој од метал некој од дебела пластика а подобрите модели од карбон и кевлар.

Отсутен Tommy

• Легенда
  • Пораки: 7791

Е, ај да не е ... Иде од таму и вика целиот накурчен, Let it go, man ... На таков накурчен тип со Ферари, секој џандар ке му се нафрли ...

Јас мислам дека таквите обувки им се дел од униформата на теренските полицајци.
А и да не е обврзан да ги носи, тоест да не ги носел тогаш па треба да е ретардиран да си ја става ногата под 325-ка гума, будала ненормална без разлика што прави. Него тој сигурен сум дека носеше таква кондура па имаше муда да стави нога под тркалото.

Ја мислам дека он беше сигурен дека нема да му текне на овој со Ферариво да му помине преку нога, затоа така и почна да лупа по прозорецот кога овој му стапна на нога ...

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Махер
МИлицаецот може да си куца каква сака казна. Ама за погрешен паркинг да удира по колата... :)