Автор Тема: Дешаванки со кола ( тумбања, судари, несреќни моменти, одвратни искуства... )  (Прочитано 3883625 пати)

Отсутен Chlink

• Легенда
  • Пораки: 8540
  • alfa 156 1.8 t.s & alfa 159 2.4 jtdm
Искусен возач си е искусен возач. Знае што е сообраќај, нема потреба да се напиња. Повеќето од околниве мали градчиња кога ќе престојуваат и возат подолго време во Скопје сами си кажуваат дека предходно они уствари и не знаеле што е сообраќај и возење или едноставно не биле стручни колку што се сега.

Отсутен nsx-r

• Легенда
  • Пораки: 9214
Луѓето од другите градови доста го кочат сообраќајот во скопје баш поради тоа што имаат 2 улици и 1 семафор

Отсутен Tommy

• Легенда
  • Пораки: 7791
Луѓето од другите градови доста го кочат сообраќајот во скопје баш поради тоа што имаат 2 улици и 1 семафор

Непознавањето на улиците е поголем проблем за луѓето надвор од Скопје ...

Повише внимание ми одзема фактот дека треба да буљам по улиците каде да свртам, отколку сообраќајни знаци ...

Исти се низ било кој град, сме полагале си исти тестови ...

Отсутен nsx-r

• Легенда
  • Пораки: 9214

Непознавањето на улиците е поголем проблем за луѓето надвор од Скопје ...

Повише внимание ми одзема фактот дека треба да буљам по улиците каде да свртам, отколку сообраќајни знаци ...

Исти се низ било кој град, сме полагале си исти тестови ...

Има и луѓе кој поминуваат 2км дневно(до работа) по истиот пат
и кога ќе дојдат во скопје веќе се станува сложено,кружни текови,таксисти,едноставно кажано динамичност
а со секој нивен лапсус закочуваат по 3-4 коли и ете ти хаос

Отсутен Banzai

• Blitzqueen
  • Легенда
  • Пораки: 10000
Нормална работа е тоа за главен град каде што се сите битни работи стационирани.

И во странство е така, и јас сум изгубен во Милано, макар возел и со GPS и идам само право. Бар еднаш во последен момент ќе сфатам дека треба десно да свртам за пола метро и кочам пола сообраќај ;D

Дел од сообраќајот е тоа во вакви градови.
За вкусовите не се дискутира, по нив се плука.

Отсутен NUME

• Сениор
  • Пораки: 5729
bratucedot od berovo gi vozi berovci do i vo skopje zasto im e strav, a zena mi koga sibam niz solun po toa obikolnicata i niz grad, mi ja nagmecuva rackata na vrata pa posle ja gream so fen za da se izvaja vo normala, vo istambul bese crazy ne znam i jas kako se snajdov bez gps, ustvari dzandar si kacuv vo kola i mi plati i 2 patarini, go castev domacica   ;D ;D ;D ;D ;D

Отсутен Cuore Sportivo

• Легенда
  • Пораки: 17676
  • Alfa155 & AlfaGT
Ја у Тетоо два пути сум се изгубил и еднаш кафана неможев да најдам..

;D

Отсутен Dule_

• Сениор
  • Пораки: 3070
Ја у Тетоо два пути сум се изгубил и еднаш кафана неможев да најдам..

;D

Аман бе, 3 улици се цело Тетово ;D

Отсутен Cuore Sportivo

• Легенда
  • Alfa155 & AlfaGT
Абе и за мене Скопје е 3 улици, ама кога не знае чоек џабе му е.

Делфина се викаше кафаната, шарска колку 17" бандаш ;D

Отсутен Dule_

• Сениор
  • Пораки: 3070
Абе и за мене Скопје е 3 улици, ама кога не знае чоек џабе му е.

Делфина се викаше кафаната, шарска колку 17" бандаш ;D

Сега ја префрли ја во Сиричино покрај Вардар.Не е скапо со цени,пријатно е за седење и нема комарци :D

Отсутен Cuore Sportivo

• Легенда
  • Alfa155 & AlfaGT
Да да, сега ни е уште поблиску,   одличен излет со добра храна.

Отсутен Drive-r

• Легенда
  • Пораки: 7477
  • FB Vlecna Suzba Niko-m

Отсутен DENDE - ARTEONED

• Сениор
  • Пораки: 5750
  • Formerly Lancered recently Arteoned!
    • http://forum.carclub.mk/index.php/topic,101.0.html
So glavata vnatre vleze elenot.....ayyyyyy jezivo.

Отсутен Fic_CC

• Легенда
  • Пораки: 16793
  • Keep it 100

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44961
  • Il Moderatore
Ситуација денес...

Често го начекувам прецедникот на сабрање кога иде накај работа, во исто време одиме, и ја расчистуваат партизанска тогаш. Во тие моменти се пичи 100-120-ка на партизанска и џандарите уште нервозно ти викаат „побрзај“. Нејсе, денес се погодив баш пред прецедникот, ја па 50-60м па првата придружна џандарска кола!
Тераме така културно 120 по партизанска, џандари регулираат, доаѓа делот од симпо до соборна, таму на секој пешачки по некој цивилен џандар, да ги сопира пешаците! Арно ама, овие а` видат празна дупка измеѓу коли, ко` бубашваби на улица се! :D :D Ни ротирки, ни сирена, ништо не важи за пешаци! :D :D :D
Alfa Romeo 159TBi
Alfa Romeo 166 2.5 V6 24v
VW e-up!

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.